Kosárlabda

2014.11.10. 18:05

Góbi Henrik vezeti az Alba Fehérvár edzéseit

Székesfehérvár - Összeült az Alba Regia SC és az Alba Fehérvár vezetőinek a válságstábja, hogy megtárgyalják Marcel Tenter vezető-edző lemondását. Amit sajnálattal elfogadtak, s Góbi Henriket bízták meg ideiglenesen az edzések irányításával.

Matók János

A tréningeket az eddigi pályaedző, Góbi Henrik dirigálja

A Kaposvár elleni vereséget követő lemondását Marcel Tenter a hétfői megbeszélésen megerősítette, a klub vezetése pedig elfogadta. Köszönjük Marcel itt elvégzett lelkiismeretes munkáját, további sikereket kívánunk neki a pályafutásához mondta Halm Rolland.

A szakosztály igazgatója arról tájékoztatott, hogy a játékosok felelőssége is megkerülhetetlen, ezért fizetésük 15 százalékát visszatartják, és csak abban az esetben kapják meg, ha a következő két mérkőzésüket megnyerik. A klub vezetése keresi a megoldást az edzőkérdésre, s amíg megtalálja, a csapat edzéseit Góbi Henrik vezeti.

- Azért mondtam le szombaton este a Kaposvár elleni mérkőzés után, mert szerintem nem természetes dolog, hogy hazai pályán húsz ponttal kikaptunk - mondta telefonon Marcel Tenter, miután befejeződött a vezetőkkel történő megbeszélés. - Nem vagyok elégedett, hiszen az eredmény minősíti a munkámat, ami ezek szerint nem működött jól. Jobbnak tartom, hogy más lesz a vezetőedző, akit jobban elfogadnak, s megcsinálják azt, amit kérnek tőlük, ami egy edzőnek fontos. A játékosok sajnos nem valósították meg azt, amit én szerettem volna. Nagyon csalódott vagyok, mert az edzéseken nem volt gond, de a mérkőzéseken nem jöttek vissza a dolgok. A pécsi meccsünk után már nagy kérdés volt számomra, miért hullámzó ennyire a teljesítményünk, utána két hétig keményen dolgoztunk, a Sopron ellen jobban ment, de nem javítottuk ki teljesen a hibáinkat. Mind az ami történt, az én felelősségem, vállalom, ezért mondtam le. A vezetők nagyon sajnálják, hogy így döntöttem, de szerintem mindenkinek az a legjobb ebben a pillanatban. Mindenkinek köszönöm a támogatását, nagyon jól éreztem magamat Székesfehérváron, s nem gondoltam, hogy ilyen rövid lesz a kapcsolatunk, de ezzel jár az edzők élete. Hogyan tovább? Még nem tudom, csak azt, hogy most indulok haza, Marosvásárhelyre, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz számomra a jövő.

Az Alba Fehérvár legközelebb november 19-én lép pályára, hazai környezetben az újonc MAFC csapatát fogadják Simon Balázsék. Azt persze most még nem lehet tudni, hogy akkor ki lesz majd a vezetőedző, hiszen meglehetősen kicsi a merítési lehetőség. Így az is benne van a pakliban, hogy az edzések vezetésével hétfőn megbízott Góbi Henrik marad a poszton. Nem könnyű feladat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!