Foci

2014.11.28. 12:51

Felcsúti tavasz, a télben

Felcsút - A Puskás Akadémia FC csapata jó mérleggel zárta az őszi idényt az OTP Bank Ligában, de már rögtön itt a folytatás, szombaton 18 órakor az előrehozott tavaszi első fordulóban a DVTK-t fogadják.

Káldor András

Már lerágott csontnak hat, hiszen unos-untalan, minden bajnoki előtt felemlegetik az újságírók Benczés Miklós vezetőedzőnek, hogy milyen pikáns mérkőzés vár rá a DVTK ellen, hiszen köztudott a szakember diósgyőri kötődése.

– Sokan ismernek, a pályafutásom innen indult, a családom Miskolcon él, ott lakom, és ezer szállal kapcsolódom a városhoz. A munkám máshová köt, itt, a Puskás Akadémiánál láttak bennem fantáziát, itt kaptam esélyt, amit szeretnék meghálálni. Sosem dolgoztam más csapat sikerei ellen, csak azért, hogy a saját csapatom sikeres legyen.

Annak viszont örülhet Benczés, hogy az őszi idény zárásakor a 10. helyen álló akadémisták sokkal nyugodtabb tavaszban reménykedhetnek, mint az előző esztendő hasonló időszakában, amikor fél távnál kieső pozícióban tanyáztak.

A DVTK először játszik a Pancho Arénában, és a hírek szerint sokan elkísérik majd a piros-fehéreket, sőt arról hallani, hogy a stadion történetében először láthatunk majd igazán nagy létszámú vendégtábort.

A két csapat őszi, idegenbeli meccsén a diósgyőriek 2-1-re győztek, de a vendéglátók emlékezve az előző évi sormintára most nyerni akarnak, igaz akkor idegenben tudták legyőzni ellenfelüket. Mindkét meccsen betalált Lencse László, és ez bizakodásra adhat okot, főleg abban a tekintetben, hogy a támadó letöltve a Szombathely ellen, az öt sárga lapja miatt kapott egymeccses eltiltását ismét ott lesz a csapatban. Akárcsak Vaszicsku Gergő, akire a védelem tengelyében számít mestere.

– Egy edző mindig a legjobb tudása szerint készíti fel csapatát a soron következő mérkőzésre, az aktuális ellenfél ellen – folytatta Benczés Miklós. –  Természetesen több Diósgyőr-meccset megnéztem élőben, nagy repertoár van Szivics Tomiszlav kezében, tud váltani személyi összetételben, de stílust és szerkezetet is. Fizikálisan nagyon erősek, sok magas játékosuk van, így egyáltalán nem véletlen, hogy ők fejelték a legtöbb gólt az NB I-ben. A játékstílusukat is erre alapozzák, a két szélen megvannak a gyors játékosaik, és a beadásaikkal rendre megtalálják a már említett erőcsatárokat. Nyilván szeretnénk kifogni a szelet a DVTK vitorlájából. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, úgy kell játszanunk, mint a Haladás ellen az első félidőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!