Sport

2014.11.28. 17:37

BKSE: Megsérült a válogatott átlövő

Az első meccsen tíz gólt szóró válogatott átlövő biztosan nem léphet pályára a Balatonfüredi KSE színeiben az osztrák Alpla HC Hard elleni szombati kézilabda EHF-kupa találkozón. Nem ő lesz az egyetlen hiányzó.

Horváth Gábor

Korábban beszámoltunk már róla, az első meccsen idegenben ötgólos (31:26) hátrányba kerülő balatonfürediek komoly problémákkal küzdenek a csoportkörbe kerülésért zajló párharc visszavágója előtt.

A meghatározó játékosok jelentős része kisebb, vagy nagyobb sérüléssel küzd, s közülük Zdolik Bence biztosan nem léphet pályára.

A válogatott átlövő, aki Ausztriában tíz gólig jutott, sípcsontproblémája miatt esett ki a játékból.Mellette Uros Vilovski sem lesz bevethető, a múlt héten piros lapot összeszedő beállós hárommeccses eltiltást kapott.

Jó hír viszont, hogy a derekát fájlaló kapus, Székely Márton tudja vállalni a szereplést.Az osztrák bajnok egyáltalán nem gyenge ellenfél, ezt már a párharc előtt is tudták a fürediek.

– Van egy nagyon jó kapusuk, akinek szélről nem tudtunk gólt lőni, ráadásul két hetest is megfogott. Az osztrákok kőkeményen védekeznek, támadásban pedig nagy tempót diktálnak. Klasszisuk nincs, de az első meccsen mindenki odatette magát. Tehát stabil, egységes csapat az ellenfelünk, ráadásul a hiányzások miatt a taktikai lehetőségeink jelentősen beszűkültek védekezésben és támadásban egyaránt. Ezzel együtt mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást és bízunk benne, hogy ebben nagyszerű közönségünk is a segítségünkre lesz – nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István edző.

A Balatonfüredi KSE–Alpla HC Hard mérkőzés 16 órakor kezdődik. A veol.hu-n élőben tudósítunk a találkozó eseményeiről. Kövesse velünk a meccset!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!