Jégkorong

2014.11.11. 14:01

Az Újpestet fogadják az Acélbikák

A válogatottak múlt heti nemzetközi tornái miatt szüneteltek a jégkorong-bajnokságok, így a MOL Liga is. Ma viszont folytatódik a sorozat. A Dab.Docler hazai pályán 18.15 órai kezdettel az Újpestet fogadja.

Agárdy Csaba

Eddig kétszer játszott egymás ellen a DAB és az UTE. Dunaújvárosban 5-2-re, míg Újpesten 6-3-ra nyertek az Acélbikák.

A dunaújvárosiak edzője, Donald MacLean, a bajnoki szünet után így várja a találkozót:

- Egy ekkora szünet két irányba mozdíthatja el egy csapat teljesítményét, reméljük, a mienk legalább olyan, de inkább jobb lesz, mint volt. A legfontosabb számunkra az, hogy továbbra is a saját dolgainkkal foglalkozzunk. A saját tempónk és taktikánk nehezen követhető, így ha azt tudjuk egy mérkőzésen keresztül hozni, nem lehet gondunk az Újpest ellen. Voltak és lesznek is még hiányzóink, de a lehető legerősebb keretünkkel fogunk pályára lépni.

Pozsgai Tamás, a DAB védője résztvett a válogatottal a Négy Nemzet Tornán és az azt megelőző felkészülésen.

- Érdekes volt, hogy Rich Chernomaz szövetségi kapitány hatvan játékost hívott meg az összetartás elejére. De az jó dolog, hogy egyre több az olyan játékos, akinek lehetőséget lehet adni a válogatottnál, senkinek sincs bérelt helye. A kapitány el is mondta nekünk, hogy a világbajnokságra a legjobb formában lévő játékosokat viszi el, nem számít a név, a múlt. A Négy Nemzet Tornán nem játszottunk egyszerű mérkőzéseket, már csak azért sem, mert mindig más összeállításban szerepeltünk. Sokat kísérletezett a kapitány, de a taktikánk alapjaiban az volt, mint amit tavaly is játszottunk. Ki vagyunk egy kicsit facsarva, mert a torna előtt kemény edzéseink voltak, egymás között edzőmeccseket játszottunk, majd jött a hétvégi kupa. Gyorsan regenerálódnunk kell, ma pedig az Újpest ellen meg kell szereznünk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!