2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Depresszió: "minden fellépésünkből igyekszünk kihozni a maximumot"
Újdonságok a Depresszió zenekartól
Kapcsolódó Kiadványok
Depresszió: 10 Éves Jubileumi Koncert DVD
Depresszió: Amíg tart
Depresszió: Az ébredés útján
Depresszió: De 3.14 live (CD)
Depresszió: Depi Birthday (DVD)
Depresszió: Egy életen át
Depresszió: Egyensúly
Depresszió: Nincs Jobb Kor (Best Of 2000-2010)
Depresszió: Tiszta Erőből
Depresszió: Vízválasztó (CD+DVD)
Kapcsolatok
Depresszió

Depresszió: "Előzetesen kicsit tartottunk tőle"

A Depressszió legújabb lemeze a Folyamat zajlik.., már a megjelenés napán aranylemez lett. A lemezről, a turnéról és más érdekességekről beszélgettünk a zenekarral.

Lassan egy hónapja, hogy nagy sikerrel debütált új albumotok. Mit szűrtetek le a visszajelzésekből?
Már önmagában azt is jó volt látni, hogy milyen nagy várakozás előzte meg az új lemezt, ezért is érte el a megjelenés napján az aranylemez státuszt, és lett első a Mahasz listán. A többségnél egyből betaláltak az új dalok, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Egy új anyagnál sokakkal előfordul, hogy nagyon várják a friss dalokat, de el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy annyira befogadják őket, mint azokat, amikhez az évek során kötődésük alakult ki. Szerencsére náluk is jól vizsgázott az anyag.

Van amit másképp csinálnátok rajta?
3 évnyi munkánk fekszik A folyamat zajlik...-ban, tehát egy eléggé átgondolt anyagról beszélünk. Úgy érezzük, hogy minden benne van, amire jelenlegi tudásunk szerint képesek vagyunk. Több hónappal a stúdiómunka befejezése után is egy nagyon erős anyagnak érezzük. Lemezről-lemezre igyekszünk egy szinttel feljebb lépni, és ez az album is egy újabb mérföldkő ezen az úton. Mivel folyamatos a fejlődés, ezért lehet, hogy pár év múlva már eszközölnénk rajta apróbb változtatásokat, de lényegi módosításokat nem. A korábbi albumok esetében is igyekeztünk olyan anyagokat letenni az asztalra, amiket évekkel később is szívesen játszunk majd koncerteken, és ez így is lett. Természetesen, ha egy korai dalunkban használt zenei megoldásnál találunk ügyesebbet, akkor egy friss verziót hallhat tőlünk a közönség élőben, és ezzel is igyekszünk fenntartani az érdeklődésüket. 

Mit tartasz az album legnagyobb erényének?
Úgy érzem, hogy egy kerek egészet alkot a lemez, és a ránk jellemző változatosság is megmaradt. Erős dalok születtek, tartalmas szövegek, és Varga Zoli producer / hangmérnöknek, valamint a SuperSize Recordingnak köszönhetően brutálisan jól szól az anyag. Mivel már 14 éve készítünk lemezeket, ezért azt is fontos kiemelnem, hogy érezhetően nem fogyott ki belőlünk az ihlet, tehát minőségi tartalommal sikerült megtöltenünk a lemezt, és nem csak szakmai rutinnal. 

Ti is a vásárlóbarát ár mellett tettétek le a voksotokat, úgy érzem meg is lett a hatása, hiszen sok példány fogyott el már rögtön a megjelenés pillanatában. Mit gondolsz ez a szint tartható a mai digitális világban? Meddig lesz még eladható a CD?
Ez egy gesztus azok felé, akik szeretnék egy szép borítóval, az általunk jóváhagyott minőségben kézbe fogni és élvezni az albumot. Ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki az eredeti példány beszerzésével is támogatja azt a törekvésünket, hogy továbbra is jó minőségben szórakoztathassunk. Ez most egy jó válasz a zenehallgatási szokások megváltozására. Természetesen, mi sem kívánunk szélmalomharcot vívni , amit azzal is jeleztünk, hogy már a megjelenés másnapján ingyen meghallgathatóvá tettük az egész lemezt a Youtube-csatornánkon, valamint az összes ismert legális letöltő, és zenehallgatásra alkalmas felületen. Azt mi sem látjuk előre, hogy pontosan meddig lehet életben tartani a CD kiadás hagyományát, de amíg lesz rá lehetőségünk, addig igyekszünk ezzel örömöt szerezni mindenkinek, akinek fontos ez a formátum. Számunkra is fontos, hogy fizikai valójában is létezzen a munkásságunk, már csak azért is, mert ez egy kézzelfogható kapcsolat a hallgatóink és közöttünk. Azzal is igyekeztük kihangsúlyozni ezt, hogy személyesen tőlünk lehetett előrendelni a lemezt.   

Bár a mostani hírek szerint ugye jön az internet adó, lehet még újra fellendülnek a CD és kazetta eladások.:o) Anélkül, hogy most a politikát belevinnénk, mégis mit gondolsz erről?
Nyilvánosan nem szoktunk politizálni, tehát nem minősíteném ezt az intézkedést, de ahogy korábban is, úgy ezután is elmondom majd a dalszövegekben a véleményemet.

