Kultúra

2014.11.12. 10:24

Hétköznapok apró csodái - Kiállítás a körmendi Sala Terrena Galériában

Tüzes tánccal, gitár- és énekszóval kezdődött művészek, fotósok és kíváncsi érdeklődők gyűrűjében a körmendi Sala Terrena Galériában hat alkotó 60 képének kiállításmegnyitója.

Markó Petra

A Szeretem képek fotókiállítás-sorozat körmendi záróeseménye egyben kiállításmegnyitó is volt. Több helyszín után, most a településen fejeződik be a hat alkotó - Gyarmati Szilárd, Jámbori Tamás, Jene Sándor, Simon Attila, Steffel Csaba és Szuhai Péter - vándorkiállításának útja.

A megörökített 21. századi pillanatoknak méltóbb helyet nem találhattak volna, mint a patinás kastélyépületet.

Fekete Tamás, a 3FK fotóklub vezetője (Fotók: Joó Tamás)

Igenis vannak csodák - kezdte megnyitóbeszédét Fekete Tamás, a 3F-K fotóklub vezetője. A hétköznapok apró kis csodái nap mint nap körülvesznek bennünket, csak elszaladunk mellettük, nem elég éles a szemünk hozzá, nem elég éles a fülünk, nem halljuk  meg azokat a hangokat, amelyek a hétköznapokat szebbé, értelmesebbé, tartalmasabbá tehetik.

A kiállított képek olyan alkotók művei, akik jártasak a vizuális kultúra világában, ezért van szemük ahhoz, hogy ezeket az apró csodákat észrevegyék és megörökítsék.

Az egyik alkotó Jene Sándor

A csodák világába minden érdeklődő betekinthet november 30-áig kedden és szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!