Külföld

2014.11.30. 09:55

Adventi képeslap Bécsből - Olvasónk a közelebbi fővárosban járt és megihlette a hangulat

A hétvégén megkezdődött az advent. Kíváncsiak voltunk, miképp készül Bécs az ünnepekre. Irány a Rathausplatz!

György István Péter

Az esti kivilágításul szolgáló díszek már a helyükre kerültek. A termetes platánfán hatalmas szívek lógnak. A pavilonok ünnepi díszben. Mozart elegáns öltözékben csábítóan kínálja az édességet. Szellemes karácsonyfadíszek, tobozból készült sünik sorakoznak a pulton. Bécs mindig tartogat meglepetést. Egy pavilon előtt egy hölgyet idősebb úr társaságában fotóznak. Beszálltam én is, és egy világhírű embert sikerült megörökítenem. Ő Richard Lugner, a dúsgazdag építési vállalkozó 57 évvel fiatalabb felesége társaságában. Nemcsak vagyona miatt igazán híres, hanem arról is, hogy kedveli a világhírességek társaságát. A bécsi Operabálra meghívott sztárvendégei közül néhány ismerős név: Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Pamela Anderson, Brigitte Nielsen. Aztán hazafelé átélhettük az osztrák főváros esti csúcsforgalmát, a magunkkal hozott élmény azonban mindent feledtet.

A császárfőváros már teljes pompában várja a karácsonyt. Ezt örökítette meg olvasónk, amikor megnézte az adventi készülődést, a kézműves boltokat és a nevezetességeket. Fotó: György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!