Sport

2014.10.15. 16:15

SZoESE-bronzérem a II. osztályú csb-n

A II. osztályú tornász országos bajnokság őszi fordulójában ezüstérmet szerzett a SZoESE női együttese, az összesített pontversenyben harmadik lett.

Horváth Erika

A Tornacsarnok átépítése miatt több mint egy hónappal korábban rendezték meg a II. osztályú tornász ob-t, így nem volt sok ideje a felkészülése a SZoESE női együttesének. Amely a tavaszi fordulóhoz képest Rédl Roxánával egészült ki a Delfin SI SE-ben nevelkedett tornász erősítette a Sárai Gabriella vezette szombathelyi egyetemisták éremszerzési esélyeit.

A Nagy Eszter, Varga Dorottya, Barasits Andrea, Lehota Szimonetta, Király Alexandra, Rédl Roxana összetételű együttes nagyszerűen szerepelt; a Békéscsaba (200,85 pont) mögött a nagy rivális TF (191,15) előtt ezüstérmes lett 191,60 ponttal. Ugráson még a verhetetlennek hitt békéscsabaiakat is megelőzte, de a vártnál jobban szerepelt talajon és gerendán is. A két bajnoki forduló összesített eredménye alapján a 2014. évi II. osztályú országos csapatbajnok a Békéscsaba (405,95) lett, megelőzve a TF A (388,95) és a SZoESE (366,20) gárdáját.

A SZoESE II. osztályú csapatbajnokságon bronzérmes női együttese. Balról: Nagy Eszter, Varga Dorottya, Barasits Andrea, Lehota Szimonetta, Király Alexandra, Rédl Roxána
Fotó: SZoESE

Az egyéni összetettben Barasits Andrea kiegyensúlyozott teljesítménnyel bronzérmet szerzett (41,15). Érdekeltek voltak mind a négy szer eredményhirdetésénél is a SZoESE-sek. Rédl Roxána gerendán arany-, talajon ezüst-, Lehota Szimonetta ugráson arany-, talajon bronz-, Barasits Andrea pedig ugráson ezüst-, felemás korláton bronzérmet vehetett át.

A SZoESE férfi tornászai szerényebb reményekkel utaztak a csb 2. fordulójára. Akárcsak tavasszal, ezúttal is negyedikek lettek, de a tavaszi csapatteljesítményt (140,0 pont) több mint 13 ponttal sikerült felülmúlnia (153,4) a Magyar Gergely, Lappincs Regős, Rábai Bence, Mayer Krisztián, Seres János összetételű gárdának. Edzőjük: dr. Fügedi Balázs. Egyéni összetettben Sörös János a nagyon értékes második helyet szerezte meg (55,35), mindössze fél ponttal szorult a győztes mögé. Parádés teljesítménnyel további érmeket is szerzett: gyűrűn aranyat, nyújtón ezüstöt, talajon pedig bronzot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!