Kultúra

2014.10.20. 07:58

Sok emelet boldogság: "mennybe ment a Mesebolt" a bábszínházak kecskeméti találkozóján

Szombathely - Véget ért a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója Kecskeméten. A Magyar Bábművészek Szövetsége díját ezúttal Hannus Zoltán kapta, a szombathelyi Mesebolt és a Budapest Bábszínház koprodukciójában létrejött Tíz emelet boldogság című előadásban nyújtott játékáért: ő kelti életre a két szerelmes toronyház összes lakóját.

Ölbei Lívia

Ahogy arról beszámoltunk, a szombathelyi Mesebolt most három előadással vett részt a bábszínházak országos találkozóján. A találkozó nem verseny jellegű, egy díjat azonban minden alkalommal kiad a bábművészek szövetsége, a neves nemzetközi zsűri véleményére alapozva. Tavaly májusban, a XI. találkozón ezt a díjat a Mesebolt Madarak voltunk-előadása hozta el, az idén pedig Hannus Zoltán kapta. A Tíz emelet boldogság itt készült, Szombathelyen, a meseboltos bérletes széria után költözött át a Budapest Bábszínházba; rendezője Kovács Petra Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!