Sport

2014.10.15. 19:55

A Vidi Újpesten kapott ki egyetlen góllal

Székesfehérvár - Három Fejér megyei csapat lépett pályára szerdán a labdarúgó Ligakupában, egy siker született.

Káldor András

Újpest -Videoton FC
1-0 (0-0)

Megyeri út, 300 néző. Vezette: Berke (Varga Zs., Márkus).

Újpest: Balajcza Nagy J. (Loic, 46.), Szalánszki (Heris, 59.), Vadázs, Forró Marques (Ahmeti, 70.), Nagy G. (Balogh B., 46), Kosovic, Tcveiba, Suljic (Vasziljevics, 46.) Stanislavjevic. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Videoton: Horváth T. Brachi,Chakla, Vinícius (Oliveira, 65.), Fejes Sándor (Szolnoki, 65.) , Nagy Zs., Heffler (Géresi, 81.), Trebotic (Kocsis, 74.), Kleinheisler (Valkovszki, 86.) Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo.


Nem volt egyszerű helyzetben Joan Carrillo, a fehérváriak mestere, mivel kilenc játékosát kellett nélkülöznie a válogatottbeli elfoglaltságok, vagy éppen sérülés miatt. Így is erős csapattal vette fel a küzdelmet a Vidi, amely egy hete a Sóstói Stadionban
3-1-re nyert a lilák ellen.

Egyértelműen a Videoton irányította a játékot az első félidőben, Feczesin rögtön a mérkőzés elején gólt szerezhetett volna, de a legtöbb problémát Kleinheisler László okozta az újpestieknek, akit szinte nem lehetett feltartóztatni. A baj csak az volt, hogy a Videoton nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét, így döntetlen állással vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után Kleinheisler járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, de 14 méteres bombáját egy újpest védő fejelte ki a gólvonal előtt. A másik oldalon hasonló jelenetet láthattunk, az Újpest első igazi helyzeténél Marquez lőtt, de Fejes a kapu torkában mentett.

Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre laposabb a meccs és a Vidi fölénye is elveszett. Az Újpest semmit nem mutatott, mégis megnyerte a mérkőzést, Tcveiba a 93. percben egy szöglet után lőtt a kapuba, 1-0. A fehérváriak 16 sikeres találkozó után első vereségüket szenvedték el ebben a szezonban.


Puskás Akadémia FC -PMFC-Matias 3-2 (1-2)

Felcsút, 300 néző. V: Szilasi (Takács G., Aradi)

Puskás: Hajdúch (Danilovics, 31.) Margitics, Tar, Kelic (Vaszicsku, a szünetben), Tamás M. Papp M., Polonkai (Gohér, a szünetben) Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben), Lencse, Harsányi (Denkovics, 68.) Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós

Pécs: Gőcze Beke (Nagy J., a szünetben), Romic, Lantos, Mohl Horváth A. (Márkvárt, 56.), Pejakovics (Szatmári, 56.) Frank (Fröchlich, a szünetben), Wittrédi, Rácz F. Pölöskei P. (Gránicz, 78.). Vezetőedző: Véber György

A Puskás Akadémia ezúttal a Puskás-pályán fogadta a PMFC-Matias csapatát a Ligakupa H csoportja, 4. fordulójában. A vendéglátók kezdtek jól de elpuskázták ziccereiket, ezeket a kihagyásokat kíméletlenül megbüntette a pécsi gárda, előbb Daniel Romic egy kapu előtti kavarodást használt ki, majd ugyanő fejjel vette be a csereként beállt Braniszlav Danilovics kapuját, 0-2. A gólok után is többet kezdeményezett a Puskás, és a félidő hosszabbításában Lencse Harsányi pontos centerezését passzolta két méterről a kapu közepébe, 1-2. A szünetben Benczés Miklós több helyen is frissített csapatán, így nem okozott meglepetést, hogy a 70. percben Tischler Patrik fejesgólját követően megszületett az egyenlítés, 2-2. Nem elégedtek meg ennyivel a házigazdák, és a végig agilis Papp Máté 18 méteres, átlövésből szerzett találatával fordítani tudtak a befejezés előtt tíz perccel, 3-2.

Aqvital FC Csákvár - Győri ETO FC 3-5 (1-3)

Csákvár, vezette: Barna Gábor (Kiss B., Máyer)

Csákvár: Szabó B. Ambrus (Köntös, 46.), Dulló, Hajdú (Molnár T., 46.), Wild Kocsis G. Imrik, Bakos (Domján, 46.), Barcsay (Mihály, 46.) Nyilasi B. Horváth R. (Gajdos, 46.). Edző: Toldi Gábor.

Győr: Kamenár Andric, Wolfe, Stanisic, Völgyi (Sváb, 46.) Trajkovic, Windecker, Stieber Dudás Á., Kvilitaia, Martinez (Svec, 46.). Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Horváth R. (43.), Domján (60.), Gajdos (64.), illetve Völgyi (13.), Martinez (19.), Kvilitaia (27., 61., 74.).




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!