Szombathely

2014.11.12. 18:35

Rendhagyó osztályfőnöki óra a Premontreiben

Szombathely – Klobusitzky György a drogfogyasztás káros hatásairól, a közösségi portálok veszélyeiről és a diszkóbalesetekről tartott előadást a Premontrei Gimnázium tanulóinak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem mestertanára fontosnak tartja, hogy a fiatalok nyelvén és stílusán beszéljen ezekről a problémákról. „Nem lehet a fejükre olvasni, hogy ne használjatok kábítószert. Én ezt egyszer nem mondom, viszont megmutatom, hogy mi van akkor, ha használnak" – hangsúlyozta.

Mintha csak discoba érkeztek volna, sötétség és zene fogadta a rendhagyó osztályfőnöki óra résztvevőit. Sokan abban sem voltak biztosak, hogy jó helyre érkeztek. A DJ azonban hamar előadóvá változott: a diákok nagy érdeklődéssel nézték a vetített fotókat és hallgatták a rémisztőbbnél rémisztőbb történeteket. Ezek bizonyára sokakat elgondolkodtattak, érdemes-e mindent posztolni a közösségi portálon, buli után kocsiba ülni, vagy ismeretlentől italt elfogadni, A kétórás előadáson szó esett a házi gyártású dizájnerdrogokról is. Napjainkban ezek, a sokszor ismeretlen összetevőkből álló anyagok okozzák a legtöbb problémát. A fiatalok és a tanárok is fontosnak tartják, hogy többet tudjanak erről a témáról. " Tisztában kell lennünk azokkal a veszélyforrásokkal, amelyek az iskola falain kívül leselkednek a diákságra" – mondta Véghné Busics Hilda, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium igazgatója. Az előadás az intézmény húszéves jubileumi programsorozatának része volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!