Programok

2014.11.30. 09:34

Programok, rendezvények Zala megyében december 1-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 1-től. Böngésszen, és válogasson!

DECEMBER 20.

Mindjárt itt a karácsony!

Zalaegerszeg – Mindjárt karácsony! címmel szervez összművészeti ünnepváró programot a Magyarucca Egyesület. Az összejövetelt december 20-án, szombaton 18.30-tól tartják a Móricz Művelődési Házban. Tárlaton mutatkoznak be az egyesület alapító képzőművészei, színpadra kerül az istenkereső versdalokat felvonultató Innen és túl című műsor (Z. Lukács Sándor), és a 70-es, 80-as évek dalain nosztalgiázhat a publikum dr. Kocsi Béla jóvoltából.

 

DECEMBER 14.

Télapókereső

Zalaegerszeg– A TRIÓ Egerszeg ZTC vasárnap megrendezi hagyományos Télapókereső Versenyét az egerszegi Parkerdőben.

 

DECEMBER 12.

Adventi lelkigyakorlat

Zalaegerszeg – December 12-én, 13-án és 14-én háromnapos lelkigyakorlatra várják a zalaegerszegi híveket a kertvárosi templomba. A Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia-templomban 12-én (pénteken) és 13-án (szombaton) 18 órakor kezdőnek a főpapi szentmisék, míg 14-én (Advent III. vasárnapján) 10 órakor kezdődik az istentisztelet. A lelkigyakorlatot dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök vezeti.

 

DECEMBER 11.

Nyílt nap a főiskolán

Zalaegerszeg – Nyílt napot tart a BGF Gazdálkodási Kar december 11-én 10.30-kor Zalaegerszegen. Az Infocentrumban a képzési kínálatról és a felvételi eljárásról adnak tájékoztatást.

 

DECEMBER 10.

Visszatérnek az új kávéházba

Zalaegerszeg – Egy közelmúltban nyílt szórakozóhely és egy szinte még vadonatújnak mondható duó talált egymásra, így december 10-én már másodjára szórakoztatja latinos hangzású akusztikus zenéjével a Mimosa Lounge közönségét a Duo Fandango párosa. Nyakas Péter és Salamon Attila közös projektje este hét órától játszik a hangulatos kávéházban.

Kovács Kati adventkor

Keszthely – Adventi országjáró turnéja részeként szerdán a Balaton Színház nagytermében ad koncertet Kovács Kati. Az Úgy szeretném meghálálni című program este hét órakor kezdődik.

Advent

Keszthely – Keszthelyen szerdán 17 órakor a Festetics György Zeneiskola tanárai adnak adventi műsort a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban.

 

DECEMBER 9.

Várják a filmrajongókat

Keszthely – Kedden ismét mozivá válik a keszthelyi Balaton Színház, délelőttől estig várja filmrajongókat. A Mozgómozi a Bogyó és Babóca, A Madagaszkár Pingvinjei, Noé és a Csillagok közt című filmeket vetíti.

 

DECEMBER 8.

Bagoly és cica egy színpadon

Nagykanizsa – Hétfőn 19 órától kerül sor a HSMK-ban Bill Manhoff: Bagoly és cica című színházi előadására. Szereplők: Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás. Felix ifjú író, aki a nagy áttörésre vár, Doris, a magát modellnek valló fiatal nő pedig a jég hátán is megél. Csupán egy percre van szükségük, hogy egymás agyára menjenek.

 

DECEMBER 7.

Vasárnap meggyújtják a második gyertyát

Megyeszerte adventi forgatag, vásárok várják a látogatókat.

Keszthely – Vasárnap Keszthelyen, a református templomban 9.30-kor Kárpát-medencei imanap kezdődik. Az Evangélikus Lelkészi Hivatalban 15 órára Ittzés János evangélikus püspök előadására, szeretetvendégségre és adventi könyvvásárra várják az érdeklődőket. 17 órakor pedig, a Sétálóutcán Ittzés János gyújtja meg az adventi gyertyát, majd a színházban Kézműves karácsony címmel nyílik meg a Csány-Szendrey Általános Iskola kiállítása.

Balatongyörök – Már pénteken megkezdődött az adventi forgatag Balatongyörökön, a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarán. Az egész hétvégén át tartó szórakoztató programok közben jóféle téli étkek kóstolására is mód nyílik. A vasárnapi kocsonyamustrára ugyanis hagyományos és kreatív kocsonyákkal lehet nevezni, 15 óráig. Az eredményhirdetés 17 órakor lesz, ám még előtte 15 órakor felgyullad az adventi koszorún a második gyertya fénye.

Domonkosfa – Domonkosfán, a faluotthonban vasárnap délután két órai kezdettel rendezik meg a IV. Kis-Kerka menti zenés találkozót, amelynek keretében a Lábas Pajtások néptánccsoport, az őriszentpéteri baráti kör, a bajánsenyei Kerkabarka színjátszócsoport, továbbá a muraszombati baráti kör, a helyi óvodások, iskolások, illetve a népdalkör és citeraegyüttes lép színpadra.

Nagykanizsa – A Nagykanizsai Fúvószenekar ismét Mikulás-koncertet ad vasárnap 10.30-as, 14 órai, illetve 16.30-as kezdéssel a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Zalaszentgrót – Zalaszentgróton, a Templom téren vasárnap 17 órakor Karancz Eszter versmondó és a Kakaó zenekar műsora után a Zalai Hazatérők Egyesülete gyújtja meg az adventi koszorú második gyertyáját.

