Gazdaság

2014.11.11. 15:15

Jönnek a FLIRT-ek

Szombathely - Újabb három FLIRT motorvonatot állított forgalomba az elmúlt napokban a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain immár összesen hét modern motorvonat szállítja az utasokat.

Peltzer Géza

A most szolgálatba állt zöld-sárga FLIRT-ök Győr és Sopron között, valamint a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd szakaszon szállítják az utasokat. A vasúttársaság a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal teljes felújítását és villamosítását megvalósító projekt részeként szerezte be az első négy modern motorvonatot. A MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a két vasúttársaság közös projektje során a MÁV-Start 42, a GYSEV pedig 6 újabb FLIRT motorvonatot szerezhet be.

Egyre több a zöld-sárga motorvonat a szombathelyi állomáson. Fotó: Unger Tamás

Az új flotta első járműveinek októberi átadása után a GYSEV Zrt. újabb három zöld-sárga FLIRT-öt állított forgalomba. Ezek a motorvonatok a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon kívül már a Győr–Sopron szakaszon is közlekedhetnek. Az új járművek forgalomba állítása után a Sopron–Szombathely szakaszon közlekedő vonatok már 81 százaléka FLIRT. A Szombathely–Szentgotthárd vonalon ez az arány 77, a Győr és Sopron között járó személyvonatok esetében pedig 68 százalék.  A GYSEV jövő tavaszig újabb három ilyen motorvonatot kíván fogalomba állítani vonalhálózatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!