Kultúra

2014.10.14. 18:10

Szerelmek szövődtek az olvasóteremben

Szombathely - Milyen élmény volt a társadalmi munka, és miről szólt a híradó? Kik léptek fel a Ki mit tud? megyei döntőjén, és kit láthattunk a zsűriben? Ez is kiderült kedden a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, ahol régi filmek peregtek.

Merklin Tímea

A Savaria Filmstúdió 60-as, 70-es évekbeli híradásaiból, a Vasi Mozaik sorozatból vetítettek egy válogatást a Berzsenyi Dániel Könyvtárban kedden délután. A rendezvény az Országos Könyvtári Napok első nagyközönségnek szóló szombathelyi rendezvénye volt. Milyen élmény volt a társadalmi munka, és miről szólt a híradó? Kik léptek fel a Ki mit tud? megyei döntőjén? Milyen volt a megyei könyvtár ünnepélyes átadása? Az emberek szeretnek emlékezni, a résztvevők hozzáfűzték a mesélő képkockákhoz a maguk történeteit.

Boros Ferenc digitalizálta és vágta össze a mesélő képkockákat a 60-as, 70-es évek híradásaiból (Fotó: Merklin Tímea)

- Az MMIK-ban Horváth György őrzi a már nem létező Savaria Filmstúdió 60-70-80-as évekbeli híradásait 16 milliméteres szalagokon. A könyvtárban fél éve vetődött fel az ötlet, hogy jó lenne ezekből vetíteni - mondta Boros Ferenc, aki egy éve a könyvtár zene- és médiatárának munkatársa, tíz éve készít filmeket.

A megyei könyvtár 1970. december 12-ei átadójához hozzáfűzték: előtte ott kukoricaföld volt, a környezet rendbetételén könyvtárosok is dolgoztak.

- Az olvasóteremben mindenkinek állandó helye volt - fűzte hozzá Nagy Éva könyvtárigazgató. - Randevúk zajlottak itt. Ma is van olyan kolléganő, aki itt ismerte meg a férjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!