Teskánd – Teskándon vasárnap 14 órakor köszöntik a falu idős lakóit. Az önkormányzat és a helyi vöröskereszt ünnepsége 14 órakor lesz az általános iskolában. Fellépnek a helyi iskolások, a Válicka Citerazenekar és Merits Niki operett slágerekkel szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap 12.30-kor szépkorúak napjára kerül sor a pati kultúrotthonban.

Márokföld – Márokföldön vasárnap 10-től 15 óráig tart nyitva az adventi vásár. A településen Leclerc Szelényi Ulrik szobrász nyitott műhellyel várja a látogatóit.

A kertvárosi templomban tartja adventi koncertjét a szimfonikus zenekar

Zalaegerszeg – A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar december 7-én tartja adventi koncertjét a kertvárosi templomban. Már hagyomány, hogy az együttes a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplomban ad adventi koncertet. A vasárnap 19 órakor kezdődő hangversenyen elsőként Johann Sebastian Bach harmadik, D-dúr szvitjéből csendül fel a közismert Air tétel, majd a barokk zeneszerző szintén gyakran hallható d-moll kettősversenyéből játszik két tételt Adorján Zsófia (hegedű) és Dóra Attila (hegedű) a szimfonikus zenekarral.  Telemann D-dúr kürtversenye következik a műsorban, a szólista Nagy Bálint. Ezután Vivaldi g-moll kettősversenyét hallgathatja meg a közönség, a szólót Jakobovics Nikoletta (gordonka) és Bánhidai Tamás (gordonka) játssza. Végül Vas Erna (fuvola) köreműködésével Bach szvitjei közül a legismertebb h-moll szvit három tételét adja elő az együttes, köztük a mű leghatásosabb zárótételét, a Badinerie-t. A zenekart ezúttal Vörös István vezényli. A hangversenyre ingyenes a belépés.

Lengyel tragédia

Batyk – Vasárnap megemlékezést tartanak Batykon, a Hármasi malomnál történt lengyel tragédia 70. évfordulóján. A program 9.30-kor misével kezdődik, amelynek a végén Vikár Tibor helytörténész mond beszédet. Ezután 10 óra 20 perckor a batyki lengyel áldozatok kopjafájánál koszorúznak az emlékezők.

Idősek napja

Szilvágyon vasárnap délután tartják a szépkorúak ünnepségét. A program két órakor szentmisével kezdődik, majd ezt követi az idősek köszöntése, amelynek keretében a helyi kulturális csoportok, illetve a községben élő gyermekek adnak műsort.

Kárpát-medencei imanap

Keszthely – Hintóval érkezik a Mikulás szombaton 16.00 órára a keszthelyi Fő térre. Vasárnap a városban a református templomban 9.30-kor Kárpát-medencei imanap kezdődik. Az Evangélikus Lelkészi Hivatalban 15.00 órára Ittzés János evangélikus püspök előadására, szeretetvendégségre és adventi könyvvásárra várják az érdeklődőket. 17.00. órakor, a Sétálóutcán Ittzés János gyújtja meg az adventi gyertyát, majd a színházban Kézműves karácsony címmel nyílik meg a Csány-Szendrey Általános Iskola kiállítása.

Meggyújtják a gyertyát

Zalaszentgrót – Zalaszentgróton, a Templom téren vasárnap 17.00 órakor Karancz Eszter versmondó és a Kakaó zenekar műsora után a Zalai Hazatérők Egyesülete gyújtja meg az adventi koszorú második gyertyáját.

Fellobban a második láng

Pacsa – Az adventi rendezvénysorozat vasárnap folytatódik a pacsai művelődési házban. Délután kettő órakor az iskolások műsorával kezdődik a program. Ezt Mészáros Ferenc legújabb könyvének bemutatása követi, majd a betlehem megszentelése. Az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása után forralt boros koccintásra várják a résztvevőket.

Szent Borbála az adventi sokadalomban

Újudvar – Szent Borbála az adventi sokadalomban címmel ünnepre készülő programot rendeznek vasárnap Újudvaron, a faluházban. Előtte, 14 órától szentmise a Havas Boldogasszony templomban, majd 15 órától Igricek koncert, megjön a Mikulás is és betlehemes játék is lesz. Fellép továbbá az Újudvari Népdalkör és az Újudvari Nótázók csapata.

A szépkorúakat köszöntik

Pat – Vasárnap 12.30-kor szépkorúak napjára kerül sor a pati kultúrotthonban. Az időseket Bata Zoltán polgármester köszönti, majd vendéglátással egybekötött, műsoros délutánnal folytatódik a program.

 

DECEMBER 6.

Mikulásváró ünnepség

Szécsisziget – Szécsiszigeten, a faluházban szombaton Mikulás-váró ünnepséget tartanak. A program délután három órakor játszóházzal kezdődik, ennek vezetője Nagy M. Katalin kézműves, meseíró lesz, majd öt óra körül a Mikulás is megérkezik. Lenti és Csömödér között Mikulás-napi különjáratokat közlekedtet szombaton az Állami Erdei Vasútüzem. Az első szerelvény délelőtt 10 órakor indul Lentiből. A járatokon a Mikulás lesz a vendég. A kustánszegi kultúrházban szombaton 17 óra 45-kor kezdődik a Mikulás-ünnepség, amelyen a gyerekek Mikulás-váró verseket mondanak, fellép a Kishétrét Együttes, a Mikulás pedig 18.40-kor érkezik.

Egy zenés mesejáték

Zalaegerszeg – Csukás István klasszikus mesejátékát, a jószívű és barátságos sárkány, Süsü történetét mutatja be december 6-án délután négy órai kezdettel a zalaegerszegi Art Moziban a Jármika Jövőkép Gyermekalapítvány színházi partnereként működő Hadart Művészeti Társulás. Az egyfejű sárkányfi – aki a televíziónak köszönhetően generációk kedvencévé vált – már nemcsak a képernyőn, hanem egy ideje színházi környezetben is hódít. A Hadart Művészeti Társulás stábjának tagjai szakmai öntudatuk és elhivatottságuk bizonyítékaként ragaszkodnak az eredeti élmény visszaadásához, így nemcsak Csukás István szövegét, hanem Bergendi István ugyancsak klasszikussá vált dalait is felhasználják zenés mesejátékhoz.

