Tudomány

2014.11.30. 16:30

Robottánc az iskolában

Harmadik alkalommal rendeztek a hetedik -nyolcadik osztályos diákoknak informatikai versenyt az ipari iskolában.

Heffler Péter

Az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium harmadszor írta ki az általános iskolások számára az ipari informatikai levelező versenyt, melynek pénteken délután tartották a döntőjét. A verseny célja, hogy a legfiatalabb korosztályt a sikertörténettel rendelkező magyar informatikai cégekkel és legígéretesebb startupokkal játékos feladatok segítségével megismertesse.

A verseny - aminek feladatait az első két fordulóban weben keresztül adhatták le a hetedik, nyolcadik évfolyamos diákok - a harmadik körben már az iskolában folytatódott, ahol a rendezők szakmai fórumot szerveztek. Szó esett a pályaválasztás nehézségeiről, illetve az internetben rejlő veszélyekről, valamint bemutatkozott a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara is.

Az informatikai játszóházon a diákok robotot irányíthattak, így lehetett találkozni például Magyar Attila két lábon járó, jógázó, táncoló robotjával is. Továbbá betekintést nyerhettek az érdeklődők az animációkészítés és a retusálás világába, és egy informatikai Ki mit tud?-on is részt vehettek.

Az első fordulóban a diákok a magyar informatikai cégekhez kapcsolódó, majd a második körben alkalmazói ismeretüket próbára tévő, így képszerkesztéssel, szövegszerkesztéssel, prezentáció- és weblapkészítéssel kapcsolatos feladatokat kaptak. A harmadik, iskolai fordulóban pedig az internethasználattal kapcsolatos feladatokon túl hardver- és szoftverismeretükről adhattak számot a levelező verseny résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!