Hírek

2014.11.30. 11:01

Hit, remény és szeretet – megszépült a kenyeri templom

Kenyeri - Óriási volt az ünneplés Kenyeriben: befejeződött a Sarlós Boldogasszony Templom felújítása.

Cseszkó Tamás

Szorgosan igyekeztek a Kenyeriben élők a szombat délelőtti szentmisére. Fiatalok és idősek egyaránt szép számmal jelentek meg a helyi templomban, ahol végül annyian voltak, hogy egy gombostűt is nehezen lehetett volna elejteni. A misét Brenner József püspöki helynök celebrálta.

Dr. Pörneczi Károly, a Sarlós Boldogasszony Templomért Alapítvány elnöke elmondta, 2000 óta tart a templom felújítása, most egy győztes pályázatnak köszönhetően - száz százalékos állami támogatással - 14,3 millió forintból sikerült a teljes templomkülsőt leszínezni, valamint a hiányzó vakolatot pótolni.

Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes küldöttjeként érkezett Kenyeribe. A bizottsági elnök Schumant idézte, miszerint Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Mint mondta, a magyarok életigenlésének bizonyítéka, hogy nemzeti-keresztény kormányt választottak maguknak, ennek köszönhetően pedig sikeres korszak kapujában állunk, még akkor is, ha sokaknak ez nem tetszik, és különféle bizonyítatlan vádak mögé bújva járatják le hazánkat.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett, hogy idén pályázati forrásból megújult a kálvária, új plébániai autó érkezett és 10 millió forintot kapott a falu a kormánytól, mivel nem volt adóssága.

- Hittel, reménnyel és szeretettel, legfőképpen a szeretettel mi is tudunk tenni azért, hogy ne csak mi legyünk jobb emberek, hanem a minket körülvevő világot is jobbá tegyük - mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy rajtunk múlik, hogy valljuk-e ezt a küldetést. - A templomokban, így itt, ebben a gyönyörű templomban is iránytűt kap a lelkünk mindehhez - zárta gondolatait a képviselő.

A rendezvényen közreműködtek a helyi iskolások, valamint a mindenki által csak Sanyiként ismert helyi énekes, aki többek között a Bánk bánból adott elő részletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!