Kosárlabda

2014.11.08. 19:49

A Falco nyerte a megyei rangadót (frissítve)

A Falco nyerte a férfi kosárlabda NB I vasi párharcát a körmendi csarnokavatón, ezzel a szombathelyi csapat továbbra is százszázalékos.

Horváth Erika

Egis Körmend-Falco Trend Optika KC Szombathely 73-85 (24-12, 16-25, 8-19, 25-29)

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi, Győrfi,

Körmend: Lemon 22/3, Popadics 6/6, Ferencz 2, Tóth N. 7, Richards 21.

Csere: Govens 11/3 , Török -, Kolarics 4, Sonyák -.

Vezetőedző: Kálmán László

Falco: Martinics 14, Doyne 21/3, Perl 12, Majsztorovics 8, Dukics 13/9.

Csere: Will -, Hall 17/3, Bus -, Bognár -

Vezetőedző: Ante Perica.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 8-8. 10. perc: 24-12. 16. perc: 30-23. 17. perc: 33-29. 20. perc: 40-37. 24. perc: 42-43. 28. perc: 48-54. 34. perc: 56-68.

Hatalmas hangulat vezette fel a mérkőzést, a körmendi szurkolók piros-feketében, a szombathelyiek sárga-feketében fergeteges buzdították övéiket.

Aztán jött a vastaps: utoljára szólították pályára a körmendi kosárlabdázás egyik ikonját, példaképét, Fodor Gergelyt, akit ez alkalommal búcsúztattak el az aktív játéktól.

Fodor Gergely körmendi kosaras dinasztia tagjaként végigjárta a korosztályos csapatokat, és már 18 évesen a felnőtt keret tagja lett. A Körmenddel négy Magyar Kupa-arany és egy bajnoki arany részese volt, az Atomerőmű színeiben további egy-egy kupa és bajnoki aranyat szerzett. Tíz éven át viselte a válogatott mezét, mintegy száz alkalommal. Fodor Gergely nem szakadt el szeretett sportágától, utánpótlásedzőként dolgozik tovább a körmendi klubban.

A hazai triplakísérlet kimaradt, a Falcóé, Dukicsé viszont bement. Mivel a körmendiek sorra elrontották – elkapkodták – lehetőségeiket, ellenfelük pedig nem, 6:0-s előnybe kerültek a szombathelyiek.

Ezután Lemon szerezte büntetőkből az első hazai kosarakat, ez meg is lódította csapatát - az 5. percben már egál (8-8) volt az állás. A 6. percben jártunk, amikor először körmendi előnyt mutatott az eredményjelző, 14-10-nél Kálmán László időt is kért, hogy elmondja, hogyan is törhetnék fel játékosai a hazai védelmet. A Rába-partiaknak ez ebben a szakaszban már sokkal könnyebben ment, köszönhetően Tóth Norbert remeklésének. Popadics triplájával még a negyed vége előtt túlléptek a tízpontos különbségen (24-12). Az első tíz perc befejezésére viszont sokat kellett várni, ugyanis elsötétedtek az eredményjelző táblák, így a játékvezetők kényszerszünetet rendeltek el. Ugyan 20 perc után sem sikerült megjavítani – ezt a Falco-szimpatizánsok viselték a legnehezebben - , az utolsó 23 másodpercre mégis pályára engedték a csapatokat. Aztán folytatódott a várakozás – összesen 35 perc hosszan. De sikerült elhárítani a problémát.

A játék folytatására úgy tűnt, a Falco pörgött fel jobban, három perc alatt tízen belülre került (27-18). A háromfaultos Lemont nélkülöző Körmend pedig csak vergődött a támadásoknál. Popadics triplája csupán átmeneti segítség volt, a 17. percre már csak négyre voltak a sárga-feketék (33-29). Most Richards volt az, aki két duplával kihúzta a bajból a csapatát (37-29). Ám a falcósok nem adták fel, harmadszori nekifutásra két pontra zárkóztak (39-37).

Szünet után már csak három fél percig sikerült maga mögött tudnia ellenfelét a Körmendnek (24. perc: 42-43). És amikor Doyne hármasa is beakadt, 42-46-nál Ante Perica időt kért . A hazai szurkolók döbbenetére sorra maradtak ki a körmendi dobások, a sárga-feketék jóval magabiztosabbak és pontosabbak voltak (védekezésben is) – állandósult a 6-8 pontos különbség. A Rába-partiak 8 pontot tudtak szerezni ebben a negyedben. Az utolsóra fordulva Lemon három duplával javított a hazai dobószázalékon, de mivel a Falco nem lankadt, ez csak arra volt elég, hogy ne nőjön a szombathelyiek előnye. A negyed derekán azonban sikerült robbantania a szombathelyieknek, már 12 pontnyi távolságban jártak (56-68). Egyre erőtlenebbnek és önbizalom-hiányosabbnak tűnt a Körmend. A Falco pedig szinte minden - egyre könnyebben adódó – lehetőségét kihasználva magabiztosan gyűjtötte be ötödik győzelmét is.

Ahogy anno a Körmend az Arena Savariában, most a Falco rontotta el a hazaiak számára a csarnokavatót.

Ünnepélyesen átadták a felújított körmendi sportcsarnokot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!