Körmend

2014.11.21. 09:42

Az ősz hangjai a Kölcsey iskolában

Immár negyedik alkalommal rendezte meg az idei tanévben a Kölcsey Általános Iskola hagyományos őszi hangversenyét. A rendezvényen a házigazda zeneiskola diákjai mellett a vasvári és a szentgotthárdi intézményből érkeztek kis növendékek, hogy bemutassák hangszeres tudásukat.

Markó Petra

- Nagyon örülök annak, hogy ilyen jól tudnak együttműködni a szomszédos tankerület iskolái - kezdte köszöntő gondolatait Farkas Tiborné, a körmendi tankerület igazgatója.

A zene ezen a napon mindenkié volt- diáké, gyermeké, felnőtté egyaránt. Napjainkban egészen más aspektusból lehet megközelíteni a muzsikát, mint amit Kodály Zoltán idejében jelentett, hiszen akkor a technika nem volt ennyire fejlett. A mai fiatalok azt hiszik, ha elindítanak egy gépi muzsikát, az igazi zene.

A képen Gerencsér Orsolya, a vasvári zeneiskola növendéke

Manapság nem igazán szeretnek az emberek együtt zenélni, énekelni vagy kevesebb időt töltenek el úgy együtt, amikor a zene is kíséri az együttlétüket. A zenében pedig nagy hatalom van, erőforrás, aminek tartalékaival tudni kell élni. A zene minden korban és bármilyen viszonyok között is tartotta a lelket az emberekben, hordozta a jó és a szép üzenetét, ünnepet, jókedvet, harmóniát jelentett és jelent ma is.

Az igazi zenéléssel foglalkozók- így a most bemutatkozó növendékek- olyan csodálatos adottságokkal rendelkeznek, amivel csak kevesen. Nagy munkával jár, mire a zene, a hangszer ismerőivé válhatnak, de a befektetett energia megéri. Jeles bizonyítéka volt ennek a csütörtöki nap, amikor is szülők, nagyszülők, tanárok büszkén figyelték csemetéiket, ahogy megszólaltattak egy-egy hangszert.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!