Sport

2014.10.24. 12:06

Spanyol lecke az EB-selejtezőkre

Megkezdi a felkészülést a magyar férfi kézilabda válogatott a portugálok és az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre. A lemondott Mocsai Lajos helyére kinevezett új szövetségi kapitány, Talant Dusebajev keretébe négy-négy veszprémi és balatonfüredi játékos kapott meghívást.

Donát Tamás

Sérülése miatt nem játszhat a fontos összecsapásokon az MKB-MVM Veszprém két klasszisa, Nagy László és Lékai Máté.

Az első nap ott leszek a társak között Miskolcon, utána azonban folytatódik a rehabilitációm - mondta a veszprémiek lelátóra szoruló világklasszis átlövője, Nagy László. - Természetesen a szerdai, portugálok elleni mérkőzést is jó lenne látni a helyszínen és szurkolni a fiúknak. Sajnos, ez a két meccs most kimarad, de januártól szeretnék újra rendelkezésre állni.

Az irányító átlövő is elmegy az első találkozóra, de nem biztos, hogy a mérkőzésre is elutazik, mert a gyógykezeléseket nem akarja megszakítani a hosszú utazásokkal. Lékai Máté abban bízik, hogy a tervezettnél hosszabbra nyúlt felépülése után a jövő héten már megkezdheti végre az edzéseket a klubjában.

Hosszú évek után Tatai Péter helyett a füredi Székely Márton lesz Mikler Roland kapustársa. A veszprémi hálóőr elmondta, hogy ismerik egymást, hiszen dolgoztak már együtt a keretben. Az első számú magyar kapus abban bízik, hogy Dusebajev érkezésével új impulzusokat kap a válogatott, s a legvégén sikerül kijutni a riói olimpiára. De előbb a két EB-selejtezőn kell sikeresen túljutni.

A védekező specialista csapaton belül érdeklődött az új kapitány munkamódszereiről.

Chema Rodriguez szerint nagyon kemény, dolgos három nap vár ránk az edzőtáborban - mondta Schuch Timuzsin. - A spanyol iskola folytatódik tovább. Remélem, két győztes meccsel tudunk nyitni.

Gulyás Péter és Iváncsik Gergő szerint látványos, nagy változtatásokra nem lesz lehetőség a rövid idő miatt. Abban biztosak, hogy mindenki motivált lesz, az új szakmai stábnak bizonyítani akarnak a kerettagok. A taktika begyakorlása a legfontosabb feladat, mert a portugálok legyőzése cseppet sem lesz könnyű - vélekedett a két szélső játékos.

A füredieket a már említett Székely Mártonon kívül Szöllősi Balázs, Zdolik Bence és Bánhidi Bence képviseli a válogatott keretben. A jövő reménységei abban bíznak, hogy sikerül jó benyomást kelteni teljesítményükkel, így hosszú távon is számíthat rájuk Talant Dusebajev.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!