Foci

2014.11.02. 19:50

Megyei I.: Oda az Iváncsa makulátlan mérlege

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a Mór hazai pályán csúszott le a dobogóról. Szoros a versenyfutás az érmes helyekért, és a középmezőny pozícióiért.

Ferencz Balázs

Ercsi- Dunaújváros PASE II 2-3 (2-2)

50 néző, V.: Wehovszky G.

Ercsi: Hodula - Neuvert, Kanyó, Rapai, Drapcsik Farkas J., Bakos L. (Tamon), Flórián Á., Ivacs - Balaskó I.(Nagy B.), Sárdi G. Vezetőedző: Gróf András.

Dunaújváros PASE II: Cseh T. - Szili, Salamon, Dorogi, Szabó Cs.- Szauter, Varga K., Hosszú, Kovács Zs.- Tóth Á., Nagy R. (Cséplő). Vezetőedző: Bakos Zsolt.

Gól: Ivacs (15.), Sárdi (24.), illetve Salamon (27.), Nagy R. (32.), Kovács Zs. (57.).

Jók: Drapcsik, Ivacs illetve Salamon, Szauter.

A 15. percben Flórián labdájával Ivacs betört a tizenhatoson belülre és a hosszú sarokba lőtt, 1-0. A 24. percben Balaskó ugratta ki Sárdit, aki magabiztosan helyezett a kapuba, 2-0. A 27. percben Salamon értékesített egy kipattanót 6 méterről, 2-1. A 32. percben Nagy R. emelt 15 méterről a bizonytalankodó hazai kapus felett a hálóba, 2-2. Az 57. percben Hosszú kitűnő indítását Kovács Zs. emelte 20 méterről Hodula kapujába, 2-3. A 72.percben 11-eshez jutottak a hazaiak egy lerántás miatt, Sárdi vérszegény büntetőjét azonban Cseh hárította. Az utolsó 15 percben beszorította ellenfelét a Kinizsi, de csak kapufáig jutott. A látottak alapján pontot érdemelt volna a hazai csapat.

Bicske _Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-2 (1-0)

300 néző, V.: Rózsa József.

Bicske: Miklós - Pechinger, Szabó B., Radics, Komáromi Pozsgai, Megyesi L., Molnár A., Földes G. (Bodor) - Vörös Z. (Heim), Sólyom. Vezetőedző: Gyimesi László.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Viniczai Á. - Léki (Bogács), Pribék, Janovics, Hushegyi - Meggyes D. (Vámosi), Lendvai (Zimmerman), Csapó, Sowunmi A. - Takács V. (Eötvös), Jung M. Vezetőedző: Zimmerman Tamás.

Gól: Molnár A. (20.), ill. Csapó (55.), Hushegyi (85.).

Kiállítva: Radics (92.).

Jók: Szabó, Pozsgai, Megyesi, Miklós illetve Pribék, Hushegyi, Csapó, Sowunmi.

A hétközi edzőváltás után nagy volt a várakozás és a bizakodás. Már a 2. percben kis híján gól született, Sowunmi fejelt centikkel mellé egy jobboldali szöglet után, szépséghiba, hogy a saját kapuját veszélyeztette. A 19. percben Pozsgai indította Molnárt, aki fejjel átemelt a kapuson, és az üresen maradt kapuba gurított, 1-0. Fél óra elteltével a hazai kapus mentett nagyszerűen Takács ziccerénél. Tíz perc telt el a második félidőből, amikor jobboldali szögletet végzett el a vendégcsapat, Miklós csak kiütni tudta a labdát, mivel jó nagyot löktek rajta. Már a támadók is elindultak vissza, Csapó minden mindegy alapon még kapuba rúgta a labdát, a játékvezető pedig középre mutatott, 1-1. Az 57. percben szép támadás végén Sólyom lövése a védőkről Vörös elé pattant, aki a lécet találta el, a kipattanót Sólyom a bal kapufára lőtte. A 62. percben Földes került újra ajtó-ablak helyzetbe, de elvacakolta. A 80. percben Pribék jobboldali nagy bedobása több fejen megcsúszva került át a bal oldalra, ahol Hushegyi érkezett és lőtt a hazai kapuba,1-2. A 91. percben Megyesi baloldali szögletét Radics megcsúsztatta, Szabó pedig centikkel fejelt a kapu mellé. A 92. percben Radics belépőjét a játékvezető kiállítással büntette.

Tordas _Dunafém-Maroshegy 2-0 (0-0)

110 néző, V.: Nagy.

Tordas: Heim - Endrefalvi, Németh J., Mezei, Lizák Závodszky (Takács Gy.), Hadnagy Cs., Kulin, Barbai - Farkas Zs. (Szabó T.), Márkus R. (Lábas). Vezetőedző: Csillag Szilveszter.

Dunafém-Maroshegy: Skultéti A. - Bernáth T., Trampler, Pongrácz, Gelencsér - Skultéti L., Andrási, Bencze J., Orgován (Suhaj A.) Pálinkás, Farkas R.-(Balogh T.). V.edző: Nahóczky Attila.

Gól: Hadnagy Cs.(72.), Barbai (74.).