Bakancsos túra a természetbe

Lenti – Természetjáró bakancsos túrát szervez szombatra a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület. A lenti civil szervezet ezúttal a várostól észak-északkeletre lévő térségbe invitálja a természetjárás, valamint   az egészséges életmód kedvelőit. A körülbelül tíz kilométeres Mikulás-túra délután két órakor kezdődik, az érdeklődőket a várhoz várják a szervezők.

Egy nehéz sorsú ember versei

Nagykanizsa – Szombaton egy különleges könyv bemutatójára kerül sor 17 órától a palini Rózsa Presszóban. Pontosabban nem is annyira a könyv különleges, hanem a szerző, Széperdei Zsolt. Palinban született és nőtt fel hét testvérével, egy azok közül a nehéz sorsú emberek közül, akik sajnos, nagyon sokan vannak a mai Magyarországon. Elvesztette munkáját, házát, szeretteit, ő mégis két kézzel kapaszkodva az életbe, kitartóan bízik az emberekben. Egyedül gondozza súlyosan fogyatékos autista bátyját, ezért szinte csodaszámba megy, hogy saját kiadásban sikerült megjelentetni első verseskötetét. Verseiből kitartó akarat és töretlen optimizmus sugárzik.

Fantasy trilógia bemutatója

Gellénháza – Rába Attila és Magyarósi Miklós Lethya – A Fehér Kristály legendája című fantasy könyvtrilógiáját mutatják be szombaton 17 órától, a művelődési házban rendezendő író-olvasó találkozón.

Érkezik a Mikulás

Zalakaros – Színes hétvégi programra várja a vendégeket a Zalakarosi Fürdő. Szombaton és vasárnap is 10 órakor nyitja meg kapuit a Fürdő előtti sétányon az adventi vásár, ahol szombaton 17 órától hagyományos betlehemi műsorra is sor kerül. Mindkét napon többek közt kreatív foglalkozás, családi activity, arcfestés, Mikulás-kvíz és csúszdaverseny is lesz a Fürdőben.

Adventi vásár

Nagykanizsa – Szombaton 9-től 15 óráig a nagykanizsai piarista iskolában, vasárnap délelőtt pedig a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templom mögötti közösségi házban kerül sor jótékonysági adventi vásárra.

„Miénk" nap

Nagykanizsa – E címmel kulturális rendezvény lesz szombaton 14 órától a nagykanizsai Medgyaszay Házban a „Miénk" Fogyatékkal Élőkért Közhasznú Alapítvány szervezésében. Fellépnek a fogyatékkal élők, illetve az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör és a MegaRox Társulat.

Vásár(olj) Kanizsán!

Nagykanizsa – Szombat reggel 7 órától ismét termelői piac lesz Vásár(olj) Kanizsán! címmel a kanizsai vásárcsarnokban. Fél 10-től óvodások műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, 10 órától pedig a Kakaó Zenekar koncertjét. Kísérőprogramként lesz Mikulásház, kézműves játszóház is.

Szent Miklós nap

Miklósfa – Szombaton 16 órától Szent Miklós-napot tartanak Miklósfán. A Mindenki Házában kulturális műsor lesz, majd gyertyás séta a Szent Miklós-szoborhoz.

Adventi sokadalom

Újudvar – Szent Borbála az adventi sokadalomban címmel ünnepre készülő programot rendeznek Újudvaron, a faluházban. Előtte, 14 órától szentmise a Havas Boldogasszony-templomban, majd 15 órától Igricek koncert, megjön a Mikulás is, és betlehemes játék lesz. Fellép továbbá az Újudvari Népdalkör és az Újudvari Nótázók csapata.

Adventi vásárok

Páka – Pákán, a falu központjában szombaton délelőtt 10 órától délután háromig tartanak adventi vásárt, ahol helyi termelők, kézművesek és népi iparművészek várják termékeikkel az érdeklődőket. Márokföldön vasárnap délelőtt 10-től szintén délután háromig tart nyitva az adventi vásár. Utóbbi településen szombaton és vasárnap Leclerc Szelényi Ulrik szobrász nyitott műhellyel várja látogatóit.

XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár

Zalaegerszeg – Zalaegerszegen, szombaton és vasárnap tart a XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár. A rendezvény egyúttal magában foglalja a IX. Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozót, valamint a II. Méhészszakmai Kiállítást és Vásárt. A felvonuló mézlovagrendeket 10 óra után Balaicz Zoltán polgármester köszönti a polgármesteri hivatal előtt. Maga a rendezvény új helyen, a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre. Tíz, köztük két erdélyi mézlovagrend jelezte részvételét. Mindkét napon lesznek szakmai előadások, méhészeti eszközkiállítás és vásár, a gyerekeket pedig játszóházban várják.

A házipálinka ünnepe

Keszthely – Házipálinka-ünnepet rendeznek szombaton 16 órától Keszthelyen, a Balaton Színházban. Előzőleg versenyt hirdettek, a program a benevezett pálinkák eredményhirdetésével indul. Ezután a házipálinka-főzés jogszabályi előírásairól szóló előadásra várják az érdeklődőket. A Fő téri templomban a 18 órakor kezdődő szentmisén pálinkaáldás is lesz, majd a színházban kóstolóra nyílik lehetőség. A közönség pálinkás relikviákat nézhet meg a Balatoni Múzeum gyűjteményéből, végül 19.45-kor a Gyenesdiási Dalárda és a citerások műsora zárja az első alkalommal sorra kerülő keszthelyi rendezvényt. A belépés díjtalan.

