Kosárlabda

2014.11.28. 18:45

A második félidőben kerekedett felül a ZTE NKK

Zalaegerszeg - Hazai pályán érvényesítette a papírformát a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabda együttese, és a viszonylag szoros első félidő után magabiztosan nyert a Szekszárd ellen.

ZTE NKK–KSC Szekszárd 83-63 (20-20, 21-16, 25-13, 17-14)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Kapitány, Gorka, Jakab.

ZTE NKK: Nagy D. 17 Makitalo 3/3, Darida 3/3, Horváth Zs. 10, Zele 9. Csere: Varga 8, Mackay 23/15, Ambrus 5/3, Szélesy 5/3. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Samantha Mackay (fehérben) remek formában dobott. Fotó: Katona Tibor

Szekszárd: Scekic 12/6, Hajdu 6/6, Studer Á. 8, Theodoreán 7/3, Stjepanovic 20. Csere: Kovalcsik 2, Tamis 6, Simon 2, Lénárt -. Vezetőedző: Magyar Gergely.

Két, az élcsoportba várt és oda is tartozó csapat után a ZTE NKK egy náluk szerényebb képességű együttest fogadott, ám hasonlót, mint amit az egerszegiek képviselnek. A Szekszárd ellen egyértelműen a ZTE volt a mérkőzés esélyese, de a vendégek igyekeztek meglepni a zalaiakat. Jól kezdték a találkozót, és főleg a centerposztról betalálva vezettek a mérkőzés elején. Lassan vette fel a játék ritmusát a hazai csapat, ám ha „csikorogva" is, de átvette a vezetést. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két együttes, mindkét oldalon bőven akadt hiba, a vendégek zónavédekezéssel igyekeztek zavart kelteni – sikerrel. Hazai oldalon főleg támadásban hiányzott a jó dobószázalék, így az első két negyed után nem volt nagy különbség a két csapat között.

Szünet után továbbra is sok hibával játszott a ZTE NKK, de a negyed közepén „varázsütésre" feljavult a hazaiak dobóteljesítménye, és gyorsan 10 pontos előnyre tett szert (54-44). A vendégeken az időkérés sem segített, így tovább robogott a hazai csapat. Ebben az időszakban Mackay szórta a triplákat, és rövidesen 20 pont lett a különbség a két csapat között (69-49). A találkozó hajrájában valamelyest visszavett a tempóból a ZTE NKK, de magabiztos győzelme nem forgott veszélyben. A zalaiak a második félidőben támadásban nyújtottak nagyszerű teljesítményt, s ezzel nyertek.

Gáll Tamás: „Az elmúlt három mérkőzés közül ma játszottunk a leggyengébben, igaz, ma adtuk el a legkevesebb labdát is. Ez engem nagy örömmel tölt el."

Magyar Gergely: „Gratulálok a ZTE-nek, jobban játszottak, mint mi. Tőlünk ma csak ennyire futotta."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!