Jók: Barbai, Endrefalvi, Hadnagy, Lizák, illetve Skultéti, Bernáth.

Az első félidő nem hozott túl sok meglepetést, az aktívan védekező Maroshegy eszén nem tudott túljárni a Tordas, hiába vezettek a hazaiak két-három veszélyes támadást, 0-0-ás eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőre a tordasiak összeszedettebben jöttek ki, így a labda lényegében kizárólag a Maroshegy térfelén járt. A jeget Hadnagy lövése törte meg a 72. percben, amikor egy levágódó labdát küldött 25 méterről a kapuba, 1-0. Két perccel később jött a második hidegzuhany is, szintén Hadnagy szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Lábas-Márkus volt a labda útja, végül Barbai a kapust elfektetve gurított a hálóba. Ezt követően a hazaiak folyamatos nyomást gyakoroltak, de további gól már nem esett, így a fehérváriak ismét pont nélkül távoztak, a Tordas pedig begyűjtötte 5. győzelmét.

Mór -Martonvásár 0-1 (0-0) Vezette: Magyar János.

Mór: Kiss M.- Bátki, Hahn, Végvári, Tar B. - Kaszás (Gárber), Németh K. (Klémán P.), Handl, Klémán M.(Németh B.) - Osgyán M., Mayer. Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Martonvásár: Szabó G. - Elek A., Hernádi, Bozsó, Bognár K. (Varga L.) - Hermann, Bajor B., Magyar B., Kővári - Szigeti A., Németh K.(Sarkadi). V.edző: Patkós Csaba.

Gól: Kővári (85.).

Jók: Kiss M., Handl, illetve Szabó G., Kővári.

Sárszentmiklós- Iváncsa 1-1 (1-0) V.: Jakab Zoltán.

Sárszentmiklós: Gyurkovits - Gráczer G., Gráczer B., Kőkuti, Szabó G.- Lajtos, Tóth Zs., Szabó Sz., Bezerédi Á. - Nagy Á. (Krajcsovics P.), Majláth H. (Rozsos). Vezetőedző: Sárai György.

Iváncsa: Boldog - Facskó (Berényi B.), Nagy A., Csikesz P., Sinka R. - Aradi, Kamocsa P. (Schäffer), Bartha T., Márki D. (Barics) Balogh L., Jankovics (Fodor G.). Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Bezerédi Á. (24.), illetve Balogh L. (52.).

Jók: Bezerédi, Nagy Á., illetve Boldog, Balogh L.

A Sárszentmiklós hazai pályán fogadta a hibátlan éllovast és első csapatként sikerült megálljt parancsolnia egy döntetlennel. Az első találatot a góllövőlistán a Baloghot üldöző Bezerédi szerezte Nagy Á. kiugratása után. Bezerédinek volt több nagy helyzete is, amelyek veszélyesnek bizonyultak. Az 52. percben egy beadás után lesről talált a hálóba Balogh beállítva az 1-1 es végeredményt. A hazaiak akarata jobban érvényesült, amely a játék minőségében és a küzdelemben is megmutatkozott.

Kisláng -Szár 4-3 (3-0)

200 néző, V.: Závotka Cs.

Kisláng: Ányos - Árki, Rehák V., Simon I., Willerding B. Dudar E., Dudar K., Komlós R., Juhász M. (Lévai) - Willerding Zs. (Juhász J.), Balogh Z. (Paluska L.). Vezetőedző: Rehák Viktor.

Szár: Szabó D. - Haász, Iváncsik, Mecséri (Szekeres), Boros Z. - Szabó T., Fenyvesi Sz., Fenyvesi V.(Krautszíder), Nyitrai R.- Németh Z., Mérten (Németh R.). Vezetőedző: Lacza Albert.

Gól: Juhász M. (2., 10.), Balogh Z. (34.), Simon I. (72.), illetve Haász (50.), Krautszíder (79.), Szabó T.(89.).

Kiállítva: Dudar E. (59.).

Jók: Rehák, Dudar E., Willerding B., Komlós, illetve Nyitrai, Boros.

A 2. percben Dudar E. hatalmas bedobásával Balogh Z. futott el és középre centerezett, labdájára Juhász M. jól érkezett, 1-0. A 10. percben Juhász M. hagyta faképnél a szári védőket és higgadtan lőtte ki a rövid alsó sarkot, 2-0. A 29. percben Balogh Z. ajtó-ablak ziccert hibázott. A 35. percben ismét formás hazai támadás futott a pályán, melynek végén Balogh Z. 25 méterről fejelt az üres kapuba, 3-0. Az 50. percben egy váratlan vendégakció végén Haász volt eredményes, 3-1. A 73. percben egy teljesen jogos tizenegyest Simon biztos lábbal értékesített, 4-1. A 78. percben ismét szépítettek a vendégek, Krautszíder talált a kapuba, 4-2. A 88. percben Szabó T. állította be a 4-3-as végeredményt.

