Telekom Veszprém

2014.10.21. 12:45

SEHA-Liga: veszprémi pokolban

Veszprém - Nincs mit vesztenünk, de nagyon sokat nyerhetünk a veszprémi pokolban. A célunk, hogy rámérjük a szuper erős MKB-ra idei első vereségét.

B. Virág Rita

Ezt Leon Susnja, az RK Zagreb szélsője nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Ebből is kitűnik, nem véletlenül gondolja Carlos Ortega, a bakonyiak mestere, hogy kőkemény ütközetre számít a szerdai SEHA-Liga összecsapáson.

- A hétvégi BL meccs után nem maradt sok időnk a felkészülésre, ráadásul a sérülések is alaposan megbolygatták a csapatunkat - hangsúlyozta a tréner.

Ortega edző kitért arra, nem sokszor fordult elő a klub történetében, hogy az őszi, hosszabb szünetre hibátlan mérleggel vonulhatott a társaság. Most ez a célkitűzés, vagyis a Zagreb ellen megőrizni a makulátlan mutatókat.

Arra kérdésre, hogy Christian Zeitz pályára lép-e a horvátok ellen, a szakvezető úgy válaszolt, a légiós mindenképpen szeretne játszani, ám továbbra sincs túl jó állapotban. Úgy állapodtak meg, a kispadon helyet kap és ha kell csatába küldi a jobbátlövőt.

A horvátok szerint az idény legnehezebb vendégjátéka következik számukra. Főleg annak tudatában, hogy az egyik legjobbjuk, Zlatko Horvat sérülés miatt nem szerepelhet. A hétvégi BL meccsen ugyanis a spanyol La Rioja ellen a jobb kezében az egyik csont eltört és várhatóan négy hétre kidőlt a sorból.

Leon Susnja, az egyesület honlapján arról beszélt, nincs mit veszteniük, viszont sokat nyerhetnek a veszprémi pokolban.

- Tisztában vagyunk a pokoli légkörrel, ezért különösen meg kell fontolnunk, miként kommunikálunk majd a mérkőzés közben. Még az is előfordulhat, hogy a mellettünk állót sem fogjuk hallani. Sokat dolgoztunk a védekezésünkön, szeretnénk agresszív munkával megzavarni vendéglátónkat. Úgy vélem, ők a találkozó esélyesei, ám több meghatározó emberük hiányozik sérülések miatt, ami nem kis dolog. Akkor reménykedhetünk kedvező eredményben, ha a támadások során minimalizáljuk a technikai hibák számát, illetve okosan és türelemmel, tiszta helyzetig játszunk fogalmazott a horvát játékos.

Veselin Vujovic tanítványai a SEHA-Ligában három sikerrelés két vereséggel, kilenc ponttal a tabella ötödik helyét foglalják el. Hazai pályán a szlovák Presovtól (21:25), idegenben a macedón Vardartól (32:29) kaptak ki.

Megakadályozni az indításgólokat

Gulyás Péter, aki a legutóbbi Celje elleni BL mérkőzésen pótolta két átlövőt Nagy Lászlót és Zeitz-ot, hat gólig jutott. A RK Zagreb elleni mérkőzésről azt mondta, nehezen viselik a feszített tempót, hogy sűrűn követik egymást a találkozók, mert nincs idő az alapos felkészülésre. Arra is kitért, a Zágráb fiatal, gyors csapat, így kulcs fontossággal bír majd az indítás gólok megakadályozása, vagyis a gyors visszarendeződés, a biztos védekezés, ami Celjében is a javukra döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!