Foci

2014.11.13. 20:05

Eb-selejtező: győzelemben bízva

Pápa - Roppant nehéz meccs lesz, de ha életben akarjuk tartani az álmainkat, mindhárom pontot meg kell szereznünk - így lehetne összefoglalni az élvonalbeli Lombard Pápa korábbi válogatott labdarúgóinak véleményét a Magyarország -Finnország Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban.

Polgár Tibor

A magyar és a finn nemzeti tizenegy pénteken 20.45-től méri össze erejét Budapesten, a Fradi-stadionban, a labdarúgó-Eb-selejtező F csoportjában. A két válogatott három-három mérkőzés után jelenleg egyaránt négy ponttal rendelkezik, és bár hosszú még a selejtezősorozat, amelyik csapat most vereséget szenved, az nagy valószínűséggel lemondhat az Európa-bajnokságra való kijutásról.

- Intő jel lehet számunkra, hogy nemrég barátságos meccsen kikaptunk a finnektől - emlékeztetett a magyar válogatott győri 2:1-es vereségére Szűcs Lajos, a Lombard csapatkapitánya, akit már számtalanszor az NB I legjobb kapusának választottak.

- Nagy hiba lenne félvállról venni a finn válogatottat, de a céljaink eléréséhez mindenképpen le kell győznünk őket - hangsúlyozta a rutinos, háromszoros magyar válogatott hálóőr.

Kérdésünkre elmondta, nemzeti csapatunknak kapusposzton hosszú évek óta nincsen problémája, és ez most is így van, Dárdai Pál szövetségi kapitány remek képességű hálóőrök között válogathat.


Kenesei Krisztián (fehér mezben) bízik a magyar válogatott csatáraiban és a győzelemben
Fotó: Penovác Károly

- A finnek sokat fejlődtek az utóbbi időben, már nemcsak az ívelgetős, agresszív játék jellemzi őket, hanem próbálnak futballozni is. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ettől függetlenül úgy érzem, hazai pályán mi vagyunk az esélyesek - vélekedik Kenesei Krisztián. A pápaiak tapasztalt csatára pályafutás során 29-szer húzhatta magára a címeres mezt, amiben kilenc gólt szerzett. Kenesei egyértelműen magyar győzelmet vár, mivel szavai szerint csak így maradhat esélyünk kijutni az Európa-bajnokságra.

- Az egy pont kétségkívül kudarc lenne számunkra. Ilyen meccseken csak a győzelem elfogadható. Mindegy, hogy milyen játékkal, de meg kell szereznünk a három pontot - hangsúlyozta. Hozzátette, bízik a magyar csatárokban, Szalai Ádámnak pedig megkérdőjelezhetetlen helye van a kezdőcsapatban.

Csizmadia Csaba 12-szer szerepelt a magyar válogatottban, a bakonyaljaiak 29 esztendős védője döntetlenszagúnak érzi a mai találkozót. Viszont örömtelinek nevezte, hogy Dárdai Pál csapatának védelme az utolsó két meccs alapján stabilnak tűnik.

Jagodics Bence, a Lombard Pápa 20 esztendős védője nemrég az oroszok elleni felkészülési találkozón bemutatkozhatott az U 21-es válogatottban, és a tehetséges futballista csütörtökön is tagja volt a korosztályos nemzeti csapatnak, amely Telkiben 1:0-ra legyőzte a finneket edzőmeccsen. Jagodics mindkét mérkőzést végigjátszotta. Lapunknak nyilatkozva elmondta, nagyon örült a lehetőségnek, és a továbbiakban is szeretné rendszeresen magára ölteni a címeres mezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!