Sport

2014.10.14. 16:45

Zalai karatékák világbajnoki érmei

Zalaegerszeg - Korábban már jeleztük, hogy az egerszegi karatésok világbajnokságra is készülnek még az idén. A lengyelországi Dabrowa Górnicza városában ott volt a Toriki KHKE és a Zalaegerszeg Shotokan Karate SE is, és tagjaik érmekkel térhettek haza.

Kerkai Attila

Először is a versenyről. A Shotokan Karate do United Nationality világszervezet égisze alatt rendezték, így hivatalosan a „22. SKDUN World Shotokan Karate Championship" világbajnoksága zajlott Lengyelországban. A zalai klubok közül a zalaegerszegi Toriki KHKE színeit az idén Forintos Fruzsina, Takács Virág Vivien, és Temlén Fanni képviselték, méghozzá eredményesen. A gyermek kategóriában Forintos Fruzsina küzdelemben első helyezett lett, formagyakorlatban pedig a második pozícióban végzett. Takács Virág Vivien a kadett kategóriában, míg Temlén Fanni a juniorok mezőnyében indult, s mindketten a 4. helyen végeztek formagyakorlatban. A legjobb négy között voltak tehát, s amint hazaérkezésük után Takács Ferenc edző elmondta, mindketten előrébb végezhettek volna, azonban a döntőben bemutatott formagyakorlatukat lepontozták, s hiába próbáltak óvni, a bírák döntése megmásíthatatlannak bizonyult.

Molnár Tamás két, világbajnoki érmet szerzett tanítványával, Dömötör Dáviddal (balról) és Kovács Dominika Hannával. Fotó: Z. Shotokan KSE

A Toriki KHKE tagjai Takács Ferenc edzővel (balról): Takács Virág Vivien, a két érmet szerzett Forintos Fruzsina és Temlén Fanni. Fotó: Toriki KHKE

De menjünk tovább, hiszen a 38 ország közel kétezer indulója között a zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület két versenyzője is kiválóan képviselte hazánkat és Zalaegerszeg városát egyaránt. A gyermek kategóriában Kovács Dominika Hanna formagyakorlatban (kata) ezüstérmet szerzett az erős mezőnyben, küzdelemben (kumite) pedig ugyancsak ezüstérmes lett! Az egyesület másik versenyzője, Dömötör Dávid – szintén a gyermek kategóriában – is kitűnően szerepelt a nagy létszámú és erős mezőnyben és formagyakorlatban a döntőig jutott ahol ugyancsak ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. A versenyzőket a ZSKSE részéről Molnár Tamás és Nemes Róbert készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!