Rendőrségi

2014.10.21. 20:23

Egy ember sérült meg a vonatbalesetben

Sárvár, Celldömölk - Kisiklott egy vasúti szerelvény több kocsija a Sárvár és Celldömölk közötti vasútszakaszon kedden este.

Nagy Ildikó

Az első információk szerint az utasok közül egy ember sérült meg, ő is könnyebben - írja a katasztrófavédelem honlapján.

Fotó: Szendi Péter

Kisiklott egy vasúti szerelvény több kocsija a Sárvár-Celldömölk közötti vasútszakaszon, Ostffyasszonyfa állomás közelében. A vonaton utazó hatvan ember közül az első információk szerint egy utas sérült meg, ő is könnyebben. A szerelvényen utazókat a vasúti váróteremben helyezték el. A műszaki mentést a sárvári hivatásos tűzoltók végezték – segítettek a jármű áramtalanításában és a vasúti kocsik átvizsgálásában, valamint a helyszín biztosításában.

Fotó: Szendi Péter

Befejeződött a helyszíni szemle

A rendőrség vizsgálja az ostffyasszonyfai vasútállomáson történt baleset körülményeit.

A rendőrség a helyszíni szemlét szerda délelőtt befejezte, és a baleset miatt a vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított.

 

Még nem tudni, mikor járhatnak újra vonatok Sárvár és Celldömölk között

Eddig tisztázatlan körülmények között siklott ki a Szombathelyről Veszprémbe közlekedő személyvonat négy kocsija kedden este, személyi sérülés nem történt.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint a kedd este 20 óra 40 perckor történt baleset vizsgálata még folyamatban van. A vonat hat szerelvénye közül négy siklott ki eddig tisztázatlan körülmények között. A vasúti közlekedés a helyreállítás után, pár napon belül indulhat meg, az időpontja egyelőre bizonytalan. A helyreállításig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Sárvár és Celldömölk között. Az utasok 30-40 perces késésekre számíthatnak a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon.

A katasztrófavédelem által is megerősített információk szerint a vonaton 60 utas tartózkodott a baleset időpontjában, személyi sérülés nem történt. A mentőszolgálattól kapott tájékoztatás alapján egy idős utast kórházba szállítottak megfigyelésre. Az utast az átélt izgalmak miatt megemelkedett vérnyomásproblémával kezelik.

A négy kisiklott kocsiból kettő keresztbe fordult a vágányon, de a mozdony nem siklott ki. A baleset következtében a súlyosan sérült pályatestet teljesen elzárták a közlekedés elől.

Fotó: Szendi Péter

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!