ZTE KK

2014.11.10. 12:16

A szlovén Milos Sporar lesz a ZTE KK edzője!

Zalaegerszeg - Vasárnap késő este megszületett a döntés arról, hogy ki lesz a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapatának a vezetőedzője, azonban csak hétfőn hozták nyilvánosságra az új szakember kilétét, amikor a szerződését is már aláírta.

Kerkai Attila

Mindez mostanra megtörtént és Podlovics Péter, a  ZTE KK ügyvezetője azt jelenthette be, hogy Raúl Jiménez távozása után a csapat munkáját mostantól a korábban Magyarországon még nem dolgozó,  szlovén Milos Sporar irányítja.

A szlovén szakember mellett  többek között az döntött, hogy olyan tapasztalatokkal bír, ami a fiatalok fejlődését is elősegítheti – ezt már Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezetője mondta el   honlapunk érdeklődésére.

– A másik jelöltünk egy amerikai szakember volt, aki még nem dolgozott Magyarországon – mondta  az ügyvezető, amikor  a választásukról kérdeztük – Milos Sporar viszonylag fiatal edző, 37 éves, és fontos szempont volt, hogy olyan edzőt válasszunk, aki a fiatalok csapatba építését is elősegítheti. A leendő, illetve most már a ZTE KK új szakvezetőjével  egyébként vasárnap este személyesen tárgyaltunk Zalaegerszegen, aki belenézett a csapat esti tréningjébe is, de a játékosok még nem találkoztak vele.  Az első edzését kedden délután tartja meg,   Milos Sporar-ral az idény végéig kötöttünk szerződést – nyilatkozta  Podlovics Péter.

A Zalakerámia-ZTE KK honlapja az alábbi információkat közli a csapat új szakvezetőjéről:

„Játékosként próbajátékon egy hónapig Zalaegerszegen is megfordult. Pályafutásának legjobb eredménye egy  Horvát kupagyőzelem volt a BC Splittel. Edzői karrierjét a szlovén Zlatorog Lasko junior csapatánál kezdte, majd a 2012-13-as szezonban, a felnőtt csapatot is irányította. Dolgozott a szlovén U16-os válogatott edzőjeként, amellyel 2011-ben megnyerte a B-divíziós Európa-bajnokságot. Az elmúltévben a Neven Spahijával a horvát Cibona Zagreb felkészülési munkáját segítette. Az elmúlt időszakot Törökországban, a BC Gaziantep Royal Hali segítőjeként dolgozott, ahol két hónapig, a spanyolországi világbajnokságon, a szlovén válogatottat irányító Jure Zdovc-ot helyettesítette.

Milos Sporar tíz évvel ezelőtt: felöltötte a csapat mezét, mégsem lett egerszegi játékos

Emellett öt éve tanítja a kosárlabda alapjait, a hazájában működő MIKI SPORT egyesületnél, ahol  200 gyerekkel foglalkoznak a szakemberek.  Az előző négy évben, az iskola elnökeként is dolgozott, ahol három edző segíti a munkáját.

Játékos múltja révén megfelelő mérkőzéstapasztalattal rendelkezik. Milos Sporar hisz a csapatmunkában, de emellett szeret egyénileg is foglalkozni a játékosokkal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!