Sport

2014.11.28. 19:05

A ZAC közgyűlésén volt mit és kiket ünnepelni: hosszú volt a sor...

Zalaegerszeg - Pénteken a megyeháza nagytermében tartotta meg szokásos év végi közgyűlését a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club, melyen értékelték az évet és a megye egyik legsikeresebb sportegyesületének vezetői jutalmazták a legjobbakat.

Kerkai Attila

Kámán Vilmos, a ZAC elnöke vezette le a közgyűlést, Szakály István ügyvezető igazgató írásbeli beszámolóját pedig megkapta valamennyi küldött, amiben ismertette a kiemelkedő eredményeket. Az ügyvezető kiegészítő hozzászólásában megemlítette, hogy Zalaegerszeg sportturizmusához valójában a ZAC milyen nagymértékben hozzájárult. Megköszönte a sportolók, a szülők, az iskolák, az edzők, az elnökségi tagok és a támogatók munkáját. Barta András, a Felügyelő Bizottság elnöke korrekt, szakszerű, takarékos, de hatékony pénzügyi működésről számolt be.

A visszavonult Csikós Sándort (jobbról a második) Kámán Vilmos, a ZAC elnöke és két korábbi kolléganője, Pintér Jánosné (jobbról), valamint Hajas Éva is köszöntötte pénteki közgyűlésen. Fotó: Jóna István

A meghívottak között ott volt Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is. Vigh László gratulált az eredményekhez és arra kért mindenkit: „bombázzák" az igényekkel, mert csak így tudja, illetve próbálhatja meg közben járásával, hogy ezek teljesüljenek is. Balaicz Zoltán polgármester szintén gratulált, s örömét fejezte ki, hogy a ZAC és a város hírnevét is öregbítették a klub sportolói. A város első embere továbbra is támogatásáról biztosította a klubot. Hozzászólásában dr. Szász Péter, a névadó főszponzor, a Zalaszám Kft. cégtulajdonosa nem rejtette véka alá, mennyire elégedett az együttműködéssel, s annyit ígért meg: legalább akkora támogatást nyújtanak a ZAC-nak a 2015. évben, mint az ideiben.

A Magyar Atlétikai Szövetséget Lengyák György utánpótlás vezetőedző képviselte személyesen, Gyulai Miklós, a MASZ elnöke viszont nem tudott részt venni a közgyűlésen, de egy levelet küldött, melynek tartalmát Szakály István ismertette. A legfontosabb ebben az volt, hogy a szövetség első embere biztosította a klub és a város vezetőit arról, hogy Zalaegerszeg műanyag borítású atlétikai pályájának teljes rekonstrukciója szerepel a szövetség 2015-ös létesítményfejlesztés programjában. Mindez azt jelenti: a terveknek megfelelően a Városi Sportcentrumban lévő objektum nyolcsávosra bővülhet 2015-ben.

Az eseményen Csikós Sándort, a ZAC edzőjét, aki 70 éves korában nyugdíjba vonult, a klub tagsága bensőséges hangulatban, „örökös, tiszteletbeli edzőnek" választotta. Csikós Sándor 42 éven át tartó kiváló és elismerésre méltó oktatói, nevelői munkája példaértékű, s ezt is méltatták az őt köszöntők.

Miután a küldöttek elfogadták a beszámolókat, következett az országos bajnoki helyezett sportolók egyéni értékelése az ügyvezető tolmácsolásával. A sportolók mellett a szakemberek is elismerésben részesültek, számukra a jelen lévő támogatók adták át az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!