Újabb nemzetközi sztárvendég érkezik

Keszthely – Új helyszínen, a Black Flame klubházban tartja a Rockabilly Revans nevű koncertsorozatának negyedik programját az Iron Cats. Az ország egyik legaktívabb rockabilly csapata a szombat esti rendezvényre ismét nemzetközi sztárvendéget hoz, ezúttal az osztrák Mona And Her MoonShiners ad ízelítőt abból, hogy a sógoroknál milyen is egy blues-os, hillbilly-s party. A programot nyolc órakor egy horvát lemezlovas, Miss Stray Cat kezdi, majd az osztrákok lépnek színpadra, végül pedig az Iron Cats újabb fergeteges koncertjét élvezheti a rockabilly-re vágyó közönség.

Adventi koncert

Nagykanizsa – Szombaton 19 órakor adventi koncertet ad a nagykanizsai Alsótemplomban a város vegyeskara. A repertoár felöleli a különböző zenei korszakok egyházi kórusműveit.

Karácsonyi előkészületek

Rédics – Rédicsen, a község központjában szombaton délután két órakor közösen díszítik fel a település karácsonyfáját.

Humorest

Dobronak – Dobronakon, a művelődési házban szombaton este hat órakor Kovács Tibor Ringó ás Csépai Eszter humorestjét rendezik meg.

A természet fotókon

Keszthely – Természetfotókból nyílik kiállítás a Vadászati Múzeumban szombaton 15 órakor.

Édes bátyám, kisfiam

Nagykanizsa – Szombaton 17 órától kerül sor a nagykanizsa-palini Rózsa presszóban Széperdei Zsolt fenti című, első verseskötetének bemutatójára.

Kiállítás és zenés találkozó

Domonkosfa – Szombaton déli 12 órakor a faluotthonban kiállítás nyílik a helyi hímzőszakkör tagjainak munkáiból. Holnap délután két órakor pedig a IV. Kis-Kerka Menti Zenés Találkozót rendezik meg a muravidéki településen, ennek keretében a Lábas Pajtások néptánccsoport, az őriszentpéteri baráti kar, a bajánsenyei Kerkabarka színjátszócsoport, a muraszombati baráti kör, továbbá a helyi óvodások és iskolások, a népdalkör, illetve a citeraegyüttes adnak műsort.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg
Hevesi Sándor Színház: 19.00 (szombat) Kean, a színész (Kerekes-bérlet); 15.00, 19.30 (vasárnap) Hattyúk tava (Kijev City Balett)
Griff Bábszínház: 16.00 (szombat) Szállást keres a szent család (Zalaegerszeg, Kölcsey-gimnázium), 10.00 (vasárnap) Szállást keres a szent család (Hévíz, Szent András Kórház); 16.00 (vasárnap) Szállást keres a szent család (Sárvár, sportcsarnok)

Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); „Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog” című kiállítás (2015. március 1-ig)
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Millefleur Art Collection – Gulyás Judit nívódíjas textilművész kiállítása (2015. január 10-ig)
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ D' CLINIC The Mixer Projekt 2014 című interaktív kiállítás (december 9-ig)
Móricz Galéria: Jubileumi Dienes festőkör kiállítása (december 10-ig)

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: Sebestyén Attila okleveles közgazdász, amatőr képzőművész kiállítása (zárónap)

Kézművesek Háza: „Advent és Karácsony díszei” népművészeti tárgyak kiállítása (december 21-ig)

Nagykanizsa
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó kiállítás); „Előre a szocializmus útján! – Így éltünk a ›70-es években” című kiállítás (időszaki); „Bemegyek szent templomodba” – a népi vallásosság hajdani emlékei és a még élő hagyományai (kamarakiállítás)
Hevesi Sándor Művelődési Központ: Konzervált tradíciók – India címmel Dr. Simán László fotóművész kiállítása (december 20-ig);
Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Keszthely
Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Hévíz
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály); „Tűz és víz” címmel N. Pintér Mária textilművész kiállítása (december 10-ig); Szentképek és más becses óságok” című kiállítás (2015. január 15-ig)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi 15.00 Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (magyar vígjáték); 16.30 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai családi animációs film); 18.15 Swing (magyar romantikus vígjáték); 20.15 A fogoly (kanadai thriller); Cinema City: 10.20, 12.40, 15.00, 17.20, 19.40 (csak szombat), 22.00 (csak szombat) Swing (magyar vígjáték); 13.15, 17.45, 20.15, 22.30 (csak szombat) Förtelmes főnökök 2. (amerikai filmvígjáték); 10.15, 12.15, 14.15, 16.15, 18.15 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs filmvígjáték); 12.00, 15.30, 18.00, 20.30 Az éhezők viadala: A kiválasztott (amerikai film); 14.30, 20.00 (csak szombat) Csillagok között (amerikai sci-fi); 11.00 Delfines kaland 2. (amerikai családi film); 10.00 Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs film)

Kanizsa: Cinema: 16.00 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs filmvígjáték); 19.00 Joe (amerikai film); 18.00 Az éhezők viadala: A kiválasztott (amerikai film); 20.30 Förtelmes főnök 2. (amerikai filmvígjáték); 16.30 Bogyó és Babóca (magyar animációs film)

Hévíz:
Fontana: 1. terem: 14.30 Berosált a rezesbanda (magyar ifjúsági film), 16.00 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs film); 18.00 Swing (zenés magyar film); 20.00 Förtelmes főnök 2. (amerikai filmvígjáték); Kisterem: 17.00, 19.00 Körberajzolva (francia filmvígjáték)

DECEMBER 5.

