Foci

2014.11.09. 17:20

Megye I.: az Iváncsa 8 gólt hintett az Ercsi alakulatának

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 13. fordulójában az Iváncsa iskolajátékkal küldte padlóra az Ercsit.

Martonvásár - Tordas 0-1 (0-0) 200 néző, V.: Wittner J.

Martonvásár: Szabó G.- Elek A., Hernádi, Czene, Bognár K. (Sarkadi) Hermann, Bajor B. (Németh K.), Magyar B., Kővári Szigeti A., Udvaros. Ve.: Patkós Csaba.

Tordas: Heim Mezei, Németh J., Lizák, Szép A. Závodszky (Takács Gy.), Hadnagy, Endrefalvi, Barbai Farkas Zs., Márkus R. Vezetőedző: Csillag Szilveszter.

Gól: Barbai (63.).

Kiállítva: Elek A. (75.).

Jók: senki illetve Barbai, Lizák.

A mérkőzés előtt mindkét csapat valamint a szurkolok közösen emlékeztek az öt ével ezelőtt egy hazai találkozót követően elhunyt remek játékosra, Takács Lajosra.

Sajnos, a gyászos hangulat a mérkőzésre is nagy hatással volt, kapkodó, pontatlan, színvonal alatti játékot hozott a két szomszéd település összecsapása. A lelkesebb, talán szerencsésebb vendégcsapat az ex-martonvásári Barbai góljával megszerezte a vezetést a 63. percben. Udvaros labdát vesztett a hazai térfélen a szögletzászlónál, az ajándék labdával Márkus kihagyhatatlan helyzetbe hozta Barbait, aki öt méterről kicsit kisodródva passzolt a kapuba, 0-1. A Martonvásár gondjait tetézte, hogy az utolsó negyedórát emberhátrányban volt kénytelen játszani, Elek pontozta ki magát idő előtt.

Iváncsa - Ercsi 8-0 (4-0)

200 néző, V.: Magyar J.

Iváncsa: Boldog (Gábor) Facskó (Kamocsa P.), Nagy A., Csikesz P. (Schäffer), Sinka R. Aradi (Fodor G.), Berényi B., Bartha T., Márki Balogh L., Jankovics. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Ercsi: Hodula Drapcsik, Rapai, Szeles (Bendák), Kanyó (Tamon) Neuvert, Farkas J., Flórián Á., Ivacs Balaskó, Sárdi G. Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Balogh L. (8.), Berényi B. (19., 33.), Sinka R. (36.), Nagy A. (50., 55.), Schäffer (61., 64.).

Jók: mindenki, ill. senki.

A hazai csapat végig a kezében tartva az irányítást, magabiztos nagy gólkülönbségű győzelmet aratott. Az ellenfél motiválatlan és lélektelen játékot produkált. Már a 8. percben megkezdték a hazaiak a gólgyártást, amikor Balogh 25 méterről a hálóba lőtt, 1-0. A 19.percben megduplázta előnyét az Iváncsa Berényi fejelt a kapu jobb oldalába, 2-0. A következő hazai találat is Berényi nevéhez fűződik, 3-0. Nem sokkal később, a harcos Sinka is betalált. Fordulás után is nagy kedvvel játszott a listavezető, Nagy A., Berényi, lőtték sorrendben a gólokat, majd a végén Schäffer duplázott.

Puskás FC II - Polgárdi Vertikál 2-4 (2-0)

150 néző, V.: Domak Á.

Puskás FC II: Zelena Beke (Nagy B.), Szabó D., Jónás, Farkas J.(Sebján) Gálos Z., Szabó P.(Ábrahám), Badi, Heitler Gajdos G., Tóth A.(Keresztesi). Vezetőedző: Sipos Zoltán.

Polgárdi Vertikál: Pirik Hart (Tóth K.), Borbás L., Farkas D., Csizmadia G. Nyakas I. (Kosztolányi B.), Petruska D., Tanárki, Tóth P.- Hencz, Jámbor Cs. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Badi (23.), Gajdos G.(44.), illetve Hart (50., 57., 82.), Petruska D. (61.).

Jók: Szabó D., Gálos, Gajdos, illetve Hart, Jámbor.

A Puskás FC a mennyből a pokolba jutott a 90 perc alatt. A hazaiak domináltak az első félidőben, sőt a fordulás után el is dönthették volna a meccset, de a feléledő Polgárdi fordított, és kétgólos sikert aratott.

Szár - Mór 0-3 (0-2)

100 néző, V.: Lak B.

Szár: Berki B. Haász, Boros Z., Iváncsik, Mecséri (Mérten) Szabó T., Fenyvesi Sz., Nyitrai R., Németh Z. Krautszíder, Juhász A. (Szekeres). Ve.: Lacza Albert.

