Foci

2014.10.23. 17:05

A Bayern vendége lesz a ZTE FC

Zalaegerszeg - Nem kisebb megtiszteltetésben lesz része a ZTE FC U10-es labdarúgócsapatának és persze az egerszegi küldöttségnek is, hogy a Bayern München vendégeként a bajor klub híres edzőkomplexumában, a Säbener Strasse-n mérkőzhet meg szombaton.

Kerkai Attila

Az egerszegi klub Kovács Lászlónak, a Szőcs János Akadémia vezetőjének ismeretsége révén került kapcsolatba a Bayern Münchennel, s ennek köszönhetően a ZTE FC küldöttségbe ezt a hét végét Münchenben töltheti.

A részletekről Kocsárdi Gergely klubigazgató számolt be, aki nem titkolta, mennyire örülnek a lehetőségnek.

– A meghívás eleve megtisztelő, az pedig, hogy a klub edzőközpontjában, a Säbener Strasse-n mérkőzhet meg az U10-es csapatunk a Bayern hasonló korú együttesével külön plusz élményt jelenthet – kezdte ezzel Kocsárdi Gergely. – S ha már kijutunk ide, igyekeztünk a programot kibővíteni, így vasárnap az Alianz Arénában megnézzük az 1860 München–Braunschweig Bundesliga II-es bajnoki mérkőzést, majd útban hazafelé az osztrák élvonalbeli SV Ried akadémiáján a ZTE FC U14-es korosztályú csapata is megmérkőzik a házigazdákkal. Én azt szeretném, ha fiataljaink egyrészt hatalmas élménnyel lennének gazdagabbak, másrészt pedig még nagyobb elszántsággal dolgozzanak. A klub ezért is vállalta fel ezt az utazást, hogy mindkettő teljesüljön.

Kocsárdi Gergely is ott lesz Münchenben a fiatalokkal. Fotó: Szekeres Péter

Idehaza a ZTE FC szombaton (16.00) az éllovas Gyirmót FC-vel találkozik az NB II-ben. A ZTE FC szervezett szurkolói úgy tűnik, távolmaradnak ettől a találkozótól. Az Ultras Zalaegerszeg és az Armada csoport is csatlakozott a magyar szurkolói csoportok országos bojkottjához, mely szerint e hét végén távol maradnak kedvenc csapatuk mérkőzéseitől. A hozzánk is eljuttatott közleményben többek között az áll: ezzel tiltakoznak például az ellen, hogy szerintük az MLSZ „bűnözőként kezeli őket", valamint, a klubok büntetését is aránytalannak érzik, amikor a szurkolói megnyilvánulások miatt szankcionál az MLSZ. A közleményben az is benne van: október 26-án a szervezett szurkolói csoportok a Parlament előtt is tiltakoznak. A ZTE FC két szurkolói csoportja a klubhoz eljuttatott üzenetében nyomatékosította: a bojkott nem a ZTE játékosai és a klub ellen szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!