Videoton

2014.10.27. 19:20

Magyar Kupa: a Videoton FC a Diósgyőri VTK-t fogadja

Ismét összecsap egymással a Videoton FC és a Diósgyőr labdarúgó-csapata, a két fél ezúttal a Magyar Kupában találkozik. Az Aqvital FC Csákvár a Békéscsaba ellen próbálja kivívni a továbbjutást.

Bobory Balázs

Videoton FC - DVTK (Kedd, 17.45)

A fehérvári drukkerek sokáig nem fogják elfelejteni azt a pillanatot, amikor az előző szezonban Tomiszlav Szivics, a Ligakupa döntőjében zakóját feje fölött pörgetve ünnepelt, vagy lelkesítette a diósgyőri közönséget. A DVTK mesterének volt oka az örömre, hiszen a piros-fehérek az előző szezonban ötből egy alkalommal sem kaptak ki a Viditől, a Magyar Kupában például a legjobb 32 között búcsúztatták a fehérváriakat. Most egy körrel később, a nyolcaddöntőben csapnak össze a felek. Az előzmények viszont változtak. A Videoton szeptember 28-án, az NB I-es bajnokság 9. fordulójában, a Sóstói Stadionban 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt. Akkor a piros-kékek Nikolics Nemanja találatával szereztek vezetést, amelyre Grumics egy szöglet után még válaszolt, ám a hajrában Alves öngólja a fehérváriak sikerét jelentette. Izgalmas mérkőzés volt, nagy fehérvári diadallal a végén. Szinte borítékolható, hogy a kupában sem fogják visszafogni magukat az együttesek, a két vezetőedző filozófiáját ismerve magas hőfokú, nyílt sisakos csatára lehet számítani. Nagy kérdés, hogy Joan Carrillo a bajnokikon megszokott alapcsapatát szerepelteti-e, vagy tartja magát a korábban látott rotációhoz, és a kupában azok kapnak szerepet, akik a pontvadászat során kevesebbet játszanak. Elképzelhető, hogy a Diósgyőr az egy hónappal előzőhöz képest még erősebb kerettel érkezik a Sóstói Stadionba, hiszen a borsodiak előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Julian Jennerrel, aki az előző szezonban a Ferencváros erőssége volt, a holland szélső hétfőn a szokásos orvosi vizsgálatokon is átesett. Jennerrel vagy nélküle, a DVTK kőkemény ellenfél lesz, ahogy szokott, de a fehérváriak tartani akarják magukat az eredeti elképzeléshez, minden sorozatban csak a végső siker érdekli őket.

Aqvital FC Csákvár - Békéscsaba 1912 Előre (szerda, 18 óra)

Mondhatjuk azt, hogy szerencséje volt a sorsoláskor a csákváriaknak, hiszen a legjobb tizenhat között nem első osztály ellenfelet sodort elébe a sors. Sőt, Bognár György együttesének egészen kiváló és friss emlékei vannak a viharsarkiakról, akiket az NB II-es bajnokság 2. fordulójában, hazai környezetben Gajdos Zsolt (2), Domján Attila és Molnár Tibor góljaival 4-0-ra sikerült legyőzni. Azóta sok minden változott, a Csákvár a 14., a Csaba a 4. a tabellán, de most egy kupameccs következik, amelynek győztese továbbjut. A Fejér megyeieknek hazai pályán jó esélyük van, hogy életben maradjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!