Mór: Kiss M. Bátki, Hahn, Végvári (Molnár T.), Tar B. (Klémán P.) Kaszás, Handl, Klémán M., Németh B. (Gárber) Osgyán M., Mayer (Németh K.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Gól: Mayer (20.), Hahn (21.), Osgyán M. (70.).

Kiállítva: Haász (58.), Iváncsik (29.), Vincze (76.).

Jók: Krautszíder, illetve Osgyán, Mayer, Németh B.

A 3. percben Krautszíder fejesét védte Kiss. A 12. percben egy formás vendégakció végén Osgyán beadását Németh B. lőtte kapura, de Berki lábbal védeni tudott. A 13. percben egy nagy bedobás után Osgyán került helyzetbe, de lövése egy hazai védőről a mezőnybe pattant. A 19. percben Iváncsik hibájából Mayer emelt a kapuba, 0-1. A 20. percben egy 40 méteres szabadrúgás után Haász fejelt a kapuba, 0-2. A 30. percben Iváncsik teljesen jogosan a kiállítás sorsára jutott. A 32. percben Németh Z. szabadrúgását védte Kiss. Az 55. percben Németh B. szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput. Az 58. percben Haász is piros lapot kapott. A 63. percben Mayer lövését Berki óriási bravúrral védte. A 69. percben Németh B. először a kapufára passzolt, de a kipattanót Osgyán higgadtan a kapuba passzolta, 0-3. A 76. percben Vincze Péter a kispadról kapott piros lapot. A nagyobb játékerőt képviselő Mór megérdemelten vitte el a három pontot a kettős emberhátrányban küzdő Szár ellen.

Mezőfalva - Kisláng 1-0 (0-0) 150 néző, V.: Jakab Z.

Mezőfalva: Papp Z. Huber, Balázs S., Rottmann, Csuka Benczik Zs. (Váradi), Móricz, Boros B., Nagy D.- Szepesi, Bozoki M. V.edző: Masinka László.

Kisláng: Ányos Árki, Rehák, Simon I., Willerding B. Paluska L. (Juhász J.), Dudar K., Komlós R., Juhász M. (Lévai) Willerding Zs., Balogh Z. Vezetőedző: Rehák Viktor.

Gól: Balázs S. (90.).

Jók: az egész hazai csapat, ill. Ányos, Willerding B., Simon I.

Technikai tudásban két egyforma csapat futott ki a gyepre vasárnap délután Mezőfalván. A sípszót követően erősen kezdett a hazai csapat. A kislángi Ányos kapuja előtt alakult ki mezőfalvi helyzet, azonban a labda a felső kapufa belső feléről kifelé pattant, így maradt a 0-0. A pihenőt követően változott a játék képe. Az eddig sokat támadó vendégek ereje alábbhagyni látszott. A Mezőfalva próbálta a mezőnyfölényt kihasználni. Egyre másra építgette az akciókat. Eredmény viszont csak az utolsó percben hozott az igyekezet. Kétszeri jobb oldali szögletrúgást követően Balázs S. fejelt a kislángi hálóba. A Mezőfalva az utolsó pillanatban húzta be a három pontot.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - Sárszentmiklós 1-2 (1-2) 150 néző, V.: Závotka.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Wittner M. Léki (Kummer M.), Pribék, Janovics, Hushegyi Csapó (Farkas G.), Lendvai, Sowunmi A. (Bogács), Takács V. Vámosi (Zimmerman T.), Dombi D. (Meggyes D.). Vezetőedző: Zimmerman Tamás.

Sárszentmiklós: Farkas Z.- Gráczer G., Kőkuti, Szabó G., Hegedűs Lajtos, Tóth Zs., Rozsos (Krajcsovics), Bezerédi Á. (Fekete J.) Nagy Á. (Nagy K.), Majláth H. (Vámosi). V.edző: Sárai György.

Gól: Lendvai (5.), ill. Nagy Á. (19.), Szabó G. (45.)

Kiállítva: Bogács (92.), illetve Lajtos (82.).

Jók: Lendvai, Vámosi, Pribék, illetve Majláth,

Gyakorlatilag helyzet nélkül nyerte meg a meccset a Sárszentmiklós. A Gárdony kezdett jobban, Sowumni kétszer is gólt szerezhetett volna, de fejesei pontatlanok voltak. Az 5. percben aztán Lendvai 12 méterre a kaputól lekezelte a labdát, és a hosszú sarokba lőtt, 1-0. A vendégek ívelésekből próbáltak helyzetet kialakítani, mert a két gyors csatáruk nem tudott helyzetbe kerülni. Aztán a 19. percben az egyik szöglet után Nagy Ármin a gólvonalról fejelt Wittner kezei közül a hálóba, 1-1. A 45. percben egy 35 méteres szabadrúgást íveltek előre a vendégek, Wittner kapus szólt a társaknak, hogy érkezik, azonban Szabó G. megelőzte, és a hálóba csúsztatott, 1-2. A második félidőben elszántan védekezett a Sárszentmiklós, és megőrizte előnyét.

