Balatonfüred

2014.10.20. 19:45

A víruskutatóra emlékeznek

Balatonfüred – Díjat alapított a Virus Bulletin nevű világhírű szaklap a balatonfüredi Szőr Péter emlékére, aki tavaly amerikai otthonában 42 évesen hunyt el. Iskolája versennyel tiszteleg emléke előtte – közölte lapunkkal a világhíresség édesapja.

Kovács Erika

Szőr Gyula kiemelte: még ebben a tanévben informatikai emlékversenyt hirdet a füredi Lóczy Lajos Gimnázium, ahol Péter is érettségizett. Utalt arra, hogy a minap adta át először a Szőr Péter-díjat a Virus Bulletin című szaklap. A Londonban megjelenő, legjelentősebb számítástechnikai újságban Szőr Péter közel 50 cikket publikált. Az apa tudomása szerint ezért döntött úgy a szerkesztőség, hogy fia emlékére létrehozzák a díjat, amelyet minden évben a Virus Bulletin éves konferenciáján adnak át annak a csapatnak, amely az adott évben legnagyobb tudományos eredményével ezt kiérdemli. A konferenciát évente máshol rendezik meg, idén Seattle adott otthont a kongresszusnak. Négy csapatot jelöltek a díjra, az Operation Windigo nyert. A nyertesek: Olivier Calvet, Alexis Dorais-Joncas, Marc-Etienne Leveille és Benjamin Vanheuverzwijn.

Szőr Pétert halála után riportban méltattuk. A kiváló szakembert az egész világon az egyik legismertebb számítógép-biztonsági és víruskutató szakembernek tartották, hetven szabadalma volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!