Olvasó

2014.11.10. 17:55

A zene világnapján

Minden ember szereti a muzsikát. Zenét hallgatni öröm, kikapcsolódás, a zene szárnyán szállni jó.

A Báthory iskolában immáron harmadik éve ünnepeljük a Zenei Világnapot. Az idén is így volt. Az alsó tagozatos diákok énekkara nyitotta meg a műsort rábaközi népdalokkal. Ezután rövid hangszerbemutató következett.

Diákjaink különböző hangszerekkel ismerkedhettek meg. Czupor Ábel csellón ismeretlen szerző Hegyi pipa című darabját játszotta el, trombitán Szintai Ágoston egy magyar népdalt adott elő. Janka Petra Beethoven Szonatina 1. tételét mutatta be, illetve Bodolai Dalma: F. E. Bachtól játszotta a Szolfeggiot. A gyerekeknek különösen tetszett, amikor a kis zenészek a saját hangszerüket mutatták be, valamint elmesélték, hogy miért jó muzsikálni, és a sok gyakorlás ellenére megéri a fáradtságos munka, hiszen a zene olyan örömforrás, mely mással nem helyettesíthető.

Zenét hallgatni öröm, kikapcsolódás. A Báthory iskolában immáron harmadik éve ünneplik a Zenei Világnapot

Néhány érdekes történetet is meghallgattak J. Sebastian Bachról, a világhírű muzsikusról, majd a D-moll toccata és fuga egy részletét szólaltatta meg Melich Antalné tanítónő szintetizátoron, az orgona hangszínén.

Ezen a délelőttön a zene összehozta a gyerekeket. Mindenkit más és más dallam fogott meg. Remélem, rendezvényünk hatására néhányan elkezdenek majd zenét tanulni, hogy ők is átélhessék a zene szárnyaló erejét.

Czaun Ildikó

Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!