Bicske - Dunafém-Maroshegy 2-2 (1-1)

300 néző, V.: Nagy K.

Bicske: Miklós B. Pechinger, Szabó B., Gulyás I., Komáromi Pozsgai, Megyesi, Molnár A., Busai (Hanus) Vörös Z. (Bodor), Oláh. Vezetőedző: Gyimesi László.

Dunafém-Maroshegy: Skultéti A. Bernáth T., Trampler, Pongrácz, Gelencsér Skultéti L., Andrási, Bencze J., Pálinkás Farkas R., Dopuda (Lelkes M.). Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Gól: Szabó B.(14.), Oláh (90.), illetve Farkas R. (12., 81.). Kiállítva: Miklós B.(10.). Jók: Pechinger, Pozsgai, Oláh ill. Trampler, Andrási, Bernáth

Farkas egy rossz védelmi váltás után gólhelyzetbe került a 10. percben, a kifutó kapus elütötte, a játékvezető 11-est ítélt, ráadásul kiállította a hazai kapuvédőt. A sértett higgadtan értékesítette a büntetőt, 0-1. A 14. percben Megyesi rúgott szögletet a jobb oldalról, egy védőről vissza pattant a labda hozzá, az újabb beadást Szabó a kapuba fejelte, 1-1. A 77. percben Oláh lövése után lebirkózták a kecsegtető helyzetben levő Vöröst a vendég védők. Az esetnél megsérülő csatárt a vendégek támogatták le a pályáról. A 81. percben ismét rosszul váltottak a hazai védők, Farkas került ezzel nagy helyzetbe, és nem hibázott, 1-2. Nagy erővel küzdöttek a hazaiak legalább az egy pontért. A 90. percben Oláh remekül fordult le, majd nagy gólt rúgott ballal, 18 méterről, tehát az utolsó pillanatban mentett pontot a Bicske.

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 13. fordulójában rangadón találkozott egymással a tabella második és harmadik helyezettje. A találkozót megelőzően nagy talány volt, hogy a hazaiak vajon hány, az NB I-es csapatból visszajátszó labdarúgóval veszik fel a küzdelmet. Igaz, az utóbbi időben a saját, megye I-es keretével gazdálkodó DPASE is erős ellenfél, s nem volt ez másként a 13. fordulóban sem.

Dunaújváros PASE II–Velence Bericap 1-2 (0-1)

100 néző, V.: Rózsa József.

Dunaújváros PASE II: Cseh T. – Szili, Salamon, Dorogi, Szabó Cs. – Szauter (Cséplő), Varga K., Hosszú, Kovács Zs. – Tóth Á., Nagy R. Vezetőedző: Bakos Zsolt.

Velence Bericap: Puhnyák – Totsche, Berczi, Ódor, Galaczi J.- Kovács K., Molnár V., Király J. (Király P.), Gál D.(Tóth A.) – Dukon, Boda (Csikesz Z.). Vezetőedző: Pavlik József. Gól: Varga K. (92.), illetve Gál D. (28.), Csikesz Z.(85.).

Jók: Salamon, Kovács Zs., Hosszú, illetve Puhnyák, Galaczi, Gál D.

A visszajátszók nélkül felálló DPASE II ellen az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszott a vendég Velence, melynek a 28. percben meg is lett az eredménye, egy pontrúgás után az elmélázó hazai védők között Gál D. talált be, 0-1. Fordulás után a DPASE nagyobb sebességre kapcsolt, a vendégek több esetben percekig sem tudták átlépni a félpályát, de igazi helyzetig nem jutottak el a hazaiak. A 85. percben egy gyanúsnak vélt kezezés után egy bepasszolt labdával növelte előnyét a Velence a kitámadó hazaiak ellen, Csikesz volt eredményes, 0-2. A 92. percben egy jogosan megítélt büntető után Varga K. állította be a végeredményt. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Győzelmével a Velence megerősítette 2. helyét, a DPASE visszacsúszott a 4. pozícióba.

 

Tudósítók: , Venczel József (Bicske), Süle Barna (Martonvásár), Sipos Zoltán (Felcsút), Gémesi Zsolt (Iváncsa), Bakos Zsolt (Dunaújváros), Lacza Albert (Szár), Balogh Balázs (Gárdony), Horváth László (Mezőfalva).

Összeállította: Ferencz Balázs




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!