Sport

2014.11.17. 11:25

A Balatonfüredi KSE egyik nagy riválisát fogadja

A BKSE azt a csapatot fogadja kedden a kézilabda NB I-ben, amelyet szeptemberben időn túli szabaddobással győzött le. A vendégeknek visszavágni-, a füredieknek veszítenivalójuk van.

Horváth Gábor

Mondhatjuk, hogy fontos összecsapás vár a Balatonfüredi KSE csapatára, amely kedden (18.00) a Gyöngyöst fogadja. A BKSE szeptemberben alaposan megtréfálta vetélytársát, a vendégek nagy csatában, Zdolik Bence időn túli szabaddobásával hozták el a két pontot a Heves megyeiek otthonából.

A szezon előtt úgy volt, hogy mindkét együttes nagy harcban lesz a felsőházba kerülésért, ez aztán úgy módosult, hogy a Füred magabiztosan dobogós (jelenleg harmadik), míg a gyöngyösiek hullámzó teljesítménnyel a hatodik helyen állnak a tabellán.

– Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, amelyet hazai pályán meg kell nyernünk – kezdte a felvezetést Csoknyai István.

A füredi kézilabdázók minden alkalommal nagy csatát vívnak a Gyöngyössel, Csoknyai edző szerint ez most sem lesz másként (Fotó: Penovác Károly)

A BKSE szakvezetője hangsúlyozta: a Gyöngyös sebzett vadként érkezik Füredre. Becsúszott nekik egy-két nem várt vereség, s ezeket a pontokat vissza akarják szerezni. – A két együttes hagyományosan, szinte mindig nagy csatát vív egymással, s valószínűleg ez most is így lesz. Biztos, vagyok benne, hogy jó mérkőzést láthatnak a kilátogató nézők. Mindenképpen szükségünk lesz a szurkolók támogatására és természetesen a koncentrált, jó teljesítményre a játékosoktól. Nagy értéke van a két pontnak, nem hibázhatunk – fogalmazott Csoknyai István, aki hozzátette: a következő két hétben három fontos találkozó vár csapatára. A Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzés után a fürediek az EHF-kupában lépnek pályára. Ellenfelük az osztrák Alpa HC Hard lesz.

Jó hír, hogy a korábban bokasérülést szenvedett beálló, Bánhidi Bence újra harcra kész, ahogyan a keret többi játékosa is egészséges.

 

A Gyöngyös eddig nem szerepelt jól

Az öt győzelemmel és hat vereséggel álló Gyöngyös szereplése negatív meglepetés a szezonban. Gulyás István tanítványai balmazújvárosi vereséggel kezdték az idény, s legutóbbi idegenbeli fellépésükön, Mezőkövesden is kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!