Kosárlabda

2014.11.23. 18:07

Falco II.-vereség

Pécs – Az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában a Pécsi VSK vendégeként szenvedett vereséget a Falco-Trend Optika KC Szombathely II.

Tóth Gábor

Pécsi VSK-Kronosz–Falco-Trend Optika KC Szombathely II. 93-78 (27-22, 27-15, 19-14, 20-27).

Pécs, 100 néző, NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Reisz P., Mester F., Földi L.

Falco: Simon K. 24/9, Bazsó 13/3, Karagity 8, Tóth D. –, Varga M. 8. Csere: Kovács B. 3/3, Hódi 2, Mészáros 12/6, Szabó B. 6, Németh A. 2, Galambos –, Kozma –. Edző: Váradi Attila.

PVSK, legjobb dobók: Bíró O. 30/15, Somogyfoki Sz. 25.

Az erőszakosabb, lendületesebb hazaiak az első negyed közepétől fokozatosan növelték előnyüket a gyengén védekező szombathelyiek ellen. A Pécs diktálta a tempót, uralta a meccset, biztosan vezetett. Egészen a harmadik negyed végéig az történt a pályán, amit a vendéglátó akart, a fiatal Falco II. csak futott az eredmény után (30 perc: 73-51). A játék képe csak a negyedik negyedben változott meg. A nagy hajrába kezdő szombathelyiek pontosabb támadásokat vezettek, feljavult a védekezésük is, és tudtak valamit faragni a hátrányukból. De az esélyesebb, rutinosabb PVSK győzelmét egy pillanatig nem fenyegette veszély.

Váradi Attila: – Nagyon sok hibával játszottunk, meg kell tanulnunk, hogy ezen a szinten nem lehetnek üresjáratok, nem lehet egy pillanatra sem kiengedni.

A Falco II. zsinórban négy idegenbeli mérkőzés után november 30-án, vasárnap (15.00) végre hazai pályán játszhat, az OSE Lions lesz az ellenfél Sugár úti kiscsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!