Sport

2014.11.11. 15:50

Zsebi babák a tornacsarnokban

Dunaújváros - Különleges eseményre került sor a Dunaferr fiútornászainál október végén. Nyiri Patrik edző valamennyi tanítványa útra kelt, és elindult az FTC versenyén a fővárosban.

Jankó Árpád

Az FTC Kalotherm Kupán Dunaferr A és B csapattal a 2005-2006-os születésű gyerekek csapat- és egyéni versenyén tornáztak. Az A csapat tagjai voltak: Kiss Milán, Hoffmann Vajk, Farkas Dorián, Gábor Milán és Zolta Benjámin, a B-sek: Bak Róbert, Kovács-Bokor László, Kiss Zsolt, Pálosi Gergely, Dobrovitz Bertalan. A seregszemlén huszonkét csapat vett részt, és az első négy helyezést az FTC nyerte el. Utánuk az UTE és a KSI legénysége végzett. A Dunaferr A a hetedik, a B a tizenkettedik helyet szerezte meg. Egyéniben ötvenhét fiú között a nyolc éves Gábor Milán a kilencedik helyen végzett az összetettben. Milán ugrásban 9.6-ot kapott a bírálóktól! A műsorban egyéni szabadgyakorlatok, talaj, gyűrű és ugrás szerepelt. Nyiri Patrik edző rendkívül hasznosnak tartotta ezt a nagyszabású viadalt.

Mosolygós trió. Makovits Mirtill, Badics Charlotte, Körtés Kora

- Mivel mindenki elindult, láthattuk, ki mennyire fejlődött, és hogy miben vagyunk elmaradva. Elégedett vagyok - nyilatkozta az edző.

November 2-án a dunaújvárosi fiúk a gyermek kezdő csapatbajnokság második fordulójában szerepeltek. A tavaszi és az őszi forduló alapján hirdettek országos összesített eredményt. A Dunaferr egy csapattal indult, s végül az összesítésben tavaszi, őszi a hetedik helyen végzett. A teljesítményekben javulás tapasztalható, a gyakorlatok kivitelezésében kell fejlődni. A hattagú csapat: Kiss Zsolt, Kiss Milán, Dobrovitz Bertalan, Pálosi Gergely, Zolta Benjámin és Gábor Milán. Száztizenhét fiú közül huszonegyedik lett Milán.

A Magyar Torna Szövetség a lánytornászok számára rendezte meg a Zsebi baba és a jövő tornászbajnokai elnevezésű utánpótlás versenyét. A Dunaferr két csapattal indult. Az A csapat: Fehérvári Nikolett, Szabó Laura, Horváth Laura, Somogyi Vénusz, Virág Zsófia, Varró Virág, Bolya Sára. (Edzők: Török Dániel, Badics Réka, Szőke Nóra). A csapat 2006-2007-es születésűek a tavaszi fordulóban első lett, és most is nyert. A B csapat, amely első osztályosokból állt, szeptemberben, októberben tudott gyakorolni, és a dicséretes hetedik helyen végzett. A B-sek tornászai: Radványi Eszter, Mayer Eszter, Faragó Bianka, Salamon Krisztina, Elter Dóra, Gábor Katalin, Szilasi Tímea, Czuczor Ninetta, Török Laura. Edző: Szőke Nóra. A Zsebi baba egyéni versenyében a II. korcsoportban (2004-2005) összetett bajnok lett Makovits Mirtill, második helyen végzett Badics Charlotte. Edzőik Badics Réka és Török Dániel. A III. korcsoportban (2002-2003) második lett fél ponttal lemaradva az elsőtől (!) Körtés Kora.

 

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!