Díszek a falu karácsonyfáján

Csömödérben, a könyvtárban péntek délután négy órától tartanak karácsonyi kézműves játszóházat. Szilvágyon szombaton délután két órai kezdettel tartanak adventi kézműves foglalkozást gyermekeknek.

Zeneiskolai koncert a lovagteremben

Az egervári várkastélyban pénteken 18 órakor adventi hangversenyre kerül sor az Egervári Fesztivál Lovagtermi Esték sorozat keretében. A hangversenyen fellépnek a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola egervári növendékei, szólistási és kamaraegyüttesei.

Zalai művészek közös tárlata

Lendva – Öt zalaegerszegi képzőművész munkáiból nyílik közös tárlat pénteken este öt órakor a Bánffy Központ galériájában. A kiállításon Borbás Helga, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Szentgróti Dávid és Tóth Norbert alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által szervezett tárlatot Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán nyitja meg, a kiállított műveket és alkotóikat Nemes László festőművész mutatja be.

Mikulás-ünnep az RNÖ-nél

Zalaegerszeg – Mindenki Mikulása címmel ünnepségre várja a város roma lakosságát és a hátrányos helyzetű gyerekeket a roma nemzetiségi önkormányzat, pénteken 17 órakor az RNÖ Pázmány utcai helyiségében. Horváth Aladár „Dino" elnök köszöntője után gyermekműsor, közös ének és előadás kínál élményt.

Kézműves programsorozat indul

Csesztreg – A jövő héttől új kézműves foglalkozássorozatot indít gyermekek számára a község IKSZT-je. Az érdeklődőket péntek délutánonként négy órától Horváth Diána várja. Kivételt jelent a december 19-i program, akkor a Hagyományok Házában délután három órától várja Zsirainé Kulcsár Mária azokat, akik gondolván a karácsonyi ajándékozásra, gyertyaöntéssel és -mártással szeretnének foglalkozni. A szervezők a résztvevőktől azt kérik, hogy ollót és ragasztót vigyenek magukkal a programokra.

Beszámoló az El Camino-ról

Nagykanizsa – Pénteken 17.30-kor a HSMK-ban Dr. Szinku Mihály zalatárnoki állatorvos az „El Camino" -n szerzett élményeiről mesél vetített képes beszámoló keretében.

Év végi találkozó

Nagykanizsa – Pénteken fél 11-kor a Vasemberházban tartja hagyományos év végi összejövetelét a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének tagja, a Nagykanizsai Civil Társaság.

A XX. század tanúi

Pénteken 17 órai kezdettel kerül sor a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban A XX. század tanúi Nagykanizsán című riportkötet bemutatójára, illetve a hozzá kapcsolódó emlékülésre.

Műsor az Aranykapuban

Zalaegerszegen, a Dísz téri karácsonyi vásár rendezvénysátrában pénteken 14 órakor iskolás csoportok adnak műsort. Fellépnek a Petőfi és Liszt tagiskolák, a landorhegyi óvodások, majd a Harisnyás Pipik. Szombaton 15.30-tól az Énekmondó Együttes ad Mikulást váró műsort, őket a kötélugrók produkciói követi, a Liszt iskola régi diákok kórusa karácsonyi dallamokat énekel, miközben megyújtják a második adventi gyertyát. Azt követően Dórci és Zenekara ad Mikulás műsort.

Egészségnap

Rehabilitációs sport, valamint egészségnapra vár minden érdeklődőt pénteken 13.00. órától a keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda a Csány-Szendrey ÁMK Fodor utcai épületébe. Egészségügyi állapotfelmérésen, méréseken, kezeléseken, tanácsadásokon vehetnek részt az érdeklődők.

Adventi programok

Pénteken kezdődik az adventi forgatag Balatongyörökön, a Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarán. A 17.00 órakor kezdődő megnyitó után koncertek, fellépők szórakoztatják a közönséget. Az egész hétvégés szórakoztató programok közben a vasárnapi kocsonyamustrára, hagyományos és kreatív kocsonyákkal lehet nevezni. Az eredményhirdetés 17.00 órakor lesz, ám még előtte 15.00 órakor felgyullad az adventi koszorún a második gyertya fénye.

Karácsonyvárás

Hévízen pénteken a Városi Sportcsarnokban 16 órától szerveznek kézműves műhelyt szülőknek, játszóházat gyerekeknek, majd 16.45-kor megérkezik a Mikulás, akivel fotózkodni is lehet. 18 órakor kezdődik Náray Erika és zenekara zenei kalandozása a Télapó birodalmában. Szombaton és vasárnap a Muzeális Gyűjteményben 15 órától karácsonyi díszeket lehet készíteni. Szombaton 18 órától a Hévízi Dalfesztivál döntősei adnak elő ünnepi dallamokat, vasárnap este hat órakor pedig Leblanc Győző és Tóth Éva lép fel. Vasárnap a Festetics téren adventi vásár várja az érdeklődőket. 14 órakor jótékonysági süteményvásár, majd 17 órakor a második adventi gyertyagyújtás kezdődik.

Dalaikban ott él Amerika

Zalaegerszeg – Amerikai típusú, ízes rockzenét játszik a Lőrincz Károly énekes-gitáros, Matyasovszky Géza gitáros, Megyesi Balázs basszusgitáros és Bencsik István dobos összetételű Asphalt Horsemen együttes, mely nem idegen a zalai közönség előtt, hiszen többször is megfordultak már megyénkben. Péntek este újra élvezhetjük kiváló muzsikájukat, kilenc órától a Records Music Pubban mutatják be a márciusban megjelent, a zenekar nevét viselő első albumukat. A southern rock kedvelőinek kötelező program, de a tavasszal a Whitesnake egykori dobosaként ismert Brian Tichy-vel is együtt zenélt muzsikusok várnak mindenkit, aki bele kíván kóstolni az amerikás feeling-be.

