Fehérvár AV19

2014.10.24. 19:41

Fehérvári menü: Linzert vacsorára!

Egy jó formában levő Linz ellen nyert magabiztos, jó játékkal, végig vezetve a Fehérvár AV 19 csapata, méghozzá úgy, hogy esélyt sem adott ellenfelének.

Káldor András

Fehérvár AV 19 – EHC Liwest Black Wings Linz 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Székesfehérvár, 3416 néző

Vezette: Erd, Smetana, Wassmer (osztrákok), Nagy A.

Fehérvár: Robinson – BOIVIN 1 (1), Ejdepalm, LOVECCHIO 2, Sarauer (2), BANHAM 1 (2) – WEHRS (2), Szirányi (1), KOVÁCS CS. 1 (1), Sikorcin (1), MARINO 1 (1) – Orbán, Tokaji, Benk, Nemes, Németh A. – Reiter A., Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze P. Vezetőedző: Rob Pallin

Linz: Ouzas – Murphy, R. Lukas, LEBLER 1, MORAN (1), Ulmer 1 – Dorion (1), MacDonald (1), Kozek, Hisey, Hofer – Mitterdorfer, Feichtig, Iberer, Oberfkofler, Rau – Mayrhauser, Maciezynsky, Spannring, P. Lukas, Baumgartner. Vezetőedző: Rob Daum

Kiállítások: 4 illetve 10 perc

Az EBEL 13. játéknapján egy rég nem látott vendég érkezett a Raktár utcába. A Bajnokok Ligájában vitézkedő Linz gárdáját idén még nem láthattuk az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és ugyan a harmadikok a tabellán, ám ez kissé csalóka, mivel a kék-feketék az előttük álló Vienna Capitalsnál és a Graznál kettővel, míg a többi csapatnál egy mérkőzéssel játszottak kevesebbet. Fel kellett kötnie azt a bizonyos fehérneműt a Volánnak, és továbbra is nehezítette dolgukat, hogy nem számíthatott Rob Pallin vezetőedző a maródiak listáján levő Hetényi Zoltánra, Kóger Dánielre, Bartalis Istvánra, és Varga Arnoldra, valamint az eltiltását töltő Magosi Bálintra. Némi gyógyírt jelentett viszont, hogy ott volt a jégen Szirányi Bence, aki még szeptember 19-én, a 3. fordulóban szenvedett állkapocscsonttörést. Abban bíztak a találkozó előtt a hazai szurkolók, hogy visszatérésével nő hátul a stabilitás, és nem utolsó sorban javulni fog a tűzerő is a kék vonalnál. Aztán ő volt az, aki a kezdő sípszó után legelőször próbálkozott, míg válaszul Robert Lukas lövését védte Josh Robinson. A 6. percben formás akció végén megszerezte a Volán a vezetést. Brandon Marino száguldott el a balszélen, hajszálpontos passzát, pedig az óraműpontossággal érkező Kovács Csaba kotorta be két lépésről. 1-0. A folytatásban sem volt ideje Michael Ouzasnak arra, hogy kortyoljon egyet kulacsából, mert egyre-másra vezette akcióit a Volán. Majd a harmad közepén gyors gólváltásnak lehettek tanúi a kilátogatók, egy percen belül mindkét háló rezdült. Előbb a 10. percben Frank Banham szánta el lövésre magát a jobboldalról, a kék-vonaltól, és korongja a jobb felső sarokban kötött ki. 2-0. Még fél perc sem telt el, és jött a Linz válasza. Brad Moran balról belőtt korongjába Jason Ulmer tette bele a botját, és így került a fehérvári ketrecbe a pakk. 2-1.

Még sokan a teájukra vártak a büfében az első szünet után, amikor 13 másodperc elteltével megszületett a vendégek egyenlítő találata – jóformán a semmiből - Brian Lebler révén, Robinson némi közreműködésével. 2-2. Szerencsére Marinot ez egyáltalán nem zavarta meg, és az amerikai egy kapu előtti kavarodást követően közelről passzolta be Ouzas mellett a pakkot a kapu közepébe. 3-2. Ezután Moran lövését védte bravúrral Robinson, jóvátéve a gól előtti hibáját. A 30. percben ismét kétgólosra hízott a fehérváriak előnye. Oberkofler kiállításából mindössze hat másodperc volt hátra, Michael Boivin unta meg a támadók kapu előtti tehetetlenségét, emberes löketet eresztett meg a kék vonalról, a korong, pedig a jobb sarokban talált magának helyet. 4-2.

A záró húsz perc elejétől láthatóan sebességet váltottak a linziek, és bizony Robinson minden tudására szükség volt, hogy a sorozatban érkező lövéseket hatástalanítsa. Ennek ellenére mégis a 46. percben a Volán növelte előnyét, méghozzá Jeff LoVecchio szemfüles, kapu előtt kicsikart találatával. 5-2. A hajrára sem álltak le a fehérváriak, és a lendületbe jött LoVecchio duplája a befejezés előtt öt perccel végképp biztossá tette, hogy ezen az estén a Salzburg után újabb nagyvad skalpját ejtették el az Ördögök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!