Répcelak

2014.11.09. 15:30

Három helyett négy bizottság működik Répcelakon

Répcelak - Három helyett négy bizottság működik a városi képviselő-testületben. A csütörtöki ülésen megválasztották a tagokat és külső segítőiket.

Simon Erzsébet

Tucatnyi napirendi pont szerepelt a városi képviselő-testület első munkás ülésén csütörtökön. Mielőtt azonban sorra vette volna azokat a testület, Szabó József polgármester ismertette az önkormányzati választások óta eltelt időszakban történteket. Tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy a jegyzővel részt vettek a kistérségi társulás ülésén, ahol deklarálták, hogy bár Sárvár kivált a szervezetből, és a feladat is egyre kevesebb, az együttműködés Répcelak részvételével folytatódik. Beszámolt a polgármester arról is, hogy a városi térfigyelő kamerarendszer műszaki átadása megtörtént, a működtetéséről folyamatban van a megállapodás a rendőrséggel. Az Ady utcai rongálás kapcsán elmondta, hogy a vandál tettet végrehajtó fiatalok szüleivel megegyeztek, az önkormányzat kára megtérült.

A bizottságok külsős tagjai: Horváth Péter, Pap Edina, dr. Dömötör János, Takács Márta, Nagy György, Galambosi Gábor.  Külföldi tartózkodása miatt hiányzik a képről dr. Bogdán Olivér

A napirendi pontok kapcsán valamennyi szavazásra feltett kérdésre egyhangúlag mondtak igent az október 12-én megválasztott városvezetők: Varga Sándor alpolgármester, Bíró József, Boros András, Horváth Csaba, Pálla Péter és Szalainé Kutasi Ildikó képviselők. A testülti tagok első és legfontosabb feladatként a grémium működésének törvényességi garanciáit jelentő, a dr. Kiss Julianna jegyző által ismertetett szervezeti és működési szabályzatot fogadták el. A bizottsági struktúra felvázolásakor Szabó József polgármester azt javasolta, hogy három helyett négy bizottságot hozzanak létre. Így lett ügyrendi, pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési, valamint humánpolitikai bizottság. Megválasztották a bizottsági elnököket, a képviselő tagokat és a külső tagokat is. Az utóbbiak heten vannak, esküt is tettek. Szabó József úgy fogalmazott: a négy bizottság alakításával, a külső tagok megbízásával az a cél, hogy minél több embert fiatalabbakat, idősebbeket, tapasztaltakat bevonjanak az önkormányzat munkájába. A polgármester azt kérte a frissen esküt tettektől, hogy legyenek aktívak, járjanak nyitott szemmel a városban, és ne csak a bizottsági üléseken jelezzék, ha valami megoldandó problémával találkoznak, hanem bátran keressék rögvest akár őt, akár a képviselőtársait.

A testület helyi rendeletek módosításán és szabályok felülvizsgálatán túl döntött a karácsonyi segélyekről is. Az idén ezer forinttal többet kapnak a jogosultsági feltételeknek megfelelő, szociálisan rászoruló 70 éven felüliek. A művelődési ház esetleg változó nyitva tartásáról viszont a következő ülésen határoznak.

 

Címkék#Répcelak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!