Véradók elismerése

Teskánd – A Kemence Házban a helyi Vöröskereszt szervezet a pénteken 18 órára szervezett ünnepségén kitüntetésekkel ismeri el a többszörös véradók áldozatos segítségét.

 

DECEMBER 4.

Két tárgy: felvételi előkészítő foglalkozások és nyílt nap

Zalaegerszeg – A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi előkészítő foglalkozásokat szervez 8. osztályos tanulók részére a 2014/2015-ös tanévben matematikából, illetve magyar nyelv és irodalomból 2014. októbere és 2015. januárja között egészen az írásbeli felvételik időpontjáig. Az iskola ezen kívül nyílt napot is tart a nyolcadik évfolyamosoknak és szüleiknek december 4-én.

Zalai kanapé csütörtökön

Zalaegerszeg – A Zalai Kanapé talkshow Szinetár Dórát, Müller Péter Sziámit és Szakcsi Lakatos Bélát ülteti egymás mellé. A Zalai Kanapé ötletgazdái, Turczi István József Attila-díjas, költő, valamint Karáth Anita egerszegi költő-tanár évek óta gazdag élménnyel ajándékozza meg a beszélgetésre érkezőket. Így lesz ez december 4-én, csütörtökön este hét órától: a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Szinetár Dóra énekes-színésznő és a Pianissimo Duo, azaz Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla ül a közönség elé baráti diskurzusra. A hallgatóság a szokásos kvízjátékra is számíthat.

Szakrális közegben

Nagykanizsa – A Neoton Família két szólistája, Csepregi Éva és Végvári Ádám lép fel jövő héten csütörtökén (december 4-én), este hét órától a Jézus Szíve plébániatemplomban.  Az Angyalmadár elnevezésű rendezvényen nem klasszikus Neoton programot hallhat a közönség a két előadótól és zenésztársaiktól, hanem olyan szeretetről szóló dalokat mutatnak be, amelyek jól illeszkednek a téli ünnepkörhöz, az adventi várakozás meghitt, s a karácsony emelkedett hangulatához. A koncert ötlete már évekkel ezelőtt felvetődött Csepregi Éva és Végvári Ádám fejében, a két énekes azt szerette volna, ha szakrális környezetben, akusztikus hangszereléssel, unplugged módon mutathatják be ezeket a dalokat. Az ötletet tett követte, a sztárpáros zenész barátaikkal kiegészülve nyakukba vették az országot, hogy advent idején a jelesebb templomokba vigyék el az Angyalmadár üzenetét, amit a koncert címadó dalában is megfogalmaz Ádám és Éva. A december 4-i nagykanizsai koncertre jegyek a Zalai Hírlap helyi ügyfélszolgálati irodájában is kaphatók, megyekártyával rendelkező olvasóink azt kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Szőlő és bor az irodalomban

Lendva – A műveiben a szőlészettel és borászattal gyakran foglalkozó Ambrus Irodalom tart író-olvasó találkozót csütörtökön este hat órai kezdettel a lendvai városi könyvtár olvasótermében. Az Irodalom – Történet – Szőlő és bor című előadás moderátora dr. Bence Lajos író-költő, irodalomtörténész lesz.

Csillagászati előadás

Teskánd –  Nem minden UFO, ami annak látszik címmel csillagászati előadást tart Teskándon Bánfalvi Péter. A rendezvény a Kemence-ház udvarán lesz csütörtökön 18 órakor Kozmosz küldöttei - nem minden UFO, ami annak látszik címmel. Derült égbolt esetén távcsöves megfigyelésre is lehetőség nyílik.

A család és a hit

Zalaegerszeg – Az adventhez kapcsolódva várják az érdeklődőket az ünnepre hangoló ökumenikus előadássorozatra és meghitt beszélgetésre a Páterdombi Közösségi Ház szervezői. A családokra, de az egyedül élőkre is egyformán számít a Páterdombi Közösségi Ház legkorábban december 4-én 18 órakor, amikor Bokor Zoltán katolikus pap tart előadást „A pap beletartozik minden családba, Ti pedig a lelkiatya családjába tartoztok" címmel. Ezután december 11-én, szintén 18 órától Szabó Vilmos evangélikus lelkész beszél a Biblia téziseiről „Családok a Bibliában" címmel. Végezetül december 18-án, csütörtökön este hatkor kerül sor Török Zoltán református lelkész előadására „Házasság szentsége az emberi szeretet bölcsője" címmel. A sorozatra a páterdomb városrész településrészi önkormányzata jóvoltából kerül sor.

Újra vetítenek filmeket Lentiben

Lenti – Csütörtökön újra elindul a filmvetítés a településen. Négy film is látható lesz a művelődési központban a Mozgó Mozi digitális vándormozi kínálatából. Délelőtt 10-től Maja, a méhecske, 16 órától a Madagaszkár pingvinjei, 18 órától a Harag, 20.30-tól pedig a Csillagok között című filmekkel várják a látogatókat.

Díjkiosztó ünnepség

Nagykanizsa – Csütörtök délután fél hatkor kerül sor a Kaszinó Étteremben a városi kispályás labdarúgó bajnokság díjkiosztó ünnepségére.

 

DECEMBER 3.

Utóvédként a Donnál

Nagykanizsa – Szerdán 16.30 órakor mutatják be a múzeumban Molnár András és Szabó Péter „Utóvédként a Donnál" című könyvét.

