Szombathely

2014.11.21. 15:19

Régi fényében tündököl az evangélikus templom

Szombathely - 50 millió forintból újították fel a szombathelyi evangélikus templomot. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia II című projekt keretében megszépült az épület homlokzata, korszerűsítették a tetőszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat és megtörtént az akadálymentesítés is.

Szombathelyi Médiaközpont

Az önkormányzat a „Körmendi út – Óperint utcai szociális célú rehabilitáció” című kiemelt pályázat keretében 410 millió forintot meghaladó támogatást nyert. A projekt keretében megépítették az Óperint utcai körforgalmat, felújították az Óperint utcai 18. szám alatti épületet és az evangélikus templomot. Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: a épületet kívül-belül felújították, a tető szerkezetét is átalakították, és új palaborítást kapott.

Fotók: Médiaközpont

Az evangélikus egyházközség júniusban kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz a templom előtti tér és a Körmendi út – Óperint utcai körforgalom közötti terület felújítására. A kérelmet közgyűlés megszavazta, és az Integrált Városfejlesztési Stratégia II. című pályázat keretében az önkormányzat a körforgalomra megítélt támogatás maradványából mintegy 10 millió forintot csoportosított át erre a célra. Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész ismertette, hogy a templom előtti kerítést áthelyezik, beljebb kerül, ezáltal egy teret alakítanak ki.

A templom parókiája is megszépül, és a tervek szerint jövő nyáron egy nagy ünnepség keretében avatják fel a szombathelyi evangélikus egyházközség központját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!