Dunaföldvár

2014.11.26. 15:30

Molnár Ferenc, a Testőr című darabjával rajtol a Téli Színház

Dunaföldvár - Csütörtök este kezdődik a Téli Színház előadássorozat a városi Művelődési Központ színháztermében. Elsőként Molnár Ferenc A testőr című darabját láthatják a nézők 19 órai kezdettel a Zenthe Ferenc Színház előadásában.

L. Mészáros Irma

A művelődési központ három előadással várja a színházkedvelő közönséget a tél során, amelyeket úgy válogattak össze, hogy lesz benne vígjáték, rock musical és burleszk. A sorozat első darabját november 27-én, csütörtökön tűzik műsorra.

Molnár Ferenc A testőr című vígjátékában a színészpár házassága fél év után ellaposodik, magánéletük prózaiságának köze sincs a színpadi csillogáshoz. És mivel a férfi jó színész, elhatározza, hogy más alakban: testőrként környékezi meg az asszonyt, hogy kiderüljön: felesége hű-e hozzá és ha nem, ha a nő elcsábítható, legalább ne más csábítsa el. Ez lesz a színész legjobb alakítása: elkeseredett, szerelmes játékba minden tehetségét belesűríti, ettől lesz vonzó, csábító, hódító, férfiasan elegáns. De mivel mindketten jó színészek, a férfi nem lehet bizonyos benne, hogy felesége felismerte-e, őbelé szeret-e újra vagy a testőr hatott rá elementárisan.

Ráadásul aminek testőrként örülnie kell, amiatt férjként össze kellene törnie. Látszat és valóság, játék és igazi érzelem menthetetlenül összekeveredik, s a férfi vagy színész legyen a talpán, aki ebből a helyzetből győztesen keveredik ki...

A főszerepekben Máté Krisztián, Bozó Andrea (Jászai-díjas), Csernák János, Falati Hedvig lesz látható, a darab rendezője pedig Kerényi Mihály.

A színházkedvelőknek már a következő darabot is ajánljuk, amit 2015. január 30-án, pénteken 19 órától tűznek műsorra. Ekkor a Barbara című erdélyi rock musical lesz látható, Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában. Főszereplők: Patai Anna, Bardóczy Attila, Szolnoki Tibor (Jászai-díjas), Faragó András.

A darab egy fiatal, erdélyi lány történetét dolgozza fel 1989-től, aki az életét övező káosz és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. Mindez egy adag kárpát-medencei realizmus, valóság szülte karcos humor és fordulatokkal átszőtt sztori keretében történik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!