Fórum a helyi lakosságnak

Szilvágy – Lakossági fórumot tart szerdán este öt órai kezdettel a helyi kultúrházban a göcseji község önkormányzata. A település elmúlt egy évi tevékenységéről Péntek Katalin polgármester számol be.

Két legendás színész-énekes

Lendva – Edith Piaf és Marlene Dietrich életét és barátságát tárja a  néző elé az a színdarab, aminek bemutatóját szerdán este hét órai kezdettel tartják a határon túli város Színház- és Hangversenytermében. Az Edith és Marlene című élőzenés játék főszereplői Botos Éva és Nagy-Kálózy Eszter lesznek.

Távoli világok, India arcai

Alsópáhok – A „Távoli világok" című ismeretterjesztő előadássorozat részeként az alsópáhoki művelődési házban (Dózsa György u. 4.) december 3-án, szerdán délután öt órakor prof. Dr. Vig Károly biológus, alpinista, világutazó tart vetített képes előadást Indiáról. Az egyetemi tanár előadása révén az érdeklődők betekintést nyerhetnek a távoli ország természeti szépségeibe, a különleges tájak világába, az emberi hiedelemvilágba, a hinduizmus megjelenítésébe.

Emléktorna a Zsigmondyban diákoknak a futsal szabályaival

Nagykanizsa – December 3-án, szerdán 12 órától kerül megrendezésre a futsal szabályai szerinti Zsigmondy Vilmos Kupa-VI. Fekete Szabolcs Emléktorna a Zsigmondy-csarnokban, várhatóan élénk érdeklődés mellett.A város középiskolás focicsapatai mérkőznek egymással egyszer 20 perces játékidőben, s a torna után a fiatalon elhunyt testnevelőre, Fekete Szabolcsra emlékeznek az egykori labdarúgó sírjánál is.

A teljes elfogadásért

Zalaegerszeg –  Villámcsődületet rendeznek a teljes elfogadásért Zalaegerszegen a fogyatékkal élők  világnapján, december 3-án. A világnap alkalmából villámcsődülettel tarkított rendezvényt tart szerdán Zalaegerszegen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének több intézménye. A program  12.30-kor kezdődik a  polgármesteri hivatal előtti téren és 15 óráig tart. Célja felhívni a figyelmet a fogyatékkal élő  embertársaink mindennapjaira, a társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás növelésének fontosságára.

Minél több  járókelőt meg akarnak szólítani, hogy  betekintést nyerjenek a fogyatékkal élők világába. Villámcsődületet rendeznek, a szociális és gyermekvédelmi kirendeltség hét intézményének lakói, előadják jelnyelven Demjén Ferenc: Kell még egy szó című számát, majd molinót feszítenek ki az alábbi szöveggel:„A teljes elfogadás a feltétel nélküli szeretet." (Andrew Matthews). A rendezvény úgynevezett szigetein (látás- és hallássérültek,  értelmileg akadályozottak szigete...) információkhoz lehet jutni a különféle fogyatékosságokról, lesz kerekes székes akadálypálya,  és „Szóljon hozzá pult" is, ahol az utca embere elmondhatja véleményét.

 

DECEMBER 2.

Műsoron Haydn, Bartók, Brahms művei

Zalaegerszeg – December 2-án, kedden a városi hangversenyteremben lép fel a Kelemen Kvartett. A Kelemen Kvartett 2010-ben alakult, s már a kezdetektől első helyezéseket és különdíjakat nyert a legnagyobb nemzetközi megmérettetéseken. Idén nyáron Olaszországban megnyerték a szakma által legrangosabbnak mondott verseny első díját is. Októberben és decemberben nyolc állomásos (Kapolcs, Pécs, Debrecen, Sopron, Hódmezővásárhely, Zalaegerszeg, Kecskemét, Gyula) koncertkörútra indultak, hogy itthon is népszerűsítsék a kvartett muzsikát, immár új felállásban. Homoki Gábor helyét Varga Oszkár vette át, Kokas Dórát pedig ez alkalommal Fenyő László helyettesíti. Műsorukon Haydn, Bartók és Brahms szerzeményei szerepelnek.

 

DECEMBER 1.

Decemberi örömkör a könyvtárban

Zalaegerszeg – A Landorhegyi úti könyvtárban december 1-jén 17 órától „Hull a hó, hull a hó" címmel zenés foglalkozást tart Csiszárné Gáspár Edit tanítónő. A mesebirodalomban mesés, mozgásos játékban vehetnek részt a gyerekek Némethyné Bónyai Mónika óvónővel, s angyalmeséket hallhatnak Domján Károlyné óvónőtől.

Egy hét, ami az idősekről szól

Nagykanizsa – Az Egyesített Szociális Intézmény által működtetett klubok részvételével rendeznek ünnepi hetet az időseknek. Hétfőn 15 órától a Corvin utcai, szerdán a Zrínyi utcaiban, csütörtökön a Kodály utcai intézményben rendeznek szeretetteljes ünnepséget az időseknek. Kedden 15 órától pedig a Honvéd Kaszinóban színvonalas gálaműsort is szerveznek, mely keretében ünnepi vacsora és zenés, táncos estet tartanak.

Támogatás a csapatoknak

Nagykanizsa – Hétfőn 17 órakor a Vasemberházban tart megbeszélést a kispályás labdarúgó bajnokságot szervező városi football szervezet. A találkozó keretében a közelmúltban véget ért bajnokság értékelése mellett, a jövő évi szezon lebonyolításáról is szó esik, illetve ezen alkalom keretében adja át az önkormányzat azt a 20 ezer forintos támogatást a csapatoknak, amivel a nevezési díjhoz járult hozzá a város.

