Kultúra

2014.10.19. 18:37

Könyvek vasárnap is

Az Oladi iskola könyvtára is bekapcsolódott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába. A könyves vasárnapon kézműves foglalkozásokkal, kiállítással, szellemi akadályversennyel várták az olvasást szerető családokat.

Az olvasást népszerűsítő programsorozat utolsó napján az Oladi-iskola könyvtára tárt kapukkal fogadta a könyvek iránt elkötelezett szülőket és gyermekeiket. A résztvevőkön látszott, hogy egyáltalán nem idegen környezet számukra a könyvtár, otthonosan mozogtak a polcok között. Volt olyan kis olvasó, aki naponta négyszer-ötször, minden óraközi szünetben itt tölti az idejét, szívesen böngészik az újdonságok között, és a kedvenceit többször is kikölcsönzi.

Lencse Diána mutatja a foglalkozáson elkészített kézimunkáit.

A vasárnapi program kiállításmegnyitóval kezdődött. "A mosoly kopogás az ember szívéhez" címmel rajzpályázatot hirdetett az intézmény. Arra kérték a pályázókat, rajzolják meg azt az olvasmányélményüket, ami mosolyt csalt az arcukra. Közel száz alkotást küldtek be, a legjobbakat díjazták. A képek között felfedezhettük az Oroszlánkirályt, Harry Pottert, de az iskolai kötelezők is sokakat megihlettek, így például A kőszívű ember fiai, a Pál utcai fiúk és a Kincskereső kisködmön is visszaköszönt a rajzokról. A könyvtár kézművesműhellyé változott néhány órára, őszi terményekből készíthettek díszeket a gyerekek. Gesztenyéből pókot, színes papírból manócskát és baglyot ragasztottak.

Jobbról balra Bedi Dominik, Patonai Ádám, Patonai Dáneil, mögöttük Ungerné Földes Lívia.

Nem múlt el a nap agytorna nélkül: Könyves útvesztő címmel, ifjúsági olvasmányokhoz kötődő szellemi akadályversenyt hirdettek a szervezők. A csapatok hat állomáson keresték a feladványok megoldásait. Könyvborítót kellett kirakni darabokból, helytelenül megadott közmondásokat kijavítani vagy épp a futballpálya részeit beazonosítani. A legjobbak könyvjutalmat kaptak. A jó hangulatú könyves vasárnap közös teázással és sütizéssel zárult. Ez a program is megmutatta, hogy a könyvtár nem csak az olvasás helyszíne lehet, de közösségi hely, találkozási pont is egyben, ahol jó lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!