Körmend

2014.10.14. 17:42

Kicsiknek dalol az operanagykövet

Körmend – Kevés ember mondhatja el magáról, hogy a hobbija egyben a munkája is. Clementis Tamás operaénekes ezen szerencsés emberek közé tartozik. A művész egy napos látogatásra érkezett a településre.

Markó Petra

A helyi zeneiskola igazgatója, Rács Andrea régi jó barátom, akivel egy időben végeztünk a zeneakadémián - kezdi mesélni itt létének apropóját a művész.

Az operaház egy olyan programot hirdetett, melynek lényege az, hogy minél több gyerek megismerje és megszeresse az operát.



Igaz, egyre több fiatalt lehet látni a nézőtéren, de számuk még mindig kevés, éppen ezért fontosnak tartják azok között is népszerűsíteni a műfajt, akik nehezen jutnak el a fővárosba egy-egy daljátékra.

Amikor az igazgatónő meghallotta, hogy barátja is e nemes cél mellé állt, megkereste őt és elhívta, hogy tartson előadást az operákról a helyi gyerekeknek.


A sorozat az egész országot érinti. Clementis Tamás elmondta, hogy ő csak a vidéki gyerekeket látogatja. Úgy tartja, előttük jó példa az a rengeteg előadóművész, akik szintén a legeldugottabb településekről indultak és váltak ismertté.

Rögtönzött operabemutatóval kezdődött a rendhagyó énekóra, amelyben segítségére volt az igazgatónő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!