Kultúra

2014.11.12. 13:20

Fehérvári filmes napok

Megkezdődtek a Fehérvári filmes napok. Csütörtökön folytatódik a Páholyszemle, a hétvégén független filmfesztivál lesz, és az animáció is teret és helyet kap majd.

A Páholyszemlén mutatták be Sós Ágnes : Szerelempatak című dokumentumfilmjét A Szabadművelődés Házában. Csütörtökön, 18 órakor Hajdú Eszter: Ítélet Magyarországon című alkotását vetítik. A film a romák elleni sorozatgyilkosságról szól, az egész tárgyalás-sorozatot figyelemmel kíséri, az első tárgyalási naptól, 2011. március 25-től 2013. augusztus 6-ig, az ítélet kihirdetéséig. A két és fél évig tartó per folyamán Hajdú Eszter stábja volt az egyetlen, amely a tárgyalások minden napját dokumentálta.

Az Ítélet Magyarországon állami támogatás nélkül készült, magyar-német-portugál koprodukcióban a szarajevói filmfesztiválon a zsűri különdíját, az emberi jogok díját és a közönségdíjat, Prágában, a One World fesztiválon a fődíjat kapta.

A Fehérvászon Független Filmfesztivált szombaton rendezik, a helyszín A Szabadművelődés Háza, a Méhkasaula és a Civil centrum. Délután 15-től 18 óráig a 60. a Országos Függetlenfilm Fesztivál filmjeiből vetítenek, 18-tól 19 óráig a Civil filmek következnek, 20-tól 21 óráig fehérvári filmeket, majd 21-től 22-30-ig Szirmai Marci filmjeit vetítik. (Közben, 19-től 19.30-ig a Modern Táncműhely színesíti a programot, 22.30-kor pedig elektronikus táncest kezdődik.)

Animációs filmnapok is lesznek november 28-án és 29-én a Művészetek Házában és a Barátság moziban. Pénteken, 18 órakor felnőtteknek, szombaton, 11 órakor gyerekeknek és ugyancsak szombaton, 18 órakor felnőtteknek szóló animációs válogatást vetítenek. Szombaton, 14 órakor kezdődik az Animóka, kreatív animációs foglalkozás.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!