Haladás

2014.11.11. 11:10

Néhány labdarúgó távozhat a télen

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója szerint ha télen igazolni akarunk, muszáj lesz néhány játékostól megválnunk.

nb1.hu-haladas.hu

- Szentes Lázárral sem jött meg a várva várt változás. Most hogy látja, jó döntés volt az edzőváltás?
- Nyilván nehéz a szituáció. Azért váltottunk edzőt, hogy a csapatot kimozdítsuk az akkori helyzetből. Három mérkőzésen kikaptunk, a bajnokságban pedig csak az eredmény számít - olvasható az nb1.hu-n.

- Többször elhangzott, hogy télen meg kell erősíteni a Haladást, hogy benn maradjon a bajnokság végén. Felmerül a kérdés, hogy lesz-e rá pénz?
- A tulajdonosokkal le kell ülnünk tárgyalni, és meg kell beszélni a büdzsét a következő idényre. Ennek függvénye, hogy tudunk majd erősíteni. Az viszont nyilvánvaló, hogy igazolni tudjunk, ahhoz muszáj lesz pár játékost elküldenünk.

- Tommaso Rocchi és Kamil Kopúneknek leigazolásával a külföldi játékosok felé is nyitottak. Marad ez a vonal, vagy honi labdarúgókban leigazolásában gondolkoznak inkább?
- Teljesen mindegy, hogy magyar vagy külföldi labdarúgóval tudunk erősíteni, az a fontos, hogy jó játékos legyen.

- Fognak kivásárolni játékosokat a szerződésükből, vagy maradnak a szabadon igazolható labdarúgók?
- Ez több mindentől függ. Mennyibe kerül, milyen fizetési igénye van, illetve több esetben van ügynöki díj is. Ennek a három feltételnek együtt kell megfelelnie.  

- A nyáron több csapat is vitte volna Radó Andrást, csak úgy röpködtek a sajtóban az euró százezrek vele kapcsolatban. Most is hallani érdeklődőkről – az AEK Athén figyeli -, de a sérülése után egyelőre még nem tudja ugyanazt a formát hozni, mint korábban. Megbánták, hogy nem adták el akkor?
- Igen a nyáron két játékosunkért, Radó Andrásért és Németh Márióért is jó ajánlatokat kaptunk, akkor úgy döntöttünk a tulajdonosokkal, hogy nem adjuk el őket, hogy ne gyengüljön tovább a csapat. Sajnos Radó már a második találkozón megsérült. Tavaly ilyenkor tíz gólnál járt, most még nem sikerült a kapuba találnia, amiben a sérülése mellett az is benne van, hogy nehezebb a kapu elé kerülnie. Németh Máriónál hasonló a helyzet, ő is megsérült, így nem lehetett a csapat hasznára. Ettől függetlenül látszik, hogy vannak értékeink, akiktől azt várjuk, hogy jobbak legyenek.

- Télen van-e esély a távozásukra, vagy inkább a bennmaradás érdekében ismét elutasítanák a hasonló ajánlatokat?
- Nyilván ez is tulajdonosi döntés lesz. Én most arra látok nagyobb esélyt, hogy megtartjuk őket annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat és emellett tovább erősítjük majd a gárdát.

- Hogy látja a jövőt, mit üzenne a szurkolóknak?
- Keményen küzdünk azért, hogy a Haladásnak jövőre is élvonalbeli csapata legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!