Sport

2014.11.21. 19:50

Elutazott a Kohász Skopjéba

Dunaújváros - Vasárnap délután 17 órakor Skopjéban, a Vardar Arénában kezdődik az EHF Kupa visszavágó mérkőzése a Vardar 2 és a Dunaújvárosi Kohász női csapata között.

Agárdy Csaba

A helyszínről csak annyit, hogy a ragyogóan felújított csarnokba kétezer néző fér el, és az építmény alkalmas Bajnokok Ligája mérkőzés és nagy zenei koncertek megrendezésére is. (Egy kis kitérőt téve, csak annyit, jó volna már, ha a Kohász csarnokának felújítása, vagy egy új sportcsarnok építése mellett végre döntenének az illetékesek.) Kétségtelen, ilyen szép helyszínen kézilabdázni nagy élmény lehet, és remélhetően nem megilletődöttséget eredményez majd a csarnok látványa. Merthogy a Kohász vasárnap nem tárlatlátogatáson vesz részt, hanem tovább akar jutni a következő fordulóba. Köztudott, hogy a dunaújvárosi együttes az első találkozón 28-20-ra győzött a Vardar 2 ellen. A fiatal, szinte utánpótlás korú macedón lányok bizonyos mértékben meglepték a hazai gárdát küzdőszellemükkel, gyorsaságukkal és taktikai érettségükkel. Ez utóbbi fiatalságukat figyelembe véve képzettségre és tehetségre utal. Mindezek mellett a nagyobb rutin, játéktudás a Kohász mellett szól, és a nyolc gól előnynek elég kell, hogy legyen a továbbjutáshoz. Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetőjének nyilatkozata indulás előtt az MTK elleni győzelem értékelésével kezdődött.

- Végig vezettünk szerdán, és magabiztos győzelmet arattunk. Ez a határozott védekezésünknek volt köszönhető. Támadásainknál viszont ismét az okozott gondot, hogy sok ziccert hagytunk ki a kidolgozott helyzeteink végén. A dunaújvárosi kupamérkőzésen a lelkes vardari lányok előnyben voltak, mert a mi játékunkról rendelkeztek videófelvétellel, mi viszont teljesen ismeretlen csapatot fogadtunk. Most már viszont van fogalmunk a játékukról, amit a dunaújvárosi találkozón szereztünk. Különösen a kapus Ladeva Nina, Todorovska Angela és Keramichieva Teodora emelkedett ki közülük. Gyorsak, erőszakosak voltak, agresszíven védekeztek, támadásban sem ijedtek meg, s amennyire tudták, ha kellett, lassították is a játékot. Ezt a bolgár játékvezetők engedték is nekik. Mivel a visszavágó találkozó következik, és az előnyünk nyolc gól, most már nekik lesz sürgős, sietniük kell. Azaz nem nekünk fontos mindenképpen rohanni. Kíváncsi leszek majd a két litván játékvezető hölgy működésére. Természetesen mi is keményen védekezünk vasárnap, és gyors lerohanásokkal próbáljuk büntetni a hibáikat, mert a sietős játékukban biztosan követnek el bakikat. Egyszóval: rendkívül odafigyelve, taktikusan kell kézilabdáznunk. Bízom a lányokban, hiszen a csapatomban több válogatott és válogatott kerettag kézilabdázik. A rutin mellettünk szól. Tovább kell jutnunk.

Mekler-Rádl Tímea, aki az eddigieknek megfelelően főképp védekező feladatot kap majd Mátéfi Esztertől érdekes és okos megállapítással kezdte nyilatkozatát.

- Úgy kell kezdenünk a mérkőzést, hogy null-nullra állunk a pároscsatában. Már ismerjük a macedón játékosok erényeit, hibáit, tudjuk, hogy gyorsak, képesek váratlan ritmusváltásra. Már nem tudnak meglepni bennünket. Kőkeményen védekezünk majd, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, és pontos, gyors támadások után pedig könyörtelenül be kell dobnunk a helyzeteket. Nem lesz könnyű mérkőzés, de a fiataljainknak, akik még nem játszottak nemzetközi találkozón, vagánynak, magabiztosnak kell lenniük a szkopjei csarnokban, esetleg sok hazai drukker hangorkánjában. Mi azért utazunk el Macedóniába, mert a hazai mérkőzésen kivívott nyolcgólos győzelmünk után biztosan tovább akarunk jutni. Erre képesek vagyunk. Optimista vagyok, mert nagyon együtt van a csapatunk.

A Kohász tegnap este szállt buszra, és nyolcszáz kilométer után ma délben érkezik meg Skopjéba. Ebéd, pihenés, majd edzés következik, este pedig videózással készül a csapat. Vasárnap újabb videózással rögzülnek majd a hasznos ismeretek, s a kora délutáni sétát követően következik a találkozó. A tét: a tizenhat közé jutás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!