Mikulásváró különjáratok

Csömödér – Hétfőtől egészen szombatig közlekedteti az úgynevezett Mikulásváró különvonatait a Csömödéri Állami Erdei Vasútüzem. A szerelvények Lenti és Csömödör között szállítják az utasokat Hétköznap óvodás, iskolás csoportokat várnak, szombaton  a családok részére szervezik meg a programot.

 

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Hevesi Sándor Színház: 19.00 A miniszter félrelép (Kölcsey-bérlet; 10.00 Cyber Cyrano (Andráshida)

Griff Bábszínház: 10.00 Szállást keres a szent család (Nagykanizsa Medgyaszay Ház), 14.00 Szállást keres a szent család (Murakeresztúr, művelődési ház)

Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); „Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog” című kiállítás (2015. március 1-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Millefleur Art Collection – Gulyás Judit nívódíjas textilművész kiállítása (2015. január 10-ig)

Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ: D‹ CLINIC The Mixer Projekt 2014 című interaktív kiállítás (december 9-ig)

Móricz Galéria: Jubileumi Dienes festőkör kiállítása (december 10-ig)

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: Sebestyén Attila okleveles közgazdász, amatőr képzőművész kiállítása (december 6-ig)

Kézművesek Háza: „Advent és Karácsony díszei" népművészeti tárgyak kiállítása (december 21-ig)

Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Nagykanizsa

Thúry György Múzeum: „Előre a szocializmus útján! – Így éltünk a ›70-es években" című kiállítás (időszaki); „Bemegyek szent templomodba" – a népi vallásosság hajdani emlékei és a még élő hagyományai (kamarakiállítás)

Hevesi Sándor Művelődési Központ: „Konzervált tradíciók – India” címmel Dr. Simán László fotóművész kiállítása (december 20-ig);

Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Keszthely - „Legkedvesebb magyarjaim" címmel nyílt meg Túri Török Tibor tárlata a Balaton Színházban.  Az alkotóhoz gyermekkora óta közel áll a művészet, melyet hosszú időre elhagyott, A visszatérésről  így vall: „A vágy egyre bűvölt, hogy az alkotás bugyraiba  mélyebbre nyúljak. Ekkor talált meg saját múltam. Túlélhettem saját alkotói halálomat."

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó)

Hideg nyalat a spanyoltekercsben

E két kifejezést is megismerhetik az érdeklődők a fagylalttörténeti kiállításon, mely a keszthelyi VSZK-ban nyílt. Az iskola volt tanulója, a 30 éve végzett Jónás Tamás anyaga az ötezer évvel ezelőtti Kínától indulva egészen a mai korig bemutatja a hideg édesség érdekességeit. A tárlat megnytóján nem csak a történelemmel ismerkedhettek és fagyit kóstolhattak a jelenlevők. Jónás Tamás ugyanis nem csak a fagylaltok ismerője: bűvészversenyeken is többször az élen végzett, így néhány mutatványt is bemutatott a közönségnek.

Hévíz

Festetics György Művelődési Központ: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); „Tűz és víz” címmel N. Pintér Mária textilművész kiállítása (december 10-ig); Szentképek és más becses óságok” című kiállítás (2015. január 15-ig)

 

KONCERT

ZÁRÓ Zalaegerszegen, a Mama Africában lép színpadra péntek este fél kilenctől A Hetedik nevű formáció. A zenekarnak ez lesz az idei utolsó koncertje.

ELEKTRO Zalaegerszegen, a Studio Music Clubban szombat este D.J. Whitenegro közkedvelt R&B slágerekkel és napjaink zenéivel várja a közönséget.

PARTY Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban péntek este tíztől a Fáraó bulizenekar közreműködésével rendeznek Mikulás partit. A program sztárvendége a Fiesta egykori énekese, Csordás Tibor lesz.

ÜNNEPI Hévízen a hét vége mindhárom napján ünnepi dallamokkal várják a kikapcsolódni vágyókat. Az este hat órakor kezdődő programok fellépői a 2014-es Hévízi Dalfesztivál döntősei lesznek.

MULATÓS Söjtörön, a Friday Bar-ban péntek este kilenctől Éder Gabee lesz a hangulatfelelős. Ugyancsak ő zenél szombat este a novai Gönczi Művelődési Házban, ahol alapítványi bált tartanak.

 

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi 15.00 Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (magyar vígjáték); 16.30 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai családi animációs film); 18.15 Swing (magyar romantikus vígjáték); 20.15 A fogoly (kanadai thriller); Cinema City: 15.00, 17.20, 19.40, 22.00 Swing (magyar vígjáték); 13.15, 17.45, 20.15, 22.30 Förtelmes főnökök 2. (amerikai filmvígjáték); 14.15, 16.15, 18.15 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs filmvígjáték); 15.30, 18.00, 20.30 Az éhezők viadala: A kiválasztott (amerikai film); 14.30, 20.00 Csillagok között (amerikai sci-fi); 13.00 Csingiling és a kalóztündér (amerikai animációs film)

Kanizsa: Cinema: 16.00 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs filmvígjáték); 19.00 Joe (amerikai film); 18.00 Az éhezők viadala: A kiválasztott (amerikai film); 20.30 Förtelmes főnök 2. (amerikai filmvígjáték); 16.30 Bogyó és Babóca (magyar animációs film)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.30 Berosált a rezesbanda (magyar ifjúsági film), 16.00 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai animációs film); 18.00 Swing (zenés magyar film); 20.00 Förtelmes főnök 2. (amerikai filmvígjáték); Kisterem: 17.00, 19.00 Körberajzolva (francia filmvígjáték)

 

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó: Türje, művelődési ház: 15.30-18.00

 

TRAFFIPAX

Itt számíthat traffipaxra Zala megyében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!