Sport

2014.11.27. 11:50

A nagy „mészárlás" után - Romokból kell építkeznie a balatonfüredi kézilabdacsapatnak

Balatonfüred – Az osztrák Alpla HC Hard csapatát fogadja szombaton a kézilabda EHF-kupában a Balatonfüredi KSE.

Horváth Gábor

A párharc első mérkőzésének beszámolója alapján a vendégek beceneve találó: ördögök, bár néhány füredi játékos inkább mészárosnak hívná őket. Iszonyatosan nehéz feladat vár a BKSE-re.

Az osztrák bajnok a múlt héten nem cáfolta az előzetes füredi félelmeket: erős, egységes és igen kemény csapatról van szó. A vörös ördögök, ahogyan ők nevezik magukat, hazai pályán öt góllal győzték le a Balatonfüredi KSE-ét, amely ráadásul komoly vér- és emberveszteséget szenvedett a csatában.

Kezdjük a magyar bronzérmes elsőszámú kapusával, Székely Mártonnal! A válogatott hálóőrt az odavágó első félidejében lerántották egy kifutásnál, piros lapos megmozdulás volt, de csak két perc járt érte, Marci dereka azóta sem jött rendbe teljesen.

Szöllősi Balázst szájbaverték az osztrákok, a tehetséges irányító felső ajka átszakadt, dőlt belőle a vér.

Zdolik Bence hatalmasat esett egy lökés után, a fürediek gólfelelősének a sípcsontja repedt.

Uros Vilovskit addig ütötték-vágták, magyarán provokálták a (kis)ördögök, amíg az amúgy békés természetű, szelíd beállós bepöccent és törlesztett. Természetesen őt állították ki, így szombaton valószínűleg eltiltását tölti majd.

A felsoroltak közül egyedül Szöllősi játékára van reális esély, és további negatívum, hogy Faluvégi Rudolf a héten influenza miatt alig tudott edzeni.

A BKSE variációs, taktikai lehetőségei alaposan beszűkültek, mindenesetre a fiúk ígérik: vállt vállnak vetve harcolnak majd. Fotó: Penovác Károly

– Romokban vagyunk – sóhajtott Csoknyai István, a balatonfürediek szakvezetője megjegyezte: így nagyon nehéz lesz kivívni a továbbjutást, persze csapatát egyáltalán nem abból a fából faragták, hogy feladja a párharcot.

– A mérkőzés elején jó teljesítményt nyújtottunk, sajnos a hajrában elsősorban rutintalanságuknak köszönhetően elhúzott az ellenfél. Az osztrákok minden segítséget megkaptak a finn bíróktól, sőt talán ennél még egy kicsit többet is – tért vissza a párharc első felvonására a szakember.

Csoknyai elmondta: az öt gól nagyon határesetnek számít.

– Ez a hátrány elvileg ledolgozható, de ebben a helyzetben alaposan csökkentek a variációs lehetőségeink. Bízom benne, hogy az együttes felszívja magát, összetesszük a vállunkat és harcolunk – nyilatkozta az edző.

A tét nagy: a csoportkörbe jutás

A Balatonfüredi KSE–Alpla HC Hard mérkőzés szombaton 16 órakor rajtol. Az első találkozó 31:26-os osztrák sikerrel végződött. A párharc tétje komoly: az EHF-kupa csoportkörébe jutás.Az összecsapás eseményei, érdekességei lapunk internetes oldalán (www.veol.hu) is nyomon követhetőek lesznek. Szöveges/képes tudósításunkat folyamatosan frissítjük majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!