Sport

2014.10.14. 15:55

Rangos versenyen szereztek érmeket a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo karatékái

Dunaújváros - Október elején Salgótarjánban rendezték meg az V. Danók Péter Karate Emlékversenyt. Az eseményre 25 egyesület, 171 versenyzővel, 337 nevezést adott le. A versenyre a Makita -Hikari Dojo is delegálta versenyzőit.

Gallai Péter

Külön busszal és nagyon sok szülővel kelt útra a dunaújvárosi csapat, akik szervezésének köszönhetően szinte mindenkin egyedileg tervezett póló feszített. Az eseményre három versenybírót is delegált az egyesület.

Az első négy korcsoport számait övfokozat szerinti bontásban, haladó és utánpótlás kategóriákban rendezték meg, míg az ötödik korcsoporttól feljebb már nem volt ilyen segítség az indulóknak. Egyenes ági kiesés rendszerben küzdöttek a résztvevők, tehát aki kikapott mehetett zuhanyozni. A hikarisok többségében igyekeztek tenni a dolgukat, így szép eredmények születtek, de természetesen lesz mit javítani a jövőre nézve.

A dunaújvárosi küldöttség, előtérben a versenyzők, mögöttük pedig az őket Salgótarjánba is elkísérő szülők és családtagok (Fotó: amatőr felvétel)

Az egyesületből öten - Szlávik Bence, Kovács Máté, Vajai Viktor, Kovács Bence, Szűcs József - várhatóan tagjai lesznek a novemberi, zürichi ESKA karate Európa-bajnokságra utazó válogatottnak. Igaz, a részvétel költségeinek előteremtése még feladatot ró a családokra és az egyesületre. Októberben egy verseny lesz még Táplánszentkereszten, majd novemberben az Ippon Shobu magyar bajnokság Pakson. Október 17-19 között egy fő a magyar JKA szövetség és a JKA Europe szervezetek delegáltjaként versenybíróként vesz részt Tokióban a japán szövetség világbajnokságán, előtte azonban az edzőtábort is teljesíteni kell.

A Hikari salgótarjáni eredményei.

I. korcsoport, haladó fiú kata: 1. Kindle Csaba. Kumite: 1. Kindle Csaba.

II. korcsoport haladó fiú kata: 4. Szabó Levente. Kumite: 3. Miskovitz Máté.

II. korcsoport utánpótlás lány kata:

2. Szilasi Szonja. Kumite: 1. Szilasi Szonja.

II. korcsoport haladó lány kata: 2. Hajdu Luca. Kumite: 1. Hajdu Luca.

III. korcsoport haladó fiú kumite: 3. Molnár Bálint.

IV. korcsoport haladó fiú kata: 4. Tardi Marcell. Kumite: 3. Leitgieb Levente.

V. korcsoport fiú kumite: 3. Kovács Máté, 3. Szlávik Bence.

Kadet, fiú kata: 3. Vajai Viktor. Kumite: 2. Vajai Viktor.

Junior férfi kata: 1. Szűcs József.

Junior férfi kumite: 1. Kovács Bence, 3. Szűcs József. Felnőtt férfi kata: 3. Szűcs József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!