Sport

2014.11.23. 20:30

Dab.Docler: Három vereség zsinórban

A Dab.Docler jégkorongcsapata vasárnap a MOL Ligában az Érsekújvárt fogadta. Az Acélbikák sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el, ezúttal 5-2-re kaptak ki.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Érsekújvár 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)
Dunaújváros, 500 néző. Vezette: Varjú, Halassy, Berger, Kis-Király.
DAB: Sevela – Pozsgai, Martine, Papp V. 1, Azari, Szappanos (1) – Nagy R. (1), Mestyán 1, Pavuk, Peterdi, Galanisz (1)– Hruby, Erdélyi T., Somogyi, Gröschl, Kiss Á. – Dörök, Léránt, Kovács V., Szepessy, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.
Érsekújvár: Krajcovic – Kowalczyk (1), Siska (1), Uram 2, Caladi (1), Chrenko – Huba 1, Durco (1), Hurtaj (1), Frolik 1 (1), Faith – Baron, Hrudik, Podstavek 1 (1), Stefanka (1), Dubec – Leko, Král, Púchovsky, Domian. Edző: Slavomir Chlebec.
Kiáll.: 14, ill. 18 perc.

A dunaújvárosiak a héten három vereséget szenvedtek. Előbb a Brassótól idehaza 5-2-re, majd Miskolcon 6-0-ra, majd tegnap az Érsekújvártól újra itthon, újra 5-2-re kaptak ki. Tegnap 1-0-ás vendégvezetés után még fordítottak az Acélbikák Mestyán és Papp Viktor góljaival, de ezután a jégcsarnok lelátója már csak érsekújvári gólokat láthatott. A sima vereség azért is bosszantó, mert a felvidéki alakulat sem mutatott valami kimagasló játékot. Az viszont az egész mérkőzés során látható volt, hogy a dunaújvárosiak játékrendszerében valami nincs rendben. A legfőbb probléma a védekezéssel adódik, felfoghatatlan, hogy ezen a szinten többször is üresen állhattak a vendégjátékosok Sevela kapuja előtt. Az Acélbikák kétarcú játékot mutattak, időnként látványos, nagyon szép dolgokat láthattunk tőlük, mint ahogy elképesztő hibákat is elöl, hátul. Ezért kimaradtak a legígéretesebb helyzeteik, míg a vendégek rutinos játékosai éltek azokkal a lehetőségekkel, amiket a hazai játékosoktól kaptak. Ami biztos: hullámvölgyben van a DAB, amitől azonban nem kell kétségbe esni, hiszen egy hosszú bajnoki sorozatban ez minden csapattal előfordul. Viszont a kiutat gyorsan meg kellene találni

Donald MacLean: – Nagyon buta, elkerülhető gólokat kaptunk ma. Fegyelmezetlenség jellemezte a játékunkat, sem a védelem, sem a csatárok nem voltak a helyzet magaslatán. Tizenhat gólt kaptunk az utóbbi három meccsen és négyet lőttünk – ez nem mehet így tovább.

Slavomir Chlebec: – Örülök, hogy az első helyen álló csapat otthonában tudtunk győzni, fontos volt a legutóbbi vereségünk után. Sikerült kihasználni a rutinos játékosaink révén a lehetőségeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!