Vasvár

2014.10.27. 16:35

Ez a népi diplomácia

Szilágycseh - A Vasvári Játékszín meghívott vendégcsoportként vett részt Romániában a Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon a Szilágyságban.

Merklin Tímea

A játékszín öttagú stábja utazott ki egy olyan sofőrrel, aki szintén régi színjátszó. Mrozek: Károly című abszurd játékát mutatták be a fesztivál második napján. Ötven óra alatt megfordultak a Hegyhát és a Szilágyság között.

- Ez Erdély egy kevésbé ismert része, Szilágycseh egy Vasvár nagyságú település, ahol három nagy ipari üzem működik, van művelődési háza, van Magyarok Háza, gyermekek háza, több iskola, kiváló művelődési folyóiratuk, a neve Hepehupa - meséli Gergye Rezső, a Vasvári Játékszín vezetője. - A meghívást nem formális kapcsolatok generálták, hanem meglévő kapcsolataink, úgy is mondhatnánk, hogy nincs új a nap alatt, ez a népi diplomácia , ami által a magyar nyelvterületek távoli tájai is kapcsolatba kerülnek egymással. A tavaszi, A költő hazatér című rendezvényünkre hoznak 3-4 versmondót, és mi is viszünk majd néhányat Zilahra, a költészet hetére.

A Vasvári Játékszín egy kisebb stábja a Szilágyságba utazott. A képen: Tóth Levente, Gergye Rezső, Pintér János és  Zalka Péter (Fotó: Vasvári Játékszín)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!