Sport

2014.11.10. 12:25

Megye I: három úrkúti a válogatottban

A rangadót nyerő és ezzel az első helyre kerülő Úrkút SK három játékost is delegál a labdarúgó megye I 13. fordulójának válogatottjába.

Horváth Gábor

 

Az úrkútiak az elmúlt két fordulóban bebizonyították, hogy továbbra is a bajnoki cím fő várományosai közé tartoznak. A címvédő a Devecser elleni sikert követően Balatonfűzfőn is nyerni (2:0) tudott. A gólokat Márton Gábor és Pávlicz Péter szerezték, rajtuk kívül a hátvéd Szalai Szabolcsot emeltük ki.

A devecseriek újabb hazai sikert könyvelhettek el, ezúttal a Balatonalmádi volt a szenvedő fél, Csepregi András megőrizte kapuját a góltól (2:0).

A Péti MTE ismét sikeresen szerepelt, a csapat felkapaszkodott a dobogóra, jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. A Sümeg elleni győztes (1:0) csapatból Dunavölgyi Richárdot válogattuk be. Az Alsóörs a mezőny egyik legjobbja, a korábbi listavezető Öskü otthonából rabolt pontot, többek között Pálfi Róbert jó teljesítményének köszönhetően.

Ifj. Patus Imre folytatta remek formáját, a tapolcai csatár nem veszítette el góllövőcipőjét, 20 perc alatt duplázott, s csapata az ő két találatával ikszelt a Csetény ellen. Utóbbi végül 0:2-ről mentett pontot, a második vendéggólt Vincze Gábor jegyezte.

A Várpalota gólzáporos mérkőzésen fektette két vállra (5:2) a Peremartont. A mezőny legjobbja Borbély Gábor volt, aki kétszer talált a kapuba. Rajta kívül Pencz Norbert került be a hétvége tizenegyébe, a középpályás szintén eredményes volt. A Kristály tovább folytatta a lassan két és fél hónapja tartó veretlenségi sorozatát, biztosan szerezte meg a három pontot a sereghajtó Herend pályáján. Az ajkaiak közül Falusi Róbertet emeltük ki.


Tizenhét találattal vezet

A labdarúgó megyei I. osztályban Szabó Patrik vezeti a góllövőlistát. A Péti MTE támadója 17 találattal vezeti a sort. Mögötte holtversenyben állnak ketten is a második helyen. Az úrkúti Korpos Tibor, valamint a tapolcai ifj. Patus Imre egyaránt 14 gólig jutott.

Előbbi ebben a fordulóban nem volt eredményes, utóbbi viszont kétszer is mattolta a Csetény kapusát, így jött fel az ezüstérmes pozícióba. A negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki. Pávlicz

Péter (Úrkút), Dudás Ádám (Várpalotai Bányász SK), valamint Cseh Tamás (Sümeg VSE) nyolc gólt szerzett az eddigi tizenhárom fordulóban. A hétvégén, a téli szü-netig még lehet szaporítani a gólok számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!