Sport

2014.11.14. 15:50

Az FC Ajka a ZTE FC-t fogadja szombaton a labdarúgó NB II-ben

Fontos mérkőzés előtt áll az FC Ajka, amely szombaton kora délután a Zalaegerszegi TE együttesét fogadja. A csapatkapitánnyal beszélgettünk.

Horváth Gábor

– Maximálisan felkészültünk a ZTE ellen, az edzőktől megkaptuk az instrukciókat, a három pont megszerzése a célunk – nyilatkozta a Naplónak Jánosa Tibor, az FC Ajka hálóőre.

A rutinos kapus a vetélytárssal kapcsolatban elmondta, a zalaegerszegiek közül sok játékost ismer személyesen is, emiatt mindenképpen érdekes lesz az összecsapás.

– Egy csapat mindig megváltozik edzőváltás után (a ZTE-nél a múlt héten lemondott Lőrincz Emil helyét Lendvai Miklós foglalta el a kispadon – a szerk.), más lesz a hozzáállás, új lendületet kap a társaság. Ez nekünk most nem annyira jó – fogalmazott, hozzátéve, mindent megtesznek azért, hogy a ZTE ne az ajkai pályán lendüljön újra formába.

Jánosa Tibor jelenti az állandóságot az ajkai védelemben, a csapatkapitányra nagy szerep hárul (Fotó: Penovác Károly)

Ha már edzőváltás, nemrég az ajkaiak is átestek rajta, és úgy tűnik, pozitívan jöttek ki belőle.

– Az elmúlt hónapokat kétszakaszra lehet osztani. Korábban nem láttam a tüzet és az igazi egységet, amióta viszont Zoran Kuntic irányítja a csapatot, sokat változott a dolog. Bizakodó vagyok, mert az FC Ajka egyre jobban működik csapatként.

Jánosa Tibor bízik benne, hogy az együttesnek a szezon végén sikerül odaérnie a középmezőny elejére.

– Amióta itt vagyok, nem szerepeltem még erősebb pontvadászatban. Hihetetlenül kiegyenlített a mezőny, nincs gyenge ellenfél. Nekünk folytatnunk kell az elmúlt hetekben mutatott formát, és nem lesz gond az eredményekkel – tette hozzá a kiváló kapus, aki védéseivel sokat tehet a három pont megszerzése érdekében a ZTE ellen is. A mérkőzés ugyanis nem ígérkezik könnyűnek.

A Zala megyeiek eddig két ponttal szereztek többet, mint az FC Ajka. A bajnokságban egy hónapja nyeretlen (de a Ligakupában a héten a Ferencvárossal döntetlent játszó) ZTE kilencedik, Zoran Kuntic alakulata 12. a tabellán. Az ajkaiak az elmúlt két fordulóban nem találtak legyőzőre, megverték a Soroksárt, majd döntetlent játszottak Cegléden.

A 13 órakor kezdődő meccsen a hazaiaknál Csordás Szabolcs sérülés miatt nem lehet majd ott a pályán, Weitner Ádám és Matetits István játéka is kérdéses.

 

A válogatottban volt az ajkai védő

Az FC Ajka ifjú védője, Asztalos Dávid a hét nagy részét az utánpótlás-válogatott edzőtáborában töltötte. A 19 esztendős játékos rendszeresen meghívót kap a nemzeti csapatba, most az U-20-as és az U-21-es válogatott közös összetartásán vett részt. Az U-20-asok a Budapest Honvéd U-21-es csapatával játszottak edzőmérkőzést, amelyet 6:0 arányban nyertek. Asztalos végig a pályán volt. A tehetséges futballista az MTK kölcsönjátékosaként szerepel Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!