Már úton vagytok, dübörög a Depi turné, milyen arányban játszotok új dalokat?
Még csak egy turnéfelvezető Felvidéki bulin vagyunk túl, ahol csak pár dal hangzott el a lemezről, de ezekre is ugyanolyan megőrülés volt, mint a legnagyobb sikerdalainkra. November 7-én Pécsett startolt a lemezbemutató turné idei szakasza, ami december 20-án ér véget a budapesti Barba Negrában. Estéről-estére 5-6 új dal kerül majd terítékre A folyamat zajlik...-ról. Természetesen, igyekszünk majd egy alapos és átfogó képet adni az elmúlt 14 évünkről is, tehát mindenki talál majd kedvére valót a műsorban.

Közönség kedvenc?
Még hagyjuk egy kicsit érlelődni az emberekben az új dalokat, de azt már nagyjából tudjuk, hogy melyik dalokhoz készítünk majd videoklipet a következő időszakban. Eleve úgy írtuk meg a dalokat, hogy koncerten is jól működjenek, tehát nagyon várjuk már a turnét.

Ti az egyik legaktívabban koncertező zenekar vagytok. Mennyit változott az elmúlt évek alatt a helyzet? Jobb lett, rosszabb lett? Nehezebb-könnyebb?
Nagyon sokat változott a helyzet 2000-hez képest. Van ami sokkal könnyebb lett, és vannak olyan területek amik több háttérmunkát igényelnek, mint korábban. A közönségünknek köszönhetően, hazai viszonylatban sikeresen és jól működik a zenekar, tehát a mi szemszögünkből egyre jobbak a koncertek, de ezért nagyon sokat kell dolgoznunk, és nagyon megfontoltan kell kezelnünk a zenekar működését. Folyamatosan növekszik, és egyre jobb minőségű lesz a produkciónk, ami több feladatot is jelent, de szeretjük amit csinálunk, tehát ez nem okoz problémát számunkra. Igyekszünk mindig alkalmazkodni az új kihívásokhoz, és kihozni a legjobbat a lehetőségeinkből.

Nagyon sok bandával csináltatok eddig közös turnékat. Kit emelnél ki ezek közül, kivel volt a legjobban meg a közös hang?
Fontos, hogy a mi rajongóink körében is népszerű és elismert legyen a produkció amivel társulunk, de ahhoz, hogy valakivel közös turnéba kezdjünk, mindenképpen szükséges a közös hang. Vannak olyan zenekarok, akikkel ritkán játszunk együtt, de akkor nagyon jól érezzük magunkat a társaságukban, és van néhány banda, akikkel köztudottan "országos cimborák" vagyunk. Szerencsére, viszonylag hosszú ez a lista, tehát inkább azokat emelném most ki, akikkel az ősz folyamán indulunk közös turnéra. A tavaszi turnénk különleges vendége a Rómeó vérzik volt, akikkel annyira jól éreztük magunkat, és a koncertek is olyan sikeresek voltak, hogy már most nagyon várjuk a közös estéket velük. A turné vendégeként színpadra lépő Burnoutot is vendégül láttuk már korábban, és ők sem csak a színpadon álltak remekül helyt, hanem a koncertek utáni bulizásban is.

Nem kerülhetjük ki A dal című műsort sem. Érzitek ennek bármilyen hatását? Akár negatív akár pozitív értelemben.
Előzetesen kicsit tartottunk tőle, hogy miként reagálnak majd a rajongóink a Dalban való szereplésünkre, hiszen ez alapvetően egy Pop-zenei szemle, de nagyon örültek neki, hogy végre képviseli valaki az ő ízlésüket és gondolatvilágukat is egy ilyen nagynézettségű műsorban. Negatív hatását nem éreztük tehát a műsornak, viszont annál több pozitívummal járt számunkra. A Depresszió egy sikeresen és jól működő csapat, amit nem egy tv-s szereplésnek köszönhetünk, de jó lehetőség volt számunkra ez a műsor arra, hogy egy új közönséget szólíthassunk meg, vagy legalábbis alternatívát kínáljunk sokaknak. Ahogy haladunk előre az időben, egyre többen csatlakoznak hozzánk, és ennek a folyamatnak adott egy extra lökést a Dal.

Milyen tapasztalatot szűrhettetek le belőle?
Ami a személyes oldalát illeti a dolognak, ez egy jó kaland volt számunkra, és nagyon kellemes hangulatban tudtunk együttműködni a műsor stábjával. Szakmai oldalról nézve a dolgot, bizonyítást nyert, hogy 2014-ben is nagyon nagy igény van a Rock-zenére, és az ilyen jellegű és nézettségű műsorokban is komoly szerepe lehet, ha a készítők kellően bevállalósak.

Újra jelentkeznétek?
Ez egy egyszeri alkalom volt részünkről, egy extra produkció, ha úgy tetszik. Úgy érezzük, hogy kihoztunk már mindent ebből a lehetőségből, ami egy újabb élménnyel gazdagította a pályánkat. 

És végül, milyen a jelenlegi hangulat a bandán belül?
Jól érezzük magunkat, és teszünk is azért, hogy továbbra is barátokként tudjunk együtt zenélni.

[2014.11.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még