Puskás FC II -Mezőfalva 2-1(0-1) 150 néző, V.: Stumpf

Puskás FC II: Zelena V. - Beke, Szabó D., Jónás, Farkas .(Nagy B.) - Sipos Z.(Ábrahám), Heitler, Gálos Z., Gajdos - Tóth A.(Keresztesi), Hajdú (Sebján). Vezetőedző: Sipos Zoltán.

Mezőfalva: Papp Z. - Viniczai F., Huber, Balázs S., Rottmann - Csuka, Benczik (Váradi), Móricz, Boros B. - Szepesi, Bozoki M. Vezetőedző: Masinka László.

Gól: Gajdos (75., 88.), illetve Móricz (41.).

Jók: Gajdos, Gálos, Heitler, Beke, illetve Papp Z., Móricz, Boros.

A találkozó első félidejében kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 41. percben a Mezőfalva megkontrázta a hazai csapatot. A Puskás támadott, majd a megszerzett labdával sakk-matt helyzetig játszották ki az akciót a vendégek, az oldalról belőtt labdát passzolta Móricz a kapuba, 0-1. A második félidőben dominált és több támadást is vezetett a Puskás, és az utolsó húsz percben fizikálisan is ellenfele fölé nőtt. Heitler például felsőkapufát lőtt, majd egy szép támadás végén Gajdos higgadtan elgurította a labdát Papp Z. mellett, 1-1. A 88. percben ismét Gajdos volt a főszereplő, a jobb oldalon vezette a labdát a Puskás, és a visszagurított labdát juttatta a kapuba a hazaiak játékosa.


Gál Dánielt (8) megállították ugyan a polgárdi védők, de Molnár Viktor (a labdával) góllal segítette a Velence Bericap csapatát (Fotó: Koppán Viktor)

Velence Bericap -Polgárdi Vertikál 5-2 (3-1)

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a Velence magabiztos győzelemmel faragta hátrányát az Iváncsával szemben.

100 néző, V.: Szabó János.

Velence Bericap: Puhnyák - Totsche, Berczi D., Ódor, Galaczi J. (Tóth A.) - Kovács K., Molnár V.(Boda), Szalai P. (Csikesz Z.), Király J. Gál D., Dukon (Király P.). Vezetőedző: Pavlik József.

Polgárdi Vertikál: Pirik - Hart, Borbás L., Farkas D., Csizmadia G. Nyakas I., Petruska D.(Vágner), Csizmadia Sz., Tanárki - Tóth P., Kosztolányi. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Kovács K. (5.), Király J.(18.), Molnár V. (39.), Galaczi J.(60.), Totsche (73.), illetve Petruska D. (11.), Nyakas I. (68.).

Jók: az egész hazai csapat, Kovács Krisztián (a mezőny legjobbja), Galaczi, illetve Nyakas, Borbás, Petruska.

Mindkét csapat támadó szellemben kezdett, a 10. percben szabadrúgáshoz jutott a Velence a kaputól húsz méterre, Kovács K. a bal felső sarokba lőtte a labdát, 1-0. A 16. percben egy baloldali beadás Petruskát találta meg, aki nem hibázott, 1-1. A 19. percben Molnár V. remek beívelését Király J. csúsztatta a bal alsó sarokba, 2-1.


A 43. percben Dukon baloldali beadását röviden fejelték ki a vendégvédők, Molnár érkezett, és 17 méterről kapásból nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba, 3-1. A 61. percben Király több csellel ment el a jobboldalon, pontos beadását Galaczi a hosszú saroknál belsőzte az üresen maradt kapuba, 4-1. A 68. percben a középről kipattanó labdát Nyakas a tehetetlen hazai kapus mellett belsőzte a jobb alsó sarokba, 4-2. A 71. percben Király P. beadása lecsorgott a vendégvédőkről, a labdát Totsche 17 méterről vágta a hosszú sarokba, 5-2. A hazai csapat ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Tudósítók: Flórián Gábor (Ercsi), Mézner László (Mór), Venczel József (Bicske), Nagy László (Sárszentmiklós), Farkas Őrs (Tordas), Sipos Zoltán (Felcsút),Tóth István (Kisláng), Kiss Ervin (Velence).

Összeállította: Ferencz Balázs

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Iváncsa 11 10 1 0 35 - 10 31

2. Velence B. 12 8 1 3 31 - 12 25

3. Dunaújváros 11 6 3 2 26 - 13 21

4. Mór 11 5 4 2 18 - 10 19

5. Gárdony 12 5 4 3 19 - 15 19

6. Polgárdi 11 5 2 4 16 - 19 17

7. Martonvásár 11 5 1 5 18 - 16 16

8. Tordas 11 5 1 5 22 - 28 16

9. Sársztmiklós 11 4 4 3 26 - 17 16

10. Kisláng 12 4 4 4 18 - 17 16

11. Ercsi 12 5 0 7 26 - 24 15

12. Szár 11 4 1 6 14 - 33 13

13. Mezőfalva 12 3 2 7 16 - 27 11

14. Puskás FC II 11 3 2 6 11 - 28 11

15. Dunafém-M. 11 0 3 8 7 - 24 3

16. Bicske 12 2 1 9 17 - 27 2

A Bicske csapatától 5 pont levonva

